Share

Bolagsanalyspodden

Kortare genomgång av olika aktiebolag


Latest episode

 • 70. Bilia

  21:45
  Idag är Bilia är en av Europas största helhetsleverantörer för allt som rör bilägandet med en ledande position inom service och försäljning av personbilar, transportbilar och lastbilar. De erbjuder service och reparationer, drivmedel, biltvätt, hyrbilar, däck och fälg, fälgrenovering, biltillbehör, bilvård, lackering, glasbyten och bildemontering med mera. Bilia har cirka 160 anläggningar i Sverige, Norge, Luxemburg och Belgien samt en auktionssajt i Sverige.  Största varumärkena de säljer är Volvo och Bmw.

More episodes

View all episodes

 • 69. Axfood

  20:10
  Axfoodkoncernen består av olika varumärken med bla butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo, Handlar’n och Matöppet. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och Dagab. I Axfood ingår även Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash, City Gross och Mathem. Huvudägare är Axel Johnson AB med 50,1 procent av aktierna och över 13 000 medarbetare.
 • 68. Mag Interactive

  22:06
  MAG Interactive är en ledande mobilspelsutvecklare som fokuserar på sociala casualspel. Med ansvariga team och en datadriven affärsmodell, levererar MAG spelupplevelser till miljontals spelare världen över. MAG är experter på ordspel och trivia, med en katalog av spel som Quizkampen, Wordzee, Primetime, Ruzzle, Word Domination och WordBrain, som totalt har laddats ned över 350 miljoner gånger. MAG har studios i Stockholm och Brighton
 • 67. Nobia

  18:33
  Nobia är ett av de största köksföretagen i Europa. De finns i sju länder; Storbritannien, Danmark, Sverige, Norge, Finland, Österrike och Nederländerna, med såväl tillverkning som försäljning. De organiseras i tre regioner; Norden, Storbritannien och Portfolio Business Units, där de två förstnämnda är de dominerande regionerna.I Norden har Nobia flera köksvarumärken, bland annat Marbodal, HTH, Sigdal och uno form. Produkterna säljs till alla kundsegment; konsumenter och professionella kunder (hantverkare och projektkunder). I Storbritannien är Nobias främsta varumärke Magnet som betjänar alla tre kundsegmenten. Verksamheten inkluderar även Gower som är OEM-leverantör till gör-det-själv-kunder och Commodore Kitchens & CIE som säljer till projektkunder. I Österrike tillverkar och säljer Nobia kök till konsumenter med varumärkena ewe, FM och Intuo och i Nederländerna verkar Nobia under varumärket Bribus och säljer till projektkunder.
 • 66. Flat Capital

  19:41
  Flat Capital är ett investeringsbolag som fokuserar på entreprenörs ledda och onoterade tillväxtbolag. Investeringarna görs främst genom sitt nätverk av globala Venture Capital aktörer och entreprenörer. Exempel på portföljbolag är Klarna, OpenAI, Instabee, Truecaller och Discord. Bolaget vill bidra med långsiktigt kapital och är i grunden en passiv minoritetsägare samtidigt som Flat Capitals erfarenhet och nätverk finns tillhands i den utsträckning entreprenören önskar.
 • 65. Sleepcycle

  19:10
  Sleep Cycles uppdrag är att förbättra den globala hälsan genom att få människor världen över att sova bättre. Med över två miljoner aktiva användare i fler än 150 länder världen över, är Sleep Cycle en av världens mest använda sömntjänster och den ledande mobila sömnapplikationen på marknaden.Med patenterad ljudanalys läser Sleep Cycle av rörelsemönster under natten, analyserar sömnen och korrelerar sina resultat med omkringliggande faktorer och dagliga aktiviteter.Sleep Cycle väcker dig i lätt sömnfas, vilket ger en känsla av att vakna utvilad när det smarta alarmet ringer.Sleep Cycle erbjuder dessutom ett stort ljudbibliotek av avslappnande musik, meditationer och berättelser som hjälper dig att somna lättare.Resultatet av sömnanalysen presenteras i form av insikter och grafer som är lätta att förstå och ger personlig guidning i hur du kan lära dig mer om och förbättra din sömn.
 • 64. Bergman & Beving

  18:42
  Bergman & Beving är specialister på att förvärva och utveckla ledande företag inom nischmarknader som tillhandahåller produktiva, säkra och hållbara lösningar till industri- och byggsektorn. Lösningarna riktar sig till industri- och byggföretag och syftar till att uppnå marknadsledande positioner inom deras respektive nischer. Bergman & Beving, en bolagskoncern med en omsättning på cirka 5 miljarder kronor och cirka 1 300 anställda, erbjuder ett brett utbud av starka nischlösningar. De en närvaro på över 5 000 försäljningsställen och distributörer i 25 länder. Koncernen är indelad i tre divisioner: Building Materials, Workplace Safety och Tools & Consumables. Förvärv är en viktig del av tillväxtstrategin och de fokuserar på att förvärva lönsamma, marknadsledande bolag inom nischområden.