Share

cover art for Bobs leende

Bilder i Syd

Bobs leende

Season 1, Ep. 2

Britt-Mari Olsson, pressfotograf på Helsingborgs Dagblad, ska fotografera Bob Dylans konsert på Sofiero sommaren 2001. Det finns bara en hake: det råder fotoförbud. Britt-Mari Olsson berättar hur hon löste problemet och fick bilden på Bob när han plötsligt för ett kort ögonblick sprack upp i ett leende.

More episodes

View all episodes

 • 5. Fuskaren Kornelia Ender

  27:12
  Kornelia Ender var det östtyska simmarundret som vann 4 guld vid OS i Montreal 1976 och slog världsrekord på alla fyra distanser. På plats i simarenan fanns Sydsvenskans och Kvällspostens fotograf Richard Conricus som liksom alla andra förundrades över prestationen. Men sagan var för bra för att vara sann. Kornelia Ender var dopad och avslöjades senare som en fuskare.
 • 4. I ringen med Åsa Sandell

  23:59
  I december 2005 boxar HD:s kulturskribent Åsa Sandell i en titelmatch mot Laila Ali i Berlin. Tidningens fotograf Niklas Gustavsson är på plats för att följa dramat. Han möts av en besynnerlig värld med märkliga människor, svåra arbetsförhållanden och mitt i alltihopa en svensk boxare som kliver in i ringen till en reggaelåt.
 • 3. Norrmalmstorgsdramat

  26:25
  Rånet mot Kreditbanken på Norrmalmstorg i Stockholm 1973 har blivit känt över hela världen. Rånaren Janne Olsson tog bankpersonal som gisslan och fick Clark Olofsson utlämnad från fängelset. Sydsvenskan-fotografen Leif Å Andersson var på plats under hela dramat och berättar om väntan på upplösningen, väntan på Bilden och vad som hände på Bromma flygplats när tipset kom att Clark Olofsson skulle komma dit.
 • 1. Börje Salming i bara kalsongerna

  27:42
  Lars Brundin, pressfotograf på Sydsvenskan och Kvällsposten, bevakade hockey-VM i Globen, Stockholm våren 1989. Ett av hans uppdrag var att få stjärnan Börje Salming att posera i bara kalsongerna. Hör Lars berätta om mötet med Salming, hur man snabbt bytte filmrulle för att inte missa ett avgörande mål och hur han själv blev nerskjuten av Håkan Södergren mitt under match.