Share

cover art for Avsnitt 26 – Körglad vår, trots allt

Bilpodden – med auto motor & sport

Avsnitt 26 – Körglad vår, trots allt

Season 2, Ep. 26

Den här veckan letar Bilpodden efter ljuset i tunneln. Vi ser en körglad vår, trots rådande pandemi. Joakim Dyredand och Alrik Söderlind ger några tips på vad du ska kunna njut av, en märklig vår till trots.

Podden avslutas med Gasa/Bromsa-listan.

Bilpodden – med auto motor & sport presenteras av BSR - marknadsledande på motoroptimering.

More episodes

View all episodes

 • 35. #35 - Säsongsavslutning! Galen motorsportsommar + hyllning av Linus Lundqvist

  42:18
  Till helgen är det äntligen F1-premiär! Och Indycar-premiär! Joakim Dyredand gästas av ams motorsportsredaktör Gergei Farkas och benar ut hur man ska hinna med att titta på all racing. För som om inte detta vore nog är F2 och F3 hett i år. Och i italienska F4 debuterar snart svenske Dino Beganovic.Men podden inleds med att vi hyllar Linus Lundqvist som den gångna helgen gjorde rent hus i sindebut i den amerikanska F3-serien Formula Regional Americas.Som ni hör, juli/augusti blir fullt av motorsport, men Bilpodden tar semesteroch återkommer i höst med säsong 3. Tack alla som hänger med!Bilpodden – med auto motor & sport presenteras av KCR Effektboxar.
 • 34. #34 - Bilnyheter hyllas och dissas

  30:06
  Trots att sommar och semester närmar sig rinner en svag flod av nya bilmodeller ut. Joakim Dyredand gästas av Alrik Söderlind och tillsammans listar man de senaste veckornas nya bilmodeller. Dessutom pratas det om bränslenyheter från BMW, trafiksäkerhet med mera. Följ med!Bilpodden med auto motor & sport presenteras av KCR Effektboxar.
 • 33. #33 - Laddhybrid alltid bästa bilköpet, eller?

  24:04
  Den här veckan pratar vi bilekonomi. I auto motor & sport 13/2020 presenterar John Eriksson en genomgång för att visa när det lönar att välja en dyrare laddhybrid istället för en billigare konventionell version. Ofta, men med uppseendeväckande undantag, ska det visa sig.Joakim Dyredand intervjuar John om reportaget och vad han kom fram till. Samtliga siffror och djupare beskrivning återfinns i ams 13/2020 - som finns i butik nu.Bilpodden - med auto motor & sport presenteras av KCR Effektboxar.
 • 32. #32 - Köp en sommarbil!

  45:32
  Bilpodden – med auto motor & sport avsnitt nummer 31 radar upp sommarbilar! Det blir nog ingen chartersemester i år. Lägg istället pengarna på en bil för hemestern. Det ska vara en bil du alltid varit lite fundersam kring. Klurat på hur den är att köra och umgås med.Alrik Söderlind och Joakim Dyredand listar några helknäppa exempel. Och ger lite tips på vad du ska tänka på när du väljer bil.Dessutom är Gasa/Bromsa-listan tillbaka. Allt inom bilvärlden kan hyllas eller dissas.
 • 31. #31 - Biltestljudbok: VW Golf

  38:53
  Vi testar nytt poddinslag - biltestljudbok! I ams 12/2020 testar vi nya VW Golf (mildhybrid) mot Mercedes A-klass (laddhybrid) och Toyota Corolla (hybrid). Är nya Golf en revolution eller bara en evolution i väntan på helt elektriska ID.3?Joakim Dyredand läser in testtexten om VW Golf (skribent: Elias Medelberg) och sedan följer ett samtal kring Golf och testet i allmänhet tillsammans med Alrik Söderlind.Gillar du formatet? Gillar du inte formatet? Hör av dig till bilpodden@automotorsport.se med dina tankar!Bilpodden - med auto motor & sport presenteras av KCR Effektboxar.
 • 30. #30 - Vettel säger "Ciao Ferrari" och ny F1-kalender

  54:26
  F1-special! Trots att säsongen inte har kommit igång ännu så haglar nyheterna. Joakim Dyredand gästas av vår F1-reporter tillika en av herrarna bakom vår vänpodd Indypodden, Gergei Farkas. Vi pratar om stallbyten för 2021 och den senaste preliminära kalendern för 2020.Bilpodden - med auto motor & sport presenteras i samarbete med KCR Effektboxar. 
 • 29. Avsnitt 29 – Hyllning/dissning av alla elbilar 2020/2021

  59:12
  Det kommer en flod av elbilar nu (eller efter pandemin ...). I det här avsnittet går Joakim Dyredand, Alrik Söderlind och Magnus Fröderberg igenom nyheterna och listar dess fördelar respektive nackdelar. Vågar du köpa M-Byte från kinesiska nykomlingen Byton? Är Ford Mustang Mach-E den hetaste nyheten? Och är Polestar 2 ett bättre val än Volvo XC40 P8 Recharge?Bilpodden - med auto motor & sport sponsras av BSR - marknadsledande på motoroptimering.
 • 28. Avsnitt 28 – Hyllning/dissning av Tesla, Porsche och Polestar

  01:00:03
  De tre just nu starkaste lysande varumärkena inom bilindustrin är Tesla, Porsche och Polestar. I alla fall när man kollar av intresset bland våra läsare. Därför listar Alrik Söderlind och Joakim Dyredand vad som är bra respektive mindre bra (kass) med respektive tillverkare och dess bilar.Alrik och Joakim leker även med tanken kring vad de skulle ha gjort om de blev chefer för vart och ett av märkena.Många briljanta idéer utlovas – och några bilmodeller och motorer sågas. God lyssning!Bilpodden – med auto motor & sport presenteras av BSR – marknadsledande på motoroptimering.
 • 27. Avsnitt 27 – Simracing med Indypodden

  59:28
  När racing världen över står på paus växer en ny scen fram – simracing. Det stora stjärnorna i många serier tävlar nu i den virtuella världen. Men här kan även du bli en mästare. Vi tar hjälp av våra kollegor på Indypodden och svarar på frågor kring vilken utrustning man behöver för simracing, eller så kallad e-racing. Programledare är Ronnie Larsson Miles och Jacob Fredriksson.Missa inte heller vår stora reportagespecial i ämnet, du hittar artikeln i ams 11/2020 som står i butik den 14 maj.Bilpodden presenteras av BSR – marknadsledande på motoroptimering.