Share

cover art for Svenska flaggor och det förbjudna ordet

Avlyssnat på Riche med Viggo Cavling och Claes de Faire

Svenska flaggor och det förbjudna ordet

Viggo har varit på skolavslutning och sett två svenska flaggor. Han är glad. Claes har hängt med Jonas Bonnier i Radiohuset och spått Sommarpratare med fin panel. Hurra, det blev äntligen Sigge Eklunds tur att prata i 90 minuter under Bibi Rödöös överinseende. Tjat lönar sig. Claes listar svordomar. Viggo tycker att Hakelius/Popova ska ha en DN-fri månad. Dessutom förstår vi inte gränsen mellan det personliga och privata, men vem gör det?

More episodes

View all episodes

 • Sommarspecial!!!

  42:27
  Claes och Viggo drabbar samman på ett sommarmöte i Teatergrillens öde matsal. Lyssna och hör allt om Sigges Sommarprat. Dessutom, vad händer i Torekov i sommar? Vad händer på Svenska Dagbladet efter Malin Ekmans avhopp eller var det en medial terrorattack? Har Viggo blivit lika gaggig som Joe Biden? Vad utmärker Björn Werner-folket mer än att de inte fyllt 40 år än? Har Carl Bildt äntligen mognat? Och är Claes egentligen Albin Lee Meldau? Svar i den enda podcast du behöver.
 • Stora journalistpriset!

  32:53
  Claes och Viggo är äntligen överens: Stora journalistpriset ska i år går till denna podcast. I vilken kategori överlämnar vi till juryn att avgöra, men glöm töntiga röst. Det är årets avslöjande eller Lukas Bonniers stora pris som gäller. I övrigt pratar vi om allt från begravningar till vilken bra affär statligt ägda Absolut Vodka gjorde när man tackade ja till Andy Warhols förslag att måla lite på flaskan. Det var 65 000 väl investerade US-dollar.
 • Missbruk

  26:22
  Viggo berättar om sitt missbruk av true crime-böcker om svensk kriminalitet. Claes är ganska ointresserad. Viggo berättar om superkvinnorna i offentlig sektor. Claes gäspar och berättar om debatt i Breakit om Nannys. Samtalet vid bord 28 på Riche är alltså som vanligt. Detta är alltså podcasten för dig som tycker att Leif Månsson styr världen. 
 • Anne Lagercrantz tar över SVT

  28:23
  Vi utser SVT:s nya chef och ett gäng Sommarpratare i SR. Sigge Eklund, nu är det ÄNTLIGEN din tur! Viggo har dessutom läst en krönika av Åsa Beckman som faktiskt är smula intressant. Claes gör lite reklam för sin senaste (fjärde) roman och så tar vi udden av Johan Hakelius och Susanna Popovas konspirationsteori. Detta och mycket mer direkt från bord 28 på Riche.
 • Staffan Heimersons hälsoråd: en avokado i veckan

  29:44
  Claes och Viggo om högt och lågt. Som alltid, men denna gång även om Stig Larssons senaste häfte.
 • 12 poäng till Israel!

  16:22
  Claes har träffat de intellektuella inklusive kronprinsessan Victoria på akademin. Viggo har tittat på Eurovision och gått på fotboll. Här är deras intryck av livet i världens vackraste huvudstad när allt är ljuvligast.
 • Svaret är Elsa Olenius

  27:02
  Högt och lågt från soffan i Teatergrillens foajé.
 • Chang Frick for president!

  28:40
  Claes och Viggo direkt från restaurang Luzette på Stockholms central. Claes spanar om avsaknaden av svensk krigslitteratur och vad det gör med vår nation. Viggo vill rädda Centern och föreslår Chang Frick som ny partiledare. Han om någon vet hur det funkar på vischan. Det om något skulle omkullkasta noderna svensk politik som Karin Nelsson på Demoskop hittat. Viggo har dessutom gett upp SD och Folklistan för killen vid grillen.