Share

Bläck Metal

August Strindbergs värld verk och vrede


Latest episode

 • 103. Ordalek och småkonst

  32:49
  "Ordalek och småkonst" är den andra boken med dikter i August Strindbergs samlade verk. Nu kör vi!

More episodes

View all episodes

 • 103. Fagervik och Skamsund

  39:44
  Fagervik och Skamsund är två fiktiva öar i Stockholms skärgård, och det är de här öarna som står i fokus i veckans novellsamling. Mycket är egenupplevt, och en del har David och Teodor redan läst i tidigare avsnitt.
 • 102. Klostret

  32:30
  Hej kära lyssnare. Det senaste avsnittet laddades tyvärr upp i dubbel hastighet. Detta var Teodors fel. Här kommer det hursomhelst i normal speed. Det handlar om kortromanen Klostret, som är helt ok!
 • 100. Ett drömspel - Bergmans tv-teater

  22:32
  Veckans avsnitt är ett specialavsnitt där David och Teodor har tittat på Ingmar Bergmans tolkning av Ett drömspel. Men det bjuds också på en berättelse från Bergmans ungdomsår i Uppsala. Lyssna på egen risk.
 • 99. Näktergalen i Wittenberg

  34:59
  Det har blivit dags för Martin Luther! Men dagens avsnitt handlar inte bara om historiskt viktig person, man får också lära sig om vad Luthers föräldrar hette och det bjuds på en hel del könsord. Vi ber om ursäkt för det sistnämnda.
 • 98. Gustav III

  35:10
  Veckans avsnitt spelas in på Augusts dödsdag, och det tar upp en stor del av avsnittet. Häng med och lär dig mer om några av Sveriges äldsta människor innan det dyks ner i det sista kungadramat.
 • 97. Kristina

  31:14
  Bläck Metal handlar denna vecka om Kristina, ett karaktärsdrama som fokuserar på att visa upp en ny sida av regenten där hon framträder som människa snarare än regent. David och Teodor tycker om den, men det gjorde verkligen inte kritikerna.