Share

cover art for Corona - Uppsägning & omställning

Effektiv på riktigt

Corona - Uppsägning & omställning

Sofie Skaränger gästar detta peppande och matnyttiga avsnitt! Det kan låta deppigt med uppsägningar och corona men känslan när man lyssnar på Sofie och Tommy är tvärtom väldigt peppande och motiverande. Det är NU många företag har chansen! Utveckla och omorganisera, hur gör man? Hur säger man upp personal, hur tar man beslutet och går det ens p.g.a. "mjuka värden"? Varför har Tommy själv fått sparken innan han blev egen företagare? Och framför allt, använd tiden under denna kris på bästa sätt och passa på att se över din verksamhet!


Tommys konsulttjänster: https://www.peragenda.se

Designa ny hemsida: https://hillside.media (som bl.a. byggt peragenda.se)

Rekrytering med Sofie Skaränger: http://jobbet.se

More episodes

View all episodes

 • Från problem till handling

  22:20
  Få effektiva möten - prata mindre om problem. Vi är jättejättebra på att prata om problem. Vi belyser problemen, diskuterar, vrider och vänder. Problemet är att vi gör det om och om igen. Möte efter möte. Om samma problem! Vi måste prata om problem, men inte hur länge som helst, till slut måste vi stanna upp och fråga "hur kan vi lösa det?".
 • Mål utan generaliseringar

  28:12
  Att enbart säga "skriv tydliga mål" är inte tillräckligt för vi tycker ofta att vi skriver tydliga mål - men det gör vi inte! De flesta målen är fulla av generaliseringar, fina ord och ofta helt omätbara. Här får du flera tips på hur du ska sluta generalisera och bli mer tydlig - både i målbild och i din kommunikation.
 • Sluta spring i virvelvinden

  28:49
  Har du också fastnat i virvelvinden där man springer på allt "dagligt bråttom" istället för att fokusera på det som är viktigast för att uppnå dina mål? Har vi verkligen så mycket att göra eller handlar det bara om prioriteringar? Vi pratar 80/20-regeln, hur man arbetar mer effektivt och hur man lär sig prioritera bort punkter från att-göra-listan.
 • Rättigheter eller ansvar på jobbet?

  21:06
  Blir medarbetare motiverade av mer ansvar, högre lön eller förmåner så som gymkort? Hör ansvarstagande och rättigheter ihop? Hur får man personal som tar ansvar? Det, mycket mer och en liten introduktion om Tommy och Helena får ni i vårt första avsnitt!