Share

cover art for Avsnitt 5: Biologisk ålder, anti-aging & epigenetik

Biohackingpodden

Avsnitt 5: Biologisk ålder, anti-aging & epigenetik

Season 1, Ep. 5

Det här avsnittet handlar om biologisk ålder, anti-aging, epigenetik och åldrandeforskning. Jag pratar fritt om vad som spelar roll när det kommer till att hålla sig ung länge, vad biologisk odödlighet är och när vi kan tänkas uppnå det.


Berätta gärna vad du tyckte om avsnittet och kom med frågor och feedback. Det är lättast att connecta med mig via bloggen martinajohansson.se eller instagram Nextlevelbiohacking.


More episodes

View all episodes

 • 12. Avsnitt 12: Dopaminsnack!

  01:02:15
  Jag och min medförfattare till boken Handbok i Biohacking samtalar om dopamin och lyckas fantastiskt nog hålla en röd tråd genom hela avsnittet som är i lättsam samtalsform.--> Här hittar du ett längre blogginlägg med mer utförlig information. Länkar till mer läsning:Guide till dopamin-detoxOm beroende del 1Om beroende del 2BöckerBoken Handbok i Biohacking (länk)Hormonstark (länk)InstagramNextlevelbiohacking (Martina)Quantyme (Mattias)
 • 11. Avsnitt 11: Vipassana Q&A

  36:37
  I det här avsnittet svarar jag på era frågor om Vipassanalägret i Ödeshög. Ett Q&A-avsnitt helt enkelt! På bloggen finner du en guide till det svenska Vipassanacentret - Här! Inlägg om min upplevelse från 2013 - Här!Inlägg om min upplevelse från 2021 - Här!
 • 10. Avsnitt 10: Är du en anti-hacker?

  37:46
  Det här avsnittet handlar om anti-hacking och allt vad det innebär. Vad är anti-hacking? Motsatsen till biohacking, det vill säga motsatsen till att successivt förbättra sig själv med alla medel tillåtna. Anti-hacking handlar om att låta sina dåliga vanor segra och därmed bli lite sämre och lite sjukare för varje år som går. Det kan vara bristande sömnkvalité, en dåligt planerad kost, passiv livsstil, missbruk och beroenden. För att ens kunna börja biohacka behöver anti-hackingen vara under kontroll och i det här avsnittet förklarar jag hur man ska tänka kring det.Podden är för närvarande osponsrad men om du har ett passande företag som vill sponsra kan du höra av dig! Det går också bra att bli patreon eller swisha valfri summa till: 1231833680. Alla pengar går oavkortat till att skapa mer content (poddavsnitt, blogginlägg, webinarier, kurser osv).Berätta gärna vad du tyckte om avsnittet och kom med frågor och feedback. Det är lättast att connecta med mig via bloggen martinajohansson.se eller instagram Nextlevelbiohacking. Köp min hormonbok Hormonstark om du vill lära dig mer om hormoner och "hormonhacking", eller min bok Keto - den kompletta boken om ketogen kost, om du vill äta som jag gör! Båda finns som ljudböcker inlästa av mig!NYA BOKEN HANDBOK I BIOHACKING SLÄPPTES NYLIGEN!--> KÖP DEN HÄR!
 • 9. Avsnitt 9: Meditation & självinventering

  28:22
  Det här avsnittet är en kort introduktion till meditation och självinventering. Det här avsnittet är lite annorlunda jämfört med mina tidigare avsnitt där jag mer kör på i 190 km/h. Här tar jag det lite lugnare och stöter och blöter det utvalda ämnet. Jag är total amatör när det kommer till meditation men har däremot lite mer erfaren när det gäller självinventering, "selftherapy" via böcker, program och guider och allmän självutveckling eftersom jag förkovrat mig i det i många år. Alla som snöar in på biohacking snöar förr eller senare in på mer abstrakta delar som spiritualitet och hur man kan spendera mer tid som sitt högre själv istället för sitt begränsade ego. Berätta gärna vad du tyckte om avsnittet och kom med frågor och feedback. Det är lättast att connecta med mig via bloggen martinajohansson.se eller instagram Nextlevelbiohacking. Köp min senaste bok Hormonstark om du vill lära dig mer om dina hormoner, eller min bok Keto - den kompletta boken om ketogen kost, om du vill äta som jag gör! Båda finns som ljudböcker inlästa av mig!GLÖM INTE ATT FÖRBOKA NYA BOKEN HANDBOK I BIOHACKING! --> HÄR!
 • 8. Avsnitt 8: Är du beroende?

