Share

cover art for AVSLÖJAR: Allt om Breakits storaffär – och optionsfiasko hotar svenska techjättar

Breakit Podcast

AVSLÖJAR: Allt om Breakits storaffär – och optionsfiasko hotar svenska techjättar

Stefan Lundell och Åsa Johansson är tillbaka med det hetaste från det nya näringslivet i Breakit Podcast. Det här vill ni inte missa!

I avsnittet snackar de bland annat om:


02:16: Stefan bjöd på “closing dinner” och kammande hem hett skvaller från investerarna: “Nota för 70k” 

06:28: Hon utses till framtidens kvinnliga ledare: “VC-bolagen måste agera och inte bara snacka”

10:10: Åsa ställer Stefan mot väggen efter Breakit-affären: “En mardröm”

30:03: Optionsprogram nere för räkning – måste heta techbolag tänka om?

37:30: Stark köpsignal på Ulf Mazur – nu utgår Riksbanken från Matpriskollens data

39:25: Affärsänglarna fick nog av den sega utvecklingen – ska få det kvinnliga ägandet i näringslivet att öka

40:52: Uppköp på g bland elsparkcykelbolagen

42:00 Embracearaktien störtdök – 10 miljarder upp i rök 

More episodes

View all episodes

 • Open AI-karusellen, techsfärens hemliga nätverkare och knepet som ger investerare FOMO

  39:51
  I veckans avsnitt av Breakit berättar reportrarna Åsa Johansson och Emil Widhagen om de hetaste snackisarna du inte vill missa. Följande diskuteras (och såklart mycket mer): 1:49 Åsa träffar Combify-grundaren som öppnar upp om händelsen som förändrade allt4:26 Emil tar ett snack med investeraren som ska stärka lokala ekosystemet – och ger nya insikter 9:04 Vi reder ut Open AI-härvan – och analyserar de många turerna i karusellen 22:22 Fenomenet “Stealth” på uppgång – så kan du göra för att ge riskkapitalister FOMO29:32 Svensk startup intar världens mest hajpade inkubator31:31 Techsfärens okända spindlar avslöjas 33:45 Stark sälj på bolagen som vill samla dina lån: “Lite för roliga”35:28 Magplask för techprofilen (som tagit världen med storm)Och du - glöm inte att ge feedback till podcast@breakit.se.
 • Goda nyheter: Börsen fortsätter upp och snart boomar tech-affärerna

  42:18
  Breakits börsreporter Martin Hävner är ovanligt positiv i veckans podd. Hans kollega Stefan Lundell älskar det.Efter att ny statistik visat att inflationen är på väg ner både i USA och Sverige så analyserar vi i podden hur detta påverkar den svenska techscenen. Men vi bjuder också på en hel del skvaller och en titt bakom kulisserna kring några aktuella techbolag. Plus heta köp- och säljråd. Se här bara:2:05 Storyn bakom Sveriges nördigaste sol-entreprenörer8:33 Godisdrottningen söta muta fick Stefan att mjukna11:37 Börsen ska upp och tech-affärerna boomar32:44 Nakd-chefen duckar - vad döljer han?34:32 Pepins-köparen duckar - vad döljer han?36:39 Plus 20 procent - nu bjuder vi på nytt aktiecase39:40 Mediebolaget alla vill betala förOch du - glöm inte att ge feedback till podcast@breakit.se.
 • E-handlarnas “overkliga” rapporter, horsetech utmanar traditionella miljardbranschen och Instagram börjar ta betalt

  36:41
  Reportrarna Martin Hävner och Åsa Johansson summerar veckans hetaste snackisar i Breakit Podcast – och ger dig allt du behöver veta (och lite till). I avsnittet avhandlas bland annat: 1:49 Åsa träffar Anna Storåkers som är tydlig med att nya tider väntar: ”Går inte att bygga bolag på en förhoppning längre”6:35 Martin snackar med bolagsgrundaren (som dessutom är lagläkare för i Elfsborgs IF) – och får nya insikter14:02 Horsetech utmanar traditionella miljardbranschen: “Det här är bara början”21:46 E-handlarna levererar “nästan overkligt bra rapporter” trots dystra tider – och Martin har sin analys redo27:58 Instagram börjar kosta pengar och Åsa ger tummen upp29:34 Fackförbunden har spelat sina kort snyggt i de senaste striderna – det här tror vi händer härnäst 30:44 Glöm riskkapitalet till din startup – här är EU-bidragen du kan söka istället32:50 Stark säljsignal på Go North: “Vet inte hur det här kommer att sluta”Och du - glöm inte att ge feedback till podcast@breakit.se.
 • Strejken på Klarna närmar sig, slaget om secondhand trappas upp och här är de hetaste snabbväxarna just nu

