Bak Rattet

Share

Bak Rattet forklarer: Car of the year og årets bil i Norge

Season 3, Ep. 28

Fred Magne Skillebæk er fagredaktør i Elbil24.no og norsk jurymedlem i COTY (Car of the year) og leder for kåringen: Årets bil, i Norge. Bak rattet har bedt ham forklare hvordan slike kåringer foregår, og hvordan de bestemmer hvilken bil som er best!

More Episodes

 • 37. Bak rattet med Erik Follestad

  52:39
  Tidligere ishockeyspiller og Tv-fjes Erik Follestad er dagens gjest! Erik er godt over gjennomsnittet bilinteressert og han er ærlig på sitt godt over gjennomsnittet road rage også, spesielt rettet mot fotgjengere. Erik innrømmer også at han har krasjet i et postkassestativ og stukket av etterpå. 
 • 36. Bak rattet forklarer: Da Mercedes ble elektrisk

  14:04
  EQC har vært den viktigste brikken så langt i elektrifiseringen av Mercedes. Bak rattet forklarer har invitert produktsjef for Mercedes personbil, Marius Bråten for å fortelle mer om historien bak og litt om fremtiden for EQ-modellene. 
 • 35. Bak rattet med Mia Rusthen

  48:17
  Racingsjåfør Mia Rusthen er dagens gjest. Mia startet ut som ballettdanser og hadde egentlig ingen interesse for motor. Det snudde etter første gangen hun kjørte motorsykkel og nå er hun eneste norske kvinne som satser på roadracing. Mia har tilbrakt utallige timer på veien til og fra løp. Med det kommer også flere gode historier, som den gangen nattesøvnen måtte vike for å nå norskegrensen før coronatesten gikk ut.
 • 34. Bak rattet forklarer: Bilentusiasme

  24:03
  Bilentusiasmen lever godt i Norge, og i Bak Rattet forklarer har vi invitert en mann med stjerner i blikket. Trond Sveum våkner, sovner og lever med Mercedes. 
 • 33. Bak Rattet med Jan Tore Kjær

  47:23
  Tidligere Ishockeyspiller og Tv-profil, Jan Tore Kjær er dagens gjest. Selv mener Jan Tore at bilen er et framkomstmiddel, men er over gjennomsnittet opptatt av at bilen skal se bra ut. Han forteller også om sin fetisj for snøscootere og hvordan han klarte å ta lappen på én dag som 17-åring.  
 • 33. Bak Rattet forklarer: Sommerklar bil

  14:45
  Sommeren nærmer seg, og hva er vel triveligere enn å møte den med en nystriglet bil. I Bak Rattet forklarer har vi invitert teknisk sjef hos KIA, Kim Andre Wilhelmsen, som gir oss gode råd om hvordan du gjør vårklargjøringen, og om det er noe spesielt du må ta hensyn til om du kjører elbil.
 • 32. Bak rattet med Isah

  39:11
  Artist Isah er dagens gjest. Selv har ikke Isah lappen, men er helt ærlig på at han trolig er norges sinteste passasjer. Med utallige timer på veien i turnébussen kommer det også en rekke gode historier. Som den gangen han brøt regel nummer en og ble kastet rett ut av turnébussen til Karpe.
 • 30. Bak Rattet forklarer: Nye Mercedes EQE SUV

  15:02
  Mercedes definerer nye EQE SUV som en av deres viktigste elbillanseringer. I Bak Rattet forklarer har vi besøk av produktsjef hos Mercedes Benz personbil, Marius Bråten, som forteller mer om bilen og hva Mercedes legger i begrepet «from premium to luxury».
 • 29. Bak rattet med Malin Nesvoll

  48:16
  Influenser Malin Nesvoll er dagens gjest. Med en far som jobber i Hertz bilutleie har Malin vokst opp med utallige forskjellige fine, og fancy biler. Noen hun selv synes er mer flaut enn kult. I dag forteller Malin blant annet om marerittet det var den gangen faren hentet henne i en knasj rød Cabriolet. Hør også hva som skjedde da hun kjøpte katta i sekken i bilform.