Share

Kaos i Barnparadiset

Familjekaos och ett barnparadis i samma härliga blandning. Här lyfter vi stora som små ämnen kring föräldraskapet och familjelivet. Som är alldeles underbart, kaotiskt och utmanade på många sätt!


Latest episode

 • 1. Bilbarnstolar-den oväntade djungeln

  41:54
  Har du upplevt att inte bara är det en barnvagnsdjungel utan det finns en bilbarnstolsdjungel också? Här pratar vi också SÄKERHET för det finaste man har, ens barn. Vad är bäst, hur ska man tänka och kan man ens värdera säkerheten för sitt barn i form av pengar? I detta avsnittet pratar Victoria och Paulina om just bilbarnstolar. I samarbete med Cybex har Victoria fått prova den revolutionerande bilbarnstolen Anoris T i-Size som hon berättar om. Trevlig lyssning!För vidare information kring Cybex bilbarnstol Anoris T i-Size, klicka på länken här: https://cybex-online.com/sv-se/bilbarnstolar/anoris-t-isize

More episodes

View all episodes

 • 7. RESEVAGNAR, ett måste?? -Joolz vs Elodie

  40:58
  Barnvagnar, resevagnar, springvagnar, liggvagnar, duovagnar, syskonvagnar… Herregud vilken barnvagsdjungel det är! Så mycket att välja bland.I detta avsnittet jämför vi två olika resevagnar som är båda väldigt smarta, snygga och funktionella. Joolz Air och Elodie Details Mondo. Kolla även in dem på vår Instagram kaos_podden. Vagnarna har vi fått skickat till oss av Bonti i vårt samarbete. Bonti är en av Sveriges ledande barnbutiker i Stockholm men också i hela Sverige online.Missa inte detta avsnitt där ni får höra allt i minsta detalj om dem. Kram,Victoria & Hanna 
 • 6. Vaddå?! Har din pojke tjejkläder på sig??

  25:41
  I detta avsnittet flippar Hanna loss på klädbutikers barnavdelningar, hur det är så könsindelat. Hur är det att bli ifrågasatt när man köper tjejkläder till en pojke eller pojkkläder till en tjej? Varför har vi inte kommit länge i vår utveckling år 2022? Vi diskuterar olika aspekter och olika synsätt. Som vanligt så pratar vi från hur olika men ändå så lika vi är och faktiskt landar i ett förslag till butikskedjorna. Frågan är vad kommer ni kommer tycka om det förslaget? Välkomna till detta intressanta avsnitt! Trevlig lyssning!Kram,Victoria & Hanna
 • 5. Relationer

  39:41
  I detta avsnitt får ni höra hur vi pratar om relationer när man får barn. Och hur är det egentligen när en bonusförälder träder in i en familj? Hör våra erfarenheter, våra tips och råd, tankar och funderingar. Hur ser statistiken ut i Sverige egentligen? Välkomna till veckans avsnitt!
 • 4. Mammakroppen

  32:28
  I detta avsnittet pratar vi om mammakroppen, body-shaming, pressen från sociala medier och pressen från omgivningen. Hur upplever man det och hur kan man undvika det? Lyssna på Victorias händelse när hon blev body-shamad på ett barnkalas och lyssna på Hannas sätt att undvika pressen från sociala medier. Trevlig lyssning!
 • 3. Tonåringar

  32:31
  Det är svårt att tänka sig hur livet kommer bli när ens barn kommer upp i tonåren. När man sitter med sin nyfödda bebis i sin famn är det otänkbart att de någonsin ska bli jobbiga och krävande tonåringar som får en att ibland undra om man kan gå igenom dessa åren utan att bli helt knäpp. Men det går. I detta avsnittet pratar vi om tankar och känslor som förälder till tonåringar. Vågar vi prata öppet om hur kämpigt det faktiskt kan vara och finns det stöd för oss föräldrar? Välkomna till avsnitt 3-Tonåringar!
 • 2. Är det verkligen så hemskt att föda?!

  35:29
  Det är kris i Sveriges förlossningsvård. Mycket skrivs i nyheter och sociala medier. Men vi vill också lyfta att det också finns mycket positivt och att man inte ska tappa tron på sig själv och sin kropp inför sin förlossning, trots allt som cirkulerar runt om en. Vi pratar lite egna erfarenheter och lyfter att alla är vi olika med olika önskemål, tankar och känslor. Välkomna att lyssna!