Share

cover art for Hvor lenge skal babyen die ved hvert måltid?

Babyverden

Hvor lenge skal babyen die ved hvert måltid?

Hvor lenge er det vanlig at babyen dier ved hvert måltid? Og bør man amme fra ett eller begge bryst? Babyverdens journalist, Janet Molde Hollund, møter internasjonalt godkjent ammeveileder (IBCLC) Ingebjørg Finnesand til samtale.

More episodes

View all episodes

 • Hva gjør prøving med parforholdet?

  22:40
  Sex og nærhet er viktig når man prøver å bli gravid. Blir dette ekstra betydningsfullt, eller kan timing i forhold til eggløsning være med på å ødelegge noe av det fine man har sammen?Babyverdens journalist, Janet Molde Hollund, snakker med psykologspesialist og spesialist i klinisk sexologi, Atle Austad.
 • Rettigheter og stønader

  26:53
  Både i svangerskapet og i forbindelse med fødselen har en som forelder mange rettigheter. De fleste av disse gjelder også dersom en har adoptert et barn. Rettighetene er blant annet hjemlet i Arbeidsmiljøloven og Folketrygdloven. Få oversikten her.Dette er kapittelet "Rettigheter og stønader" hentet fra Spedbarnsboken i lydformat. Informasjonen er kvalitetskontrollert av NAV kontaktsenter.NB! Fra 1. januar 2024 er barnetrygden for barn over 6 år økt med 200 kroner til 1510 kroner per måned. Fra 1. august 2024 vil kontantstøtten kun gjelde for barn 13-19 måneder.
 • Sikring av barn i bil

  08:08
  Det kan føles overveldende og skummelt å kjøre med baby i bil, men det finnes sikre og gode måter å gjøre det på.Dette er kapittelet "Sikring av barn i bil" fra Spedbarnsboken i lydformat. Det er skrevet av Silje Kristine Hansen i Trygg Trafikk
 • Å reise med små barn

  07:08
  Å dra på ferie som familie kan være veldig fint, men krever ofte litt mer planlegging. Med riktig forberedelse har dere et godt grunnlag for en hyggelig reise.Du får her kapittelet "Å reise med små barn" fra Spedbarnsboken i lydformat. Det er skrevet av Babyverden.
 • Slik sikrer du familien en sunn økonomi

  07:36
  God økonomi handler ikke så mye om å ha mye penger, men om å ha et bevisst forhold til dem – og hva man velger å bruke pengene på.Kapittelet er hentet fra Spedbarnsboken utgitt av Sandviks, og er skrevet av seniorrådgiver Eva Sørmo.
 • Synet og øynene

  06:15
  Tillitsfulle, nysgjerrige barneøyne. I møte med spedbarnet er det først og fremst øynene vi søker – vårt blikk møter barnets blikk. I tillegg til berøring er synet kanskje den viktigste sansekanalen i kommunikasjonen og det nære samspillet mellom foreldre og barn.Her får du kapittelet "Synet og øynene" fra Spedbarnsboken i lydformat. Kapittelet er skrevet av seksjonsoverlege og professor Olav H. Haugen
 • Små barn og allergi

  15:40
  Kan barnet mitt være allergisk? Reagerer det på en matvare, pollen eller dyr? Her forklarer overlege om symptomer på allergi, og hva du som forelder bør gjøre.Her får du kapittelet "Spedbarnet og allergi" fra Spedbarnsboken i lydformat. Det er skrevet av professor og overlege Knut Øymar.
 • Krybbedød

  05:40
  Et friskt barn legges ned for å sove. Barnet dør plutselig og uventet uten noe forvarsel. Omstendigheter rundt dødsfallet eller obduksjon gir ingen forklaring som sykdom eller skade.Du får her kapittelet "Krybbedød" fra Spedbarnsboken i lydformat. Det er skrevet av fagsjef Trine Giving Kalstad i Landsforeningen Uventet Barnedød (LUB).
 • Vaksiner – en guide

  18:25
  Immunitet (evne til å stå imot smitte) er en viktig del av kroppens forsvar mot infeksjonssykdommer. Ved vaksinasjon utnyttes dette immunforsvaret for å få beskyttelse mot farlige infeksjonssykdommer uten å måtte gjennomgå sykdommen først. I Norge tilbys barna en rekke vaksiner gjennom barnevaksinasjonsprogrammet.Du får her kapittelet "Vaksinasjon" fra Spedbarnsboken i lydformat. Det er skrevet av overlegene Margrethe Greve-Isdal og Ellen Furuseth