Share

Babyverden

Babyverden gir deg gode og troverdige svar på det du lurer på om graviditet og småbarnstid. Babyverden snakker med en ekspert i hver episode.


Latest episode

 • Rettigheter og stønader

  26:53
  Både i svangerskapet og i forbindelse med fødselen har en som forelder mange rettigheter. De fleste av disse gjelder også dersom en har adoptert et barn. Rettighetene er blant annet hjemlet i Arbeidsmiljøloven og Folketrygdloven. Få oversikten her.Dette er kapittelet "Rettigheter og stønader" hentet fra Spedbarnsboken i lydformat. Informasjonen er kvalitetskontrollert av NAV kontaktsenter.NB! Fra 1. januar 2024 er barnetrygden for barn over 6 år økt med 200 kroner til 1510 kroner per måned. Fra 1. august 2024 vil kontantstøtten kun gjelde for barn 13-19 måneder.

More episodes

View all episodes

 • Sikring av barn i bil

  08:08
  Det kan føles overveldende og skummelt å kjøre med baby i bil, men det finnes sikre og gode måter å gjøre det på.Dette er kapittelet "Sikring av barn i bil" fra Spedbarnsboken i lydformat. Det er skrevet av Silje Kristine Hansen i Trygg Trafikk
 • Å reise med små barn

  07:08
  Å dra på ferie som familie kan være veldig fint, men krever ofte litt mer planlegging. Med riktig forberedelse har dere et godt grunnlag for en hyggelig reise.Du får her kapittelet "Å reise med små barn" fra Spedbarnsboken i lydformat. Det er skrevet av Babyverden.
 • Slik sikrer du familien en sunn økonomi

  07:36
  God økonomi handler ikke så mye om å ha mye penger, men om å ha et bevisst forhold til dem – og hva man velger å bruke pengene på.Kapittelet er hentet fra Spedbarnsboken utgitt av Sandviks, og er skrevet av seniorrådgiver Eva Sørmo.
 • Synet og øynene

  06:15
  Tillitsfulle, nysgjerrige barneøyne. I møte med spedbarnet er det først og fremst øynene vi søker – vårt blikk møter barnets blikk. I tillegg til berøring er synet kanskje den viktigste sansekanalen i kommunikasjonen og det nære samspillet mellom foreldre og barn.Her får du kapittelet "Synet og øynene" fra Spedbarnsboken i lydformat. Kapittelet er skrevet av seksjonsoverlege og professor Olav H. Haugen
 • Små barn og allergi

  15:40
  Kan barnet mitt være allergisk? Reagerer det på en matvare, pollen eller dyr? Her forklarer overlege om symptomer på allergi, og hva du som forelder bør gjøre.Her får du kapittelet "Spedbarnet og allergi" fra Spedbarnsboken i lydformat. Det er skrevet av professor og overlege Knut Øymar.
 • Krybbedød

  05:40
  Et friskt barn legges ned for å sove. Barnet dør plutselig og uventet uten noe forvarsel. Omstendigheter rundt dødsfallet eller obduksjon gir ingen forklaring som sykdom eller skade.Du får her kapittelet "Krybbedød" fra Spedbarnsboken i lydformat. Det er skrevet av fagsjef Trine Giving Kalstad i Landsforeningen Uventet Barnedød (LUB).