Share

cover art for Ett drömspel

Bläck Metal

Ett drömspel

Season 1, Ep. 94

Det har blivit dags för David och Teodor att prata om det drömlika vandringsdramat Ett drömspel. Det sista av de riktigt stora verken och Augusts favorit. Men lever pjäsen upp till sin status? (Ja)

More episodes

View all episodes

 • 102. Klostret

  32:30
  Hej kära lyssnare. Det senaste avsnittet laddades tyvärr upp i dubbel hastighet. Detta var Teodors fel. Här kommer det hursomhelst i normal speed. Det handlar om kortromanen Klostret, som är helt ok!
 • 100. Ett drömspel - Bergmans tv-teater

  22:32
  Veckans avsnitt är ett specialavsnitt där David och Teodor har tittat på Ingmar Bergmans tolkning av Ett drömspel. Men det bjuds också på en berättelse från Bergmans ungdomsår i Uppsala. Lyssna på egen risk.
 • 99. Näktergalen i Wittenberg

  34:59
  Det har blivit dags för Martin Luther! Men dagens avsnitt handlar inte bara om historiskt viktig person, man får också lära sig om vad Luthers föräldrar hette och det bjuds på en hel del könsord. Vi ber om ursäkt för det sistnämnda.
 • 98. Gustav III

  35:10
  Veckans avsnitt spelas in på Augusts dödsdag, och det tar upp en stor del av avsnittet. Häng med och lär dig mer om några av Sveriges äldsta människor innan det dyks ner i det sista kungadramat.
 • 97. Kristina

  31:14
  Bläck Metal handlar denna vecka om Kristina, ett karaktärsdrama som fokuserar på att visa upp en ny sida av regenten där hon framträder som människa snarare än regent. David och Teodor tycker om den, men det gjorde verkligen inte kritikerna.
 • 96. Engelbrekt

  31:52
  Duon har kommit fram till kungadramat Engelbrekt. Ett av de svagare, ett som kanske inte borde skrivits. Utöver att prata 1400-talspolitik kan man lära sig mer om grabbarnas syn på Tunna blå linjen, åldrande karaktärer och Fast and the furious.
 • 95. Karl XII

  36:00
  Ett öppet fönster gör att en moped olyckligtvis tar sig in i podden, men David och Teo repar sig och genomför trots detta pavsnittet som handlar om Karl XII. Pjäsen behandlar kungens sista tid i livet och är målad med breda penseldrag för att teckna ett liv i ensamhet som många kan känna igen sig i, inte minst August själv.
 • 93. Svanevit

  26:03
  Duon tar er den här veckan igenom ett av Strindbergs absolut sämsta verk. Kanske det sämsta någonsin. Pjäsen heter Svanevit och innehåller Strindbergklassiker som sexiga tonårstjejer och elaka kvinnor.