Beter Worden

Share

#10 ZOU IK PROF KUNNEN ZIJN?

Season 1, Ep. 10

Die ene vraag die door elk hoofd van een amateurwielrenner spookt: Had ik prof kunnen zijn? In deze aflevering hebben Jim, Laurens en Stefan het onder andere over talent, het benutten van kansen en alles omstandigheden die belangrijk zijn om je tot prof te kunnen ontwikkelen.


We zijn aangekomen bij de 10e aflevering van de serie Live Slow Ride FastDe Beter Worden podcast waarin Stefan en Laurens bij de hand zijn genomen door Jim en alles hebben geleerd over hoe ze efficiënter en effectiever kunnen trainen.


Om antwoord te kunnen geven over deze vraag duiken we deze aflevering dieper in op wat er voor nodig is om prof te kunnen worden, want dat word je uiteraard niet zomaar. Prof worden hangt van veel omstandigheden af en gaat niet alleen om hoe hard je kan trappen. 

Het gaat namelijk om nature en nurture. Hoe zit het met jouw genetisch pakket? En welke kansen heb je gekregen om te kunnen fietsen? Als je het misschien in je hebt om goed te kunnen fietsen, maar je hele omgeving keurt wielrennen af. Benut je dan bijvoorbeeld nog wel die kansen?

Ook wordt er dieper ingegaan op talent. Want wat is nou precies talent? Is dat in één keer hele grote sprongen maken en dan tot stilstand komen of langzaam aan verbeteren? En hoe word in het wielrennen naar de ontwikkeling van talent gekeken? 


Wil jij dus weten of de sterren in de juiste stand staan waardoor jij misschien nog prof kan worden of had kunnen worden? Luister dan nu deze allerlaatste aflevering van Live Slow Ride FastDe Beter Worden podcast.


PS: wees niet getreurd. Als verrassing hebben de heren met professor Join Jim nog een aantal extra afleveringen opgenomen die binnenkort in je welbekende feed verschijnen. 


Beter Worden doe je met de kortingscode van de trainingsapp Join: https://joincycling.onelink.me/r17z/87fa75d9


Deze podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Michelle de Graaf en Victor van den Berg. 

More Episodes

1/10/2022

#19 PIJN LIJDEN

Season 1, Ep. 19
Niks zo heroïsch als de pijn die een wielrenner lijdt. Denk maar aan Merckx die in de Tour van 1970 boven op de Ventoux aan het zuurstof moest. Of neem alleen al het beeld in gedachten van Laurens met zijn hele gezicht in het verband.Er wordt al meteen afgetrapt met de vraag wanneer Laurens zichzelf het meest pijn heeft gedaan op de fiets (kwam niet door een valpartij) en dat hij zich nog kan herinneren hoe na afloop de tranen achter zijn zonnebril brandden.Maar hoe kan het dat wielrenners zich keer op keer zoveel pijn aandoen en kunnen profs beter tegen pijn dan amateurs? Jim gaat hier dieper op in en legt bijvoorbeeld ook uit waarom pijn eigenlijk goed is en wat het gevaar dan ook is bij het gebruik van pijnstillers op de fiets. Ook hoor je waar die pijn nou eigenlijk uit bestaat.Bovendien vertelt Laurens hoe hij in een ander leven een profcarrière had gehad in waterpolo en of je pijn kan trainen door je knokkels tot bloedens toe te slaan tegen een muur.Tot slot wordt de belangrijkste shortcut gegeven over hoe om te gaan met pijn op de fiets en hebben de mannen nog een kleine verassing voor de luisteraar die graag fietst door het Limburgse heuvellandschap.Dus wil jij alles weten hoe je pijn kan omzetten naar wielprestatie? Luister dan nu, pijnvrij, deze spiksplinternieuwe aflevering van de Beter Worden podcast.💥Trainen maarrrr, pak die kortingscode voor de trainingsapp JOIN: https://joincycling.onelink.me/r17z/87fa75d9💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Thessa Neef.Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌
1/3/2022

#18 SNELHEID LOSLATEN

Season 1, Ep. 18
Allereerst wensen Laurens, Stefan en Jim jullie een gelukkig nieuwjaar waarin hopelijk nog efficiënter en effectiever getraind wordt. De drie heren proberen je dan ook meteen te helpen om dit goede voornemen te laten slagen met deze eerste nieuwe aflevering in 2022 vanDe Beter worden podcast!Deze week gaat het over het begrip ‘snelheid’, want het belang daarvan op je training is nogal een discutabel punt. Laurens laat dit zien aan de hand van een anekdote over Jakobsen en Terpstra die dat perfect illustreert.Het Orakel van Spakenburg gaat hier dieper op in door het effect van ‘dauwpunt’ op je wielerprestatie uit te leggen.Daarnaast kom je er ook achter wat voor groot gevaar er op de loer ligt wanneer je vaak in een groepje rijdt en wat het verschil is tussen het gemiddelde vermogen en normalized power.Tot slot, vertelt Laurens hoe Greg Lemond al snelheid op de trainingen probeerde los te laten door zijn ontworpen borgschaal, wil Stefan graag het rabbithole genaamd ‘www.gribble.org‘ induiken en is Laurens blijkbaar niet de enige met anekdotes. Zo heeft Jim bijvoorbeeld een mooie anekdote over een ene Thijs Z dat perfect het probleem van Strava blootlegt.Dus wil jij 2022 meteen goed beginnen en effectiever en efficiënter trainen? Luister dan nu deze spiksplinternieuwe aflevering vanDe Beter worden podcast💥Trainen maarrrr, pak die kortingscode voor de trainingsapp JOIN: https://joincycling.onelink.me/r17z/87fa75d9💥De Beter Worden podcast wordt geproduceerd door Bruno Bobbink, Vincent van den Berg en Thessa Neef.Sharen, abonneren, liken, reviews schrijven… Je kent het wel. Alles om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe podcasts én zodat wij beter gevonden worden 🙌