Share

cover art for #23-12 Copilot

BlåSkjerm Brødrene

#23-12 Copilot

Season 2023, Ep. 12

Kunstig intelligens er helt klart ikke i bruk på denne episoden, noen vil vel kanskje påstå at ingen form for intelligens er i bruk når Alexander, Marius, Pål og Olav ser på Microsoft Co pilot og andre KI-produkter. Hva er det, hvordan brukes det og er det egentlig verdt pengene?


Ble Pål shaken eller stirred?

Er Alexander sin dialekt Siri ready?

Skal Marius bygge sin egen Co pilot?


Dette og mange andre nesten like viktige ting blir avslørt i den første episoden etter sommerferien for brødrene

More episodes

View all episodes

 • 17. #23-17 Klientmåned del 4

  29:38
  Alle 4 brødrene er samlet i siste episode av Klientmåned spesial. Alexander lurer på om Wifi på kontoret er en nødvendighet med dagens 5G tilbud. Marius og Olav sitter stor pris på den automatiske ryggvarme funksjonen på Windows PCer. Mens Pål-Erik skryter uhemmet av sin nye mobil telefon Nokia 6310, men han hadde gladelig byttet den i snus.
 • 16. #23-16 Klientmåned del 3

  25:28
  Siden Brødrenes klient måned sammenfaller med sikkerhets måneden har vi denne gangen fokus på sikkehet på klienter. Som vanlig blir det dradd inn historik og erfaringer fra Marius, Alexander og Olav.
 • 15. #23-15 Klientmåned del 2

  30:48
  Å få brødrene til å dekke et så hyper aktuelt tema som historie er sjeldent et problem, men hvor langt bakover kan de gå når en av dinosaur brødrene er bort?Selv med Pål-Erik savnet (er han på en arkeologis utgraving for å finne den første printeren), klarer Olav og gå tilbake i bådePC, OS og mus sin spede begynnelse. Marius kjemper for livets rett for gamle operativ systemer og Alexander koser seg med favorittene Windows Vista og Millenium.
 • 14. #23-14 Klientmåned del 1

  28:19
  Denne gangen ser brødrene Alexander, Marius og Olav på den nåværende statusen på klienter. Vi starter med Windows 11 og jobber oss både oppover og nedover, samt litt til siden over på andre operativsystemer.Vi deler litt rundt favoritt funksjoner som kommer i 23H2, og ting som ikke kommer ennå (Autopilot for EU land)
 • 13. #23-13 Microsoft Entra: Hva, hvorfor og nyheter

  21:21
  I denne episoden prater den faste gjengen om det nye navnet til Azure AD og om den nye Global Secure Access-funksjonen som Microsoft lanserte i forhåndsvisning i sommer
 • 11. #23-11 Håndtering av sensitiv bedrifts data

  15:30
  Kunstig intelligens, søk, indeksering, skygge it og mye annet kan være med på at bedriftens data kommer på avveie. Har du en strategi på dette?Pål-Erik, Marius og Olav tenker på hvordan ting har endret seg, kanskje uten at strategien og kompentanse har fulgt helt med?
 • #23-10 In-Out-Re-sourcing

  22:13
  Sourcing in, sourcing out, sourcing in... Karusellen går.Er outsourcing out? Er insourcing in? Blåskjermbrødrene snakker om sine erfaringer etter lange liv i IT-bransjen. Fordeler, ulemper og hvordan mange kan trå feil når det kommer til kultur og annet.
 • 9. #23-09 En kunstig samtale om intelligens

  31:02
  Selv BlåSkjerm Brødrene Pål, Alexander og Olav kan ta opp høy relevante tema, spesielt når de kan snakke om 60 tallet. Tror Pål at jorden er flat?