Blekingebibblorna babblar

Share

Helena Granström och Stefan Sundström

Season 2, Ep. 12

Detta extra långa avsnitt av podden spelades in i samband med Majdagarna 7-8 maj i Jämshög, Olofströms kommun. Här möter vi Helena Granström, författare och fysiker, och Stefan Sundström, musiker och odlingsfantast. Samtalen leds av Linnea Huhta, kulturchef i Olofström, och rör vid frågor om klimat och miljö, teknik och mänskligt beteende och mycket, mycket mer.


Helena och Stefan har båda mottagit Harry Martinsonpriset 2020 respektive 2022, för att de på sina egna vis verkar i Martinsons anda.


Intervjun med Helena börjar vid 1:13.

Intervjun med Stefan börjar vid 22:40.


Böcker som nämns i avsnittet:

Derrick Jensen, A Language Older Than Words

Paul Shepard, Nature and Madness

Sherry Turkle, Alone Together

John Seymour, Självhushållning

Jenny Harlen, Malin Sairio och Emma Stille, Stora boken om bokashi

Erich Fromm, Flykten från friheten

More Episodes

7/13/2022

Att längta efter läsning

Season 2, Ep. 14
Längtar du efter att läsa? Vad längtar du då efter? Favoritförfattarens nya bok? Att läsaom en favorit? Längtar vi på samma sätt nu när vi är vuxna som när vi var barn? Dessa frågor och några till babblar Emma, Veronica och Liselott kring i podavsnittet. Så klart blir det en väldigt massa boktips!Du ser listan över de vi nämner nedan. Harry Potter (serie) av J.K. RowlingEster Karlsson med K (serie) av C. OlséniSmå glädjeämnen, Förläggarens hustru av C. ChambersDen glömda kartan (Mysteriet i Sörbodane, serie) av A. BillbergLacey Flint (serie) av S. J. BoltonÖdesryttarna Andra trilogin (serie) av H. DahlgrenHälsningar från den skotska vinterön av J. ThomasStörst av allt av M. Persson GiolitoPakten av S. J. BoltonAlla böcker av Lucy DillonGömställen, Spökröster, Djuptvatten av K. ArdenVända världen rätt, Som stjärnor i natten, Andetag av J. NivenMina drömmars stad (första boken i serie) av P. A. Fogelström7Utvandrarna (första boken i serie) av V. MobergBöckerna om Nathalie Svensson (och Johan Axberg) av J. MoströmSagan om häxkarlen/Witcher (serier) av A. SapkowskiYxmannen (första boken i serie) av R. CelestinAmari och nattbröderna av B. B. AlstonBöckerna av Zack ZombieUpptäckarklubben (serie) av B. PeersFamiljen Knyckerts (flera böcker) av A. SparringSandvargen (första boken i serie) av Å. LindAnne på Grönkulla (översättning Eva Ström) av L. M. MontgomeryBöckerna av Jessie BurtonMorden på österlen (serie) av A. De la MotteHandbok för superhjältar (serie) av E. VåhlundDen bittra pajens sötma (första boken i serie) av A. Bradley