Share

cover art for 356. Inför VM

AVKAST – handbollspodden

356. Inför VM

Ett MATIGT inför VM-avsnitt där vi går igenom Sveriges väg fram till den eventuella semifinalen. Vi går också igenom truppen, de andra förmodade semifinallagen och tippar slutsegrare. Förutom det hinner vi också blåsa av krisen i Kristanstad, reda ut kampen i Alstermo, rapportera från dementorhallen och inte minst få bakgrund till varför legendaren "DÖRRA" egentligen kallas för dörra.

More episodes

View all episodes

 • 378. Dyster prognos

  08:11
  Sävehof och Ystad har stämt i bäcken. Karlskrona och Hallby har klarat sig kvar i ligan. Skånela har tagit sig upp i finrummet och mötena mellan Kristianstad – Bajen och Skövde – Önnered bjuder på högklassig underhållning. Ändå är det Berggrens dystra spaning om landslagets OS-chanser som fått namnge avsnittet.
 • 377. Våravsnittet

  01:07:26
  Det säkraste vårtecknet av dem alla är här: ett OMSPEL. Vi reder ut alla turerna kring det, de andra kvalserierna och kvartsfinalerna. Sen besvarar vi också frågan: Stod Sävehof för den mäktigaste svenska klubblagsvinsten någonsin när de slog ut Hannover ur europaleague?
 • 376. Nuggeterna som överträffade förväntningarna

  03:43
  www.patreon.com/avkastNu är förfesten över och ligorna är redo att dra vidare ut i natten. Vissa lag gör det med större tillförsikt än andra, några har redan vänt hemåt och för ytterligare några förvandlades löftet om fest till den totala motsatsen. Det blir summeringar, licenser, degraderingar, slutspelstippande och en del annat.
 • 375. Tisdag, onsdag, torsdag

  01:04:55
  Veckodagarna i titeln är dagar då serierna vi följer närmast kommer att avgöras. Nugget-tätt. Dessutom får vi ett längre bakom-kulisserna-snack med Berggren om hur det är att jobba som sportchef. Vi har också infört en avbytarbänk där utroterade poddare vilar.
 • 374. Det drar ihop sig i ligorna

  05:03
  www.patreon.com/avkastVi har en handbollsliga på damsidan som ska till att avgöras, vi har seriefinal på herrsidan, vi har en comebackande Emil Berggren, en bakfull Josef Pujol, det mest anmärkningsvärda handbollsresultatet i år, en konspirationsteori och en ganska hård anklagelse. Ni hör, för att vara ett mellanavsnitt i mitten av mars händer det ändå en hel del.
 • 373. Resereportage från helgen i Halmstad

  42:03
  Alla intryck från final four samlade på 42 minuter. Förutom Christian Albinsson och Emil Schälin hörs lite korta instick från bland annat Philip Stenmalm, Kim Andersson, Oscar Carlén och Kalle Matsson. Möjligen vinner vi Cup-guld i namedropping. 
 • 372. Möta förvåren i Halmstad (teaser)

  07:46
  Det har hänt grejer i Allsvenskan. Det har hänt grejer i Handbollsligan. Vi reder också ut hur toppen kommer se ut till slut i herrarnas serie. Sen snackar vi upp final four i helgen. Josef brejkar också en tråkig nyhet.
 • 371. Så slutar handbollsligan

  56:20
  Det är den tiden på året då det är dags att reda ut hur ligorna slutar. Det är också den tiden på året då bucklor börjar delas ut. Vi är inte sämre än att vi täcker av både en final four-analys och ett tabelltips.
 • 370. Magen säger si, huvudet säger så

  08:56
  Streckstrider, svenska cup-uppsnack, konstruktivt gnäll, där nånting har ni veckans meny.