  34:48
  Det nya näringslivet bubblar av stekheta nyheter. I det senaste avsnitt av Breakit Podcast bjuder reportrarna Åsa Johansson och Emil Widhagen på snackisarna du inte vill missa.Bland annat diskuteras:  1:52 Uppstickaren i konkurs – efter att den utlovade investeringen gick upp i rök: "Exempel på hur beroende startups kan vara av investerare”5:23 Emil djupdyker i de hetaste scaleup-bolagens siffror – här är bolagen du måste ha koll på9:20 Härvan på Klarna – vi reder ut de många turerna (och analyserar maktdragen)20:21 Slaget om secondhand på nätet trappas upp: “Nya lagkrav kan ge utmanarna en boost”28:32 Outdoor-uppstickaren ökar lönsamheten och har (hittills) växt utan riskkapital – “Ett bra läge”29:52 Tech-sfären i Malmö på frammarsch: “Finns en hel del snabbväxare”31:08 Stark säljsignal när värdet på X (alltså tidigare Twitter) uppges ha kapats rejält 32:23 Budbolaget ska leverera hem smink supersnabbt: “Ur tiden”Och du - glöm inte att ge feedback till podcast@breakit.se.
 • Breakit-grundaren om sin sjukdom, kontorshotellet mot börsen och Pernilla Nyrenstens PR-fiasko

  43:25
  Breakits Stefan Lundell är tillbaka i poddstudion och avslöjar för sin kollega Martin Hävner vad som egentligen hände. Och som vanligt bjuder duon på ett gäng heta snackisar.Breakits podcast är tillbaka med ett nytt avsnitt – denna vecka bjuder vi på:1:57 Breakit-grundaren talar ut om frånvaron5:26 Startup-hotellet mot börsen9:12 Han vill omvända tjänstemän till entreprenörer 14:52 Preffar skapar kaos i tech-Sverige – Nakd i fara24:29 Bakom kulisserna på havererade influencer-satsningen30:54 Pernilla Nyrenstens svajiga nystart34:04 Avslöjar: Göteborgare på väg få in över en halv miljard35:35 Därför säljer finanslegenden39:54 Köpläge – poddbolaget värderas till nollOch du - glöm inte att ge feedback till podcast@breakit.se.
 • Inte ensam: Svårt att andas, blämmor i ansiktet och omöjligt att snusa – Matsmart-grundaren öppnar upp om utmanande åren

  42:59
  Under 10 år har Karl Andersson byggt Matsmart – och tagit in över en miljard kronor i riskkapital. Men den ständiga jakten på investeringar har kommit med ett pris. Extrem stress och konstant arbete har under lång tid präglat vardagen. I en Breakits initiativ “Inte ensam”berättar han om uppoffringarna och om hur hälsan påverkas av att jaga investeringar. I tre specialavsnitt av Breakit Podcast intervjuas profiler om utmaningarna i deras bolagsbyggande. Del 3 av 3. Reporter är Åsa Johansson. 02.00 Allt börjar med frustration i en Ica-butik – och ett lager fyllt med julmust.06.20 Uppstarten och känslan av ”en sekund från döden”.09.44 Insikten av att lyssna på alla – men att våga ta sina egna beslut.13.17 Ändlösa diskussioner med investerare och utspädningar som skapar sår: ”Slitsamt för psyket”.19.02 Omvärlden hårdnar. Bolaget lämnar Storbritannien och grundaren hoppar efter tio år av som vd. 22.30 Mängder av människor runt omkring, men ensamheten smyger sig på i skarpa lägen.27.22 Stressen ger fysiska symtom – svårt att andas, blämmor i ansiktet och omöjligt att snusa.31.29 Entreprenörsbubblan och familjelivet: ”Ibland har man haft pengar, ibland inte”.39.51 Efter en karriär av bolagsbyggande – de här råden skulle Karl Andersson ge till entreprenörer.
 • Inte ensam: Jens Nylander försökte bygga bolag tre gånger om: “Entreprenörer som är rädda för konflikter ska inte driva startups”

