Share

cover art for 48. "Att verkligen kunna göra skillnad"

Barnmorskepodden

48. "Att verkligen kunna göra skillnad"

Season 2, Ep. 48

Idag träffar Barnmorskepodden Anna, som jobbar heltid som Doula. Hon berättar om vad det är att vara doula och på vilket vis det kan vara en trygghet i födandet. Allt från förberedande samtal, förlossning och eftervård.

More episodes

View all episodes

 • 5. “Saknar självkontroll”

  20:26
  Idag skall vi träffa Petter som skall dela med sig av sin berättelse om att vara demisexuell. Han berättar utifrån såväl egen erfarenhet som egen kunskap inom området. Mycket intressant och givande.
 • 6.”Nu flytta han på sig”

  01:04:59
  Idag får vi träffa Therese, som delar med sig av sin berättelse om när deras yngsta son kom till världen. Therese lever med sin fru, vi får veta mer om hur det fungerar med donation och inseminering. Känslan vid graviditets beskedet, mående och känslor under graviditeten, förlossningen och första tiden. En dramatisk berättelse där allt som skulle vara kontrollerat, blev till kaos.
 • 7.”Timingen var inte optimal”

  38:07
  Idag träffar vi Pontus som delar med sig av sin berättelse om abort. Känslor tankar, att vara mitt i livet när det är fullfart och massor att göra. Beskedet, beslutet och rätten att själva ha möjlighet att bestämma över den egna livsituationen.
 • 8.”Mådde inte alls bra”

  42:17
  Idag har vi träffat Linda som berättar om sina två förlossningar som avslutades på två olika vis. Förlossningarna, tiden på neonatal avdelningen, Linda beskriver upplevelsen, kännslorna och tankarna.
 • 9. “Det var show!”

  26:35
  Idag träffar vi Lars, som delar med sig av sin berättelse. Tre olika sätt att erfara födslar på. Den egna delaktighet, hur upplevelsen var på de tre olika sätten och mötet med vården, sänning, trygghet och bemötande.
 • 10. “Inte en jävla jul till”

  57:41
  Idag träffar vi Maria som delar med sig av sin upplevelse av barnlängtan, känslorna, tankarna, IVF-försöken och den fruktansvärda kampen att bli gravida.
 • 11 ” Det är något som inte stämmer”

  43:29
  Mia och Lotta träffar idag Hanna, som berättar sin upplevelse då deras dotter hastigt måste förlösas för att få en chans att överleva. Hannas berättelse om känslan att något inte stämde, att lyssna till sin magkänsla. Att våga stå på sig. Från lycklig gravid till att ha ett litet knyte aldeles för tidigt.
 • 12. “Han är ju en man”

  28:23
  Idag har vi åter äran av att träffa Frida. Frida som vi träffade i slutet på hennes andra tvilling graviditet. Vi skall få höra om hur sista tiden av graviditen var, förlossningen och hur det är att vara fembarns mamma.
 • 13. “Fick ligga där och ropa, för att försöka få ungen”

  37:49
  Sara och Mia skall Idag vi träffa Sarah som genomgått två förlossningar. Slutskeedet var komplicerat, det var svårt att få ut barnen, skadorna, tiden efter. Känslorna, tankarna, rädslan av att inte ha kontroll.