Share

cover art for Sykkelvennlige arbeidsplasser

Bærekraft med Kiwa

Sykkelvennlige arbeidsplasser

Season 1, Ep. 24

Har du en sykkelvennlig arbeidsplass? Roar Næss i Syklistforeningen forteller oss hva dette innebærer, samtidig som han gir oss gode tips til hvordan vi kan redusere fotavtrykket vårt og få økt helsegevinst ved å bli flinkere til å velge sykkelen. 

More episodes

View all episodes

 • 29. Kjemikalieregelverkets utvikling

  20:47
  Hør hvordan kjemikalieregelverket har utviklet seg over tid, og hvorfor din virksomhet bør sette fokus på kjemikaliehåndtering. Tore-André og Sissel snakker om hvordan virksomheter kan oppnå:Et tryggere og sunnere arbeidsmiljø for sine ansatteRedusert risiko for ulykker og miljøforurensningEt bedre omdømme og tillit fra kunder og myndigheterØkonomiske gevinster
 • 28. Bærekraftig finansiering

  19:00
  I denne episoden av Bærekraft med Kiwa møter vi Nina Ahlstrand, Global Head of Sustainable Finance i DNB. Hun gir oss et innsiktsfullt blikk på hvordan DNB arbeider med bærekraft og støtter sine bedriftskunder med bærekraftig finansiering.
 • 27. Inspeksjon av betong

  13:35
  I denne episoden møter vi Jovan Markovic, en av våre egne eksperter på betongteknologi og materialvitenskap. Sprekker i betong er ofte de første synlige tegnene på nedbryting. Vi utforsker hvordan regelmessig inspeksjon kan forhindre større skader, og hvorfor dette er avgjørende fra et bærekraftsperspektiv.
 • 26. Arbeidsmiljøutvalg (AMU)

  16:28
  Arbeidsmiljøutvalget (AMU) har en viktig rolle i HMS arbeidet, med representanter fra både arbeidsgiver og arbeidstaker. Hva AMU bidrar med og hvordan arbeidet organiseres lærer du mer om fra Elise Vedum Bøe, HMS og arbeidsmiljøkonsulent hos Kiwa, i denne utgaven av Bærekraft med Kiwa. 
 • 25. Sikker kjemikaliehåndtering

  17:11
  God håndtering av kjemikaliene vi bruker i en virksomhet er viktig både for helse, miljø og sikkerhet, men hvilket ansvar har vi egentlig for kjemikaliene vi bruker, lagrer og skal kaste? Seniorrådgiver Anne Mosland i Kiwa gir oss en innføring i hvordan vi kan sørge for at vi håndterer kjemikalier på en sikker måte.
 • 23. Bærekraft i praksis med NRK

  26:16
  Har du sett Melodi Grand Prix eller Oppsynsmannen på NRK? Johanne Sæther Houge, bærekraftsrådgiver i NRK, forteller hvordan NRK bruker nye verktøy, samarbeid og sin påvirkningskraft til å oppnå egne bærekraftsmål, og få oss lyttere/seere til å reflektere over valgene vi tar for fremtiden. 
 • 22. Hvordan står det til med likestillingen i norske selskaper?

  29:33
  Alle norske virksomheter må møte kravene i likestillings og diskriminerings loven. Mange har også en aktivitets og redegjørelsesplikt. Thomas Jahren fra Likestillings- og diskrimineringsombudet hjelper oss å forstå lovens krav og sammen med Morten Stavseth i Tavler setter vi fokus på fordelen med likestillings og diskrimineringsarbeidet. 
 • 21. Hvordan når Oslo kommune klimamålene sine?

  20:06
  Oslo kommune har satt seg ambisiøse klimamål og skal redusere klimautslippene med 95% innen 2030. Hvor startet de? Og ikke minst, hvordan får de det til? I denne episoden snakker Lin med Ingunn Andem Lie fra klimaetaten som forteller hvordan de jobber systematisk for å påvirke alle i kommunen til å bidra. Du får også høre hvordan noen av verdens største byer nå jobber med klimabudsjett etter modell fra nettopp lille Oslo!