  45:18
  Första försöket började bra men slutade i förskräckelse. Andra försöket hann aldrig komma igång på grund av konflikter. Den tredje gången hade han lärt sig alla läxor. I en intervju inom ramen för Breakits initiativ “Inte ensam” berättar serieentreprenören Jens Nylander om att driva bolag i motvind och om “det värsta i hans karriär”.I tre specialavsnitt av Breakit Podcast intervjuas profiler om utmaningarna i deras bolagsbyggande. Del 2 av 3. Reporter är Martin Hävner. 02.30 Jakten på tillverkare och återförsäljare – idén blir verklighet06.15 Maskinläge och allt fokus på tillväxt: “Jag gjorde ingenting annat”11.10 Problemen hopar sig: konkurrenter, prispress och koreanska indrivare 16.51 Chef, ung och ensam: “Fanns ingen jag kunde ringa”18.00 Bolaget i konkurs och privatekonomin sinar: “Hade kunnat komma runt det”23.54 Nästa kapitel inleds – Jays drar igång (men grundaren skjuter ut sig kort därefter)29.49 Stök inom bolaget: "Entreprenörer som är rädda för konflikter driver inte startups”32.23 Tullhärva och långdragen rättsprocess – 10 år av ovisshet, trassel och “moment 22”37.07 Automile ser dagens ljus – lärdomarna från innan tar honom i mål: “Avgörande”
 • Inte ensam: Wellibites-grundaren offrade allt för drömmen: "Jag kräktes varje morgon innan jag gick till kontoret"

  41:13
  Sara Serray sa upp sig och sålde lägenheten för att kunna viga hela sitt liv åt det sockerfria godiset Wellibites. Men vägen mot framgång har kantats av livskriser, delägarbråk – och en ständig känsla av ensamhet. I Breakits initiativ ”Inte ensam” öppnar hon upp om svårigheterna och lärdomarna. I tre specialavsnitt av Breakit Podcast intervjuas profiler om utmaningarna i deras bolagsbyggande. Del 1 av 3. Reporter är Julia Lundin.  02.30 Ögonblicket allt förändrades: Entreprenören såg sin chans 06.25 “Vad är det värsta som kan hända?”09.00 Säljer lägenheten för att få pengar till bolag: “Har jag tagit rätt beslut?”13.25 Man måste har sitt stora “Why”17.35 Delägare hakade på – men det blev inte som tänkt23.08 Separationen: “Mer sårbar när man jobbar så mycket”27:33 Pitchen i Draknästet och försäljning av bolaget: "Topphemligt”33:00 Trött, sliten och slut på ork – då låg hon på “botten”36.34 Det har hon lärt sig: “En livsskola”
 • Entreprenörer öppnar upp om brutalt slit, så påverkar Kinas och USA:s relation techsfären och tunga profiler startar ny VC-fond

  36:03
  Breakit Podcast är tillbaka med att du behöver veta om den senaste veckan i det nya näringslivet. Reportrarna Åsa Johansson och Emil Widhagen bjuder på snackisarna du inte vill missa. (2:01) Åsa snackar med uppstickaren som banar väg på Tiktok: “Bra exempel på hur bolag använder sig av sociala medier för att nå ut”4:59 Emil lunchar med grundaren som vill göra livet lättare för jurister – och bjuder på spännande spaningar 9:11 Stor granskning: Hundratals entreprenörer vittnar om psykisk ohälsa – “Extremt hård press”21:55 Vi reder ut: Så påverkas techsfären av den frostiga relation mellan Kina och USA (nu måste bolag anpassa sig)29:31 Köpsignal (och lite sälj) på tunga trions nya impact-fond 30:47 Rakhyvelsbolaget ser ljusning: “Långt ifrån alla med sådana förluster som lyckats vända”32:29 Staten betalar inte för digital myndighetspost – men nu kan det (äntligen) bli ändring på det33:36 Entreprenören granskar kommunernas utgifter med hjälp av AI – hittar klockköp för höga belopp Och du - glöm inte att ge feedback till podcast@breakit.se.