Share

cover art for Annelize Haasbeek – Boekhandel Haasbeek Herenhof

Boekmakers

Annelize Haasbeek – Boekhandel Haasbeek Herenhof

Season 2, Ep. 4

Annelize Haasbeek is boekhandelaar in boekhandel Haasbeek Herenhof.

Hoe is het om in een familiebedrijf te hebben? Wat maakt een boekhandel succesvol? Hoe ga je om met klanten die denken dat je alle boeken in de winkel zelf hebt gelezen 🧑‍🏫. We bespreken het met Annelize, die niet alleen een succesvolle boekhandel runt maar die ook nog eens opnieuw heeft moeten opbouwen na een verwoestende brand.


More episodes

View all episodes

 • 7. Thomas de Veen - NRC

  01:03:06
  Thomas de Veen heeft een indrukwekkende staat van dienst bij NRC. Als recensent en coördinator gaan er veel boeken door zijn handen. Wat is een criterium voor het schrijven van een recensie? Wat levert een 'vurige' recensie op? En krijgt hij wel eens commentaar van de auteurs van de boeken die hij recenseert?We praten over representatie, machthebbers in de literaire wereld en bewustzijn daarover, de podcast van de boekenredactie en over waarom Thomas boekpresentaties vermijdt maar wél naar het Boekenbal gaat.
 • 6. Patrick Boone – Wereldreiziger

  41:13
  Wellicht heb je je na het luisteren van het eerste seizoen wel eens afgevraagd: waar is Patrick Boone gebleven? 🤔Nou dat dachten wij ook. Zijn verhalen zijn op nu hij weer in Utrecht woont, maar we wilden toch nog een keer met hem praten om zijn buitenlandreeks af te sluiten. We bespreken waarom hij op wereldreis ging, wat hij heeft geleerd van boekenvakkers in het buitenland en wat zijn meest bijzondere buitenland ervaring was. 🗺
 • 5. Eveline Aendekerk - CPNB

  01:01:40
  Eveline Aendekerk is sinds 2018 directeur van het CPNB en heeft het sindsdien over een andere boeg gegooid: de lezer staat voortaan centraal. Wat betekent dat? Hoe proberen ze mensen aan het lezen te krijgen? Maar ook: hoe kiezen ze, als organisator van de boekenweek, de auteur van het boekenweekgeschenk? En wat is haar meest memorabele boekenbal herinnering? We bespreken het in onze nieuwste aflevering!
 • 3. Willemijn Visser - Fontaine uitgevers

  59:40
  Willemijn Visser, editor-in-chief bij Fontaine uitgevers, is de derde gast van dit seizoen Boekmakers. Willemijn geeft ons een kijkje achter de schermen (of, in de keuken, als je goed gaat op clichés) van het kookboeken maken: wat en wie komt er allemaal bij kijken? We praten over hoe Willemijn een culinaire tak oprichtte bij Nieuw Amsterdam, over kookboeken lezen en het streven kookboeken te maken die niet al na anderhalf recept achter in de kast belanden.
 • 2. Myrthe Spiteri - Blossom Books

  57:54
  In deze nieuwe aflevering van Boekmakers is Myrthe Spiteri te gast. Myrthe is uitgever bij Blossom Books, een uitgeverij die ze ooit als imprint bij Kluitman heeft opgezet, en die inmiddels is uitgegroeid tot succesvolle zelfstandige uitgeverij. We gingen op bezoek in Vleuten om te praten over het ontstaan van Blossom Books, de concurrentie van de Engelse markt en imposter syndrome.
 • 1. Annet Scheermeijer - Bol.com

  54:43
  We zijn weer terug met seizoen 2 van Boekmakers! In deze eerste aflevering van het seizoen praten we met Annet Scheermeijer, market director books bij Bol.com. Niet alleen praten we uitgebreid over haar werk bij Bol.com, want wat doet een market director books zo op een dag? Maar ook hebben we het over haar indrukwekkende loopbaan waarbij ze De Slegte digitaliseerde en hielp Polare in de markt te zetten. En we introduceren een nieuwe rubriek, met stiekem toch nog een beetje boekeninhoud, namelijk: wat lees jij nu?
 • 8. Tim Beijer – Tim Beijer Producties

  01:00:01
  De laatste gast van het eerste seizoen van Boekmakers is Tim Beijer. Tim doet de productie voor Das Mag, De Correspondent, Pluim en de boeken van Paulien Cornelisse, maar heeft jarenlange ervaring met drukwerk. En dus ook een geweldige verzameling verhalen. We hebben het over wat 'de productie doen' eigenlijk is, excentrieke drukkers van weleer, waarom drukken steeds mileuvriendelijker gebeurt maar de echte innovatie uitblijft en het dikste boek ooit gedrukt. Bekijk het werk van Tim op zijn website of Instagram. [PS I.v.m. met ventileren van de ruimte hoor je meer achtergrondgeluiden dan je van ons gewend bent, onze excuses!]Luister nu deze aflevering in je favoriete podcastapp en laat een review achter. Vergeet je vooral niet te abonneren: dan hoor je vanzelf wanneer seizoen 2 begint. Tips, vragen, of wensen (voor gasten, bijvoorbeeld)? Stuur ons een bericht op Instagram of mail naar boekmakers[at]gmail[.]com. Tot het volgende seizoen!
 • 7. Ruth van Gessel - Kobo

  01:02:07
  In deze aflevering is Ruth van Gessel te gast. Ruth is Original Content & Catalog Manager bij Kobo. We hebben het over haar vorige boekenvakbaan, het c-woord (content), werken voor een internationaal bedrijf als Kobo, digitaal lezen en de zoektocht naar het Boekenbalrecept. Patrick Boone vertelt over digitaal lezen in het buitenland. Ben je benieuwd geworden naar de verhalen van Patrick? Kijk dan op inct.nl.Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan via je podcastapp en volg ons op Instagram: @boekmakers.