Share

Bidt af Borgen

Hvor meget af Borgen er fiktion, og hvor meget kunne sagtens være sket i virkeligheden? Altinget inviterer en række gæster i studiet til serienørderi og til at dele erfaringer fra et liv i dansk toppolitik.


Latest episode

 • 8. Bidt af Borgen: Med Søren Pape (S4E8)

  37:40
  Kan man være politiker uden at begære magten? Hvilke konsekvenser har magtens pris for toppolitikeres nærmeste? Og endte Borgens fjerde sæson i det hele taget, som den burde? Det er spørgsmålene, når Søren Pape Poulsen er sidste gæst i 'Bidt af Borgen'. Gæst: Søren Pape, partiformand for Det Konservative FolkepartiVært: Maja Hagedorn, forsideredaktør på AltingetEkspert: Martin Mauricio, debatredaktør på AltingetKøb billetter til #dkpol live 17. maj på Hotel Cecil – på Ticketmaster lige her

More episodes

View all episodes

 • 7. Bidt af Borgen: Med Bo Smith (S4E7)

  38:02
  Kunne en departementschef finde på at dukke op i et Brøndby-halsterklæde? Skildrer Borgen hvervet som topembedsmand realistisk? Og hvordan er samarbejdet egentlig mellem ministre og systemet? Det er spørgsmålene, når tidligere departementschef Bo Smith er gæst i næstsidste afsnit af "Bidt af Borgen".Gæst: Bo Smith, tidligere departementchef for Mette Frederiksen i BeskæftigelsesministerietVært: Maja Hagedorn, forsideredaktør på AltingetEkspert: Martin Mauricio, debatredaktør på Altinget
 • 6. Bidt af Borgen: Med Martin Lidegaard (S4E6)

  38:55
  Da USA hellere ville tale Arktis end Syrien, fik Martin Lidegaard idéen til Borgens nye plot. Det fortæller han som gæst i sjette afsnit af Bidt af Borgen. Han fortæller også, hvilke tanker der ligger bag, når man overvejer at forlade sit parti og stifte et nyt. Og så spørger vi, om han overhovedet savner livet som udenrigsminister i dag? Lyt med lige her.Gæst: Martin Lidegaard, næstformand og udenrigspolitisk ordfører i Radikale VenstreVært: Maja Hagedorn, forsideredaktør på AltingetEkspert: Martin Mauricio, debatredaktør på AltingetAltinget går live! Køb dine billetter til arrangementet på Hotel Cecil 17. maj her.
 • 5. Bidt af Borgen: Med Rosa Lund (S4E5)

  34:40
  Hvorfor tager politikerne så mange selfies, og virker de? Hvordan er det at leve med konstante tilsvininger på sociale medier? Og er samspillet mellem sociale medier og politik realistisk gengivet, når Michael Laugesen belærer Birgitte Nyborg om, at det er vigtigt med en "lækker Instagram-profil"? Det er spørgsmålene, når Enhedslistens Rosa Lund gæster femte afsnit af podcastserien 'Bidt af Borgen'.Vært: Maja Hagedorn, forsideredaktør på AltingetEkspert: Martin Mauricio, debatredaktør på AltingetGæst: Rosa Lund, folketingsmedlem for Enhedslisten
 • 4. Bidt af Borgen: Med Kaare Dybvad (S4E4)

  39:53
  Er det nødvendigt med en særlig rådgiver? Er medierne med til at skabe den politiske virkelighed? Og minder Signe Kragh virkelig om Mette Frederiksen? Det er spørgsmålene, når indenrigsminister Kaare Dybvad (S) og Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, gæster fjerde afsnit af podcastserien “Bidt af Borgen”.
 • 3. Bidt af Borgen: Med Alex Vanopslagh (S4E3)

  37:47
  Konsekvensen af Birgitte Nyborgs løgn vokser, og den risikerer at koste hende posten som udenrigsminister. Men hvordan er magtspillet på virkelighedens Christiansborg, når der skal samles flertal til et mistillidsvotum mod en minister? Hvad er konsekvenserne reelt ved en politisk løgn – og hvornår kan noget overhovedet kategoriseres som en egentlig løgn i dansk politik?Det taler vært Maja Hagedorn og Borgen-nørd Martin Mauricio om i selskab med Liberal Alliances politiske leder, Alex Vanopslagh, i ugens afsnit af “Bidt af Borgen”.Her runder de spørgsmål om generationskamp, stress og arbejdsmiljø på Christiansborg samt de menneskelige omkostninger ved et liv i toppolitik. Og så lufter den liberale partileder tanker om en politisk kovending, han pønser på. Lyt med, når Altinget dissekerer tredje afsnit af podcastserien “Bidt af Borgen”.
 • 2. Bidt af Borgen: Med Martin Breum (S4E2)

  32:22
  Oliedramaet i Grønland fortsætter i det nyeste afsnit af DR-serien 'Borgen', hvor Danmarks fiktive udenrigsminister, Birgitte Nyborg, er ved at bevæge sig ud på dybt vand.Er hele sæsonens præmis om et oliefund i Grønland overhovedet realistisk? Passer det, at Danmark bekymrer sig så meget om amerikanernes interesse i Arktis, som Nyborg gør? Og er stormagternes geopolitiske armlægning i Arktis troværdigt gengivet?De spørgsmål endevender vært Maja Hagedorn og Borgen-nørd Martin Mauricio i selskab med Arktis-ekspert, forfatter og tidligere Deadline-vært Martin Breum i andet afsnit af Altingets nye podcastserie 'Bidt af Borgen'.Her kan du også høre mere om synet på selvstændighed internt i Grønland, og hvad folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen (IA) mener om måden, det grønlandske folk bliver fremstillet på.