Share

AUDIOfilms van Het Geluidshuis (16+)

Een selectie literatuur bewerkt tot verbeeldingprikkelende hoorspelen.


Latest episode

 • Grimmige Sprookjes - De slotenmaker en de prinses (16+)

  10:47
  Opgelet: 16+van Louis Paul Boon,Bewerking en regie: Stef De Paepe,Muziek: Koen BrandtDe enigszins verbitterde zoon van de slotenmaker prutst een geweer in elkaar dat niet kan missen…Verteller: Tania Van der Sanden,Zoon slotenmaker: Koen De Graeve,Prinses: Tine Van Den Wijngaert,Reuzen en vader slotenmaker: Stef De Paepe.Illustraties en vormgeving: Mark BorgionsTechniek: Olivier MargaIn de Grimmige Sprookjes zegt Louis Paul Boon al lachend zijn waarheid. Deze zes verhalen zijn nu eens frivool en licht, dan weer donker en grimmig, of grotesk en meestal dat alles samen. Ze zijn als schilderijen van Bosch of Brueghel: burleske moraliteiten, bevolkt door doodgewone boeren, rare snuiters en andere creaturen. Boon ontmaskert de menselijke deugden als ondeugden.Een productie van Het Geluidshuis.

More episodes

View all episodes

 • Grimmige Sprookjes - De boer en zijn domme vrouwen (16+)

  08:21
  Opgelet: 16+van Louis Paul Boon,Bewerking en regie: Stef De Paepe,Muziek: Koen BrandtOver een boer die appelen voor citroenen weet te verkopen en daar geen been in ziet…Verteller: Koen De Graeve,Boer: Tom Van Dyck,Boerin: An Miller,Dochter andere boerin: Tine Van Den Wijngaert,Beestenkoopman: Stef De PaepeIllustraties en vormgeving: Mark BorgionsTechniek: Olivier MargaIn de Grimmige Sprookjes zegt Louis Paul Boon al lachend zijn waarheid. Deze zes verhalen zijn nu eens frivool en licht, dan weer donker en grimmig, of grotesk en meestal dat alles samen. Ze zijn als schilderijen van Bosch of Brueghel: burleske moraliteiten, bevolkt door doodgewone boeren, rare snuiters en andere creaturen. Boon ontmaskert de menselijke deugden als ondeugden.Een productie van Het Geluidshuis.
 • Grimmige Sprookjes - De triestige merel (16+)

  12:21
  Opgelet: 16+van Louis Paul Boon,Bewerking en regie: Stef De Paepe,Muziek: Koen BrandtOver een soort Blauwbaard die de dochters van de timmerman verleidt…Verteller/Merel/Kasteelheer: Tom Van DyckPassant/inleider: Koen De GraeveMeisje1/2/3: An MillerIllustraties en vormgeving: Mark BorgionsTechniek: Olivier MargaIn de Grimmige Sprookjes zegt Louis Paul Boon al lachend zijn waarheid. Deze zes verhalen zijn nu eens frivool en licht, dan weer donker en grimmig, of grotesk en meestal dat alles samen. Ze zijn als schilderijen van Bosch of Brueghel: burleske moraliteiten, bevolkt door doodgewone boeren, rare snuiters en andere creaturen. Boon ontmaskert de menselijke deugden als ondeugden.Een productie van Het Geluidshuis.
 • Grimmige Sprookjes - De cyclopen van Schellebelle (16+)

  10:05
  Opgelet: 16+van Louis Paul Boon,Bewerking en regie: Stef De Paepe,Muziek: Koen BrandtIn het moeras woont een cyclope die drie dochters ter wereld brengt…Verteller: Tania Van der Sanden,Diedaar: An Miller,Kabouter: Koen De Graeve,Schellebelle: Pascale Platel,Cycloop: Tine Van Den Wijngaert,Trycloop: Koen De GraeveIllustraties en vormgeving: Mark BorgionsTechniek: Olivier MargaIn de Grimmige Sprookjes zegt Louis Paul Boon al lachend zijn waarheid. Deze zes verhalen zijn nu eens frivool en licht, dan weer donker en grimmig, of grotesk en meestal dat alles samen. Ze zijn als schilderijen van Bosch of Brueghel: burleske moraliteiten, bevolkt door doodgewone boeren, rare snuiters en andere creaturen. Boon ontmaskert de menselijke deugden als ondeugden.Een productie van Het Geluidshuis.
 • Grimmige Sprookjes - De paradijsvogel (16+)

  09:36
  Opgelet: 16+van Louis Paul Boon,Bewerking en regie: Stef De Paepe,Muziek: Koen BrandtEen knaap wil zijn familiebanden doorsnijden en zijn eigen weg gaan…Verteller: Tom Van Dyck,De knaap: Koen De Graeve,Waardin: Tania Van der Sanden,Dochter 3: Pascale Platel,Dochter 2: An Miller,Dochter 1: Tine Van Den WijngaertIllustraties en vormgeving: Mark BorgionsTechniek: Olivier MargaIn de Grimmige Sprookjes zegt Louis Paul Boon al lachend zijn waarheid. Deze zes verhalen zijn nu eens frivool en licht, dan weer donker en grimmig, of grotesk en meestal dat alles samen. Ze zijn als schilderijen van Bosch of Brueghel: burleske moraliteiten, bevolkt door doodgewone boeren, rare snuiters en andere creaturen. Boon ontmaskert de menselijke deugden als ondeugden.Een productie van Het Geluidshuis.
 • Grimmige Sprookjes - De belegerde stad (16+)

  11:27
  Opgelet: 16+van Louis Paul Boon,Bewerking en regie: Stef De Paepe,Muziek: Koen BrandtIn een stad waar oorlog woedt, is een knaapje bang om voor veel florijnen verkocht, geslacht, in de pan gehakt en opgegeten te worden...Verteller: Koen De GraeveKind: Tine Van Den WijngaertSchoonheid 1/2/3: Pascale PlatelSultan: Tom Van DyckMan uit het volk: Koen BrandtSoldaat: Stef De PaepeIllustraties en vormgeving: Mark BorgionsTechniek: Olivier MargaIn de Grimmige Sprookjes zegt Louis Paul Boon al lachend zijn waarheid. Deze zes verhalen zijn nu eens frivool en licht, dan weer donker en grimmig, of grotesk en meestal dat alles samen. Ze zijn als schilderijen van Bosch of Brueghel: burleske moraliteiten, bevolkt door doodgewone boeren, rare snuiters en andere creaturen. Boon ontmaskert de menselijke deugden als ondeugden.Een productie van Het Geluidshuis.
 • Grimmige Sprookjes - Trailer (16+)

  01:54
  Opgelet: 16+In de Grimmige Sprookjes zegt Louis Paul Boon al lachend zijn waarheid. Deze zes verhalen zijn nu eens frivool en licht, dan weer donker en grimmig, of grotesk en meestal dat alles samen. Ze zijn als schilderijen van Bosch of Brueghel: burleske moraliteiten, bevolkt door doodgewone boeren, rare snuiters en andere creaturen. Boon ontmaskert de menselijke deugden als ondeugden.CASTMet de stemmen van Tom Van Dyck, Koen De Graeve, Pascale Plattel, An Miller, Tania Van der Sanden en Tine Van Den Wijngaert.CREWGebaseerd op Zes Grimmige Sprookjes voor Verdorven Kinderen van Louis Paul BoonBewerking en regie: Stef De PaepeMuziek: Koen BrandtIllustraties en vormgeving: Mark BorgionsTechniek: Olivier MargaEen productie van Het Geluidshuis