  21:33
  Det här avsnittet är en kort introduktion till beroende, missbruk och tolvstegsprogrammet. Jag fokuserar specifikt på socker- och matberoende i det här avsnittet men snuddar vid andra utlopp också. Många av mina lyssnare har önskat mer information om sockerberoende och framförallt lösningar och här bidrar jag med mina tankar kring det. Jag är absolut ingen expert på varken beroende eller behandling av det utan det här är fria tankar och funderingar som du gärna får kommentera eller opponera på i mina övriga sociala kanaler. Berätta gärna vad du tyckte om avsnittet och kom med frågor och feedback. Det är lättast att connecta med mig via bloggen martinajohansson.se eller instagram Nextlevelbiohacking. Köp min senaste bok Hormonstark om du vill lära dig mer om dina hormoner, eller min bok Keto - den kompletta boken om ketogen kost, om du vill äta som jag gör! Båda finns som ljudböcker inlästa av mig! GLÖM INTE ATT FÖRBOKA NYA BOKEN HANDBOK I BIOHACKING! --> HÄR!
 • 7. Avsnitt 7: Råd inför formtoppning

  28:52
  Det här avsnittet handlar om viktminskning, fettminskning och formtoppning ur ett hormonellt, strategiskt perspektiv. Jag har personligen inget fitness-fokus längre även om jag tävlat i fitness en kort period för några år sedan, vad som däremot är lite unikt är att jag behållit den fysiken under de 5-6 åren som jag INTE tävlat eller ens haft fokus på det. Det beror på att jag använder mig av min förståelse för hur hormoner fungerar och kan arbeta med dem till min fördel för att ha min tvättbräda utan att arbeta överdrivet mycket för den. I det här avsnittet förklarar jag hur jag tänker kring formtoppning och fitness och delar med mig av lite strategitips, samt tar upp negativa saker att ta höjd för som annars kan komma att lägga krokben för dig på din fitnessresa. Berätta gärna vad du tyckte om avsnittet och kom med frågor och feedback. Det är lättast att connecta med mig via bloggen martinajohansson.se eller instagram Nextlevelbiohacking. Köp min senaste bok Hormonstark om du vill lära dig mer om dina hormoner, eller min bok Keto - den kompletta boken om ketogen kost, om du vill äta som jag gör! Båda finns som ljudböcker inlästa av mig!
 • 6. Avsnitt 6: Neurohacking del 2 - Ångest

  31:10
  I det här avsnittet pratar jag om: Olika typer av ångest och ångestsyndromVad ångest är för någonting (rent biokemiskt) Varför man får ångest ochHur man blir fri! Jag delar även lite personliga erfarenheter och hur jag gjorde för att bli ångestfri. Som vanligt pratar jag fritt och öppet utan att diskriminera, nämner läkemedel och tillskott, inte för att uppmuntra till bruk av någonting utan för att tydliggöra vissa neurokemiska principer. Som vanligt har du ett eget ansvar för hur du väljer att använda informationen. Mer läsning hittar du på: martinajohansson.se samt instagram: Nextlevelbiohacking.Sömnguiden Mer om ångest
 • 4. Avsnitt 4: Extreme carnivore, blod-hjärnbarriären & läckande tarm

  36:32
  Det här avsnittet handlar om mitt senaste kostexperiment (extreme carnivore), leaky gut och leaky brain. Det hela började med att jag testade positivt på ett test för läckande tarm. Mina tarmar var alltså lite för genomsläppliga. Det kan få negativa effekter på hälsan och lägga grunden för många olika sjukdomar så det ville jag förstås fixa. Som en konsekvens av det kontaktade jag ungerska kliniken Paleo Medicina och följde deras protokoll. I det här avsnittet pratar jag om hur det gick samt ger lite bakgrundsinfo på hur hjärnan och magen hänger ihop och hur leaky gut leder till leaky brain genom translokerade enterobakterier. Berätta gärna vad du tyckte om avsnittet och kom med frågor och feedback. Det är lättast att connecta med mig via bloggen martinajohansson.se eller instagram Nextlevelbiohacking.