Share

ASICS Podden

En inspirationspodcast om löpning och träning med tips från produktexperter, elitidrottare och motionärer från ASICS Sverige.


Latest episode

 • 6. #6 Thomas Pickelner - Vinterlöpning

  20:15
  Fler och fler fortsätter springa även på vintern. Men vad händer i kroppen när man springer i kyla? Kan det rent av vara farligt? I det här avsnittet av ASICS-podden följer vi journalisten och egenföretagaren Thomas Pickelner som tar med poddens programledare på en vintrig löptur. Dessutom hör vi forskaren och fysiologen Niklas Psilander berätta om hur kroppen reagerar i kyla.Vi hör också produktexperterna Alexander Bergström och Mikael Magnusson som berättar om hur ASICS möter behoven hos löpare som inte låter sig stoppas av kyla och snö.

More episodes

View all episodes

 • #5 Anna Lång – träning som livsstil,

  16:40
  Vad händer när gränsen mellan träning och fritid suddas ut? I det här avsnittet av ASICS-podden följer vi ekonomikonsulten Anna Lång i hennes vardag, där träningen är en livsstil. Anna vill inte begränsa sig till en enda träningsform, utan tränar allt möjligt - löpning, gympass, cykling, och är själv instruktör i högintensiv träning. Vi hör också produktexperten Alexander Bergström som berättar om hur ASICS möter behoven hos en person som gillar många olika träningsformer.
 • #4 Magnus Norman och Mikael Tillström - Good to Great

  21:10
  Det svenska tennisundret föddes för över 40 år sedan – och sedan dess har Sverige i perioder varit ett land som producerat elitspelare på internationell toppnivå. Men mycket har hänt sedan 1973 då Björn Borg fick hela det svenska folket att bänka sig framför TV:n. Spelet har utvecklats, och tennisspelarna ska tåla mer vilket ställer ännu högre krav på utrustningen. I det här avsnittet hör vi berättelsen om tennisakademien Good to Great, som startades av f.d. tennisproffsen Magnus Norman, Mikael Tillström och Nicklas Kulti. En tennisakademi som utvecklar unga tennisspelare för ett liv på och utanför tennisplanen med målsättningen att spela på internationell nivå. Vi hör också experter från ASICS som berättar om hur rätt skor påverkar din träning, vare sig du elitsatsar eller motionsspelar tennis. 
 • #3 Lisa Nordén – Fast and Furious

  19:12
  Vad är det som driver en människa att ägna hela sitt liv åt att springa? I det här avsnittet av ASICS-podden får du träffa Sveriges bästa triatlet Lisa Nordén och experter från ASICS, som ger dig en inblick vardagen hos löpare som älskar känslan av att springa snabbt, en så kallad Fast and Furious. I det här avsnittet hör vi också experter från ASICS som berättar hur du maximerar din träning och vad som krävs för att lyckas som elitidrottare.
 • #2 David Sandberg – The Run Sensei

  19:32
  Hur förändras en arbetsplats om alla börjar träna tillsammans? I det här avsnittet av ASICS-podden så får du följa IT-konsulten David Sandbergs löparresa till att bli en Run Sensei – en löpare som alltid tränar för att förbättra sitt resultat och maximera träningen. I det här avsnittet hör vi också Davids kollegor på lunchlöpningen som David leder, samt experter från ASICS som berättar om hur du effektivt förbättrar din träning.
 • #1 Ulrica Nordqvist – The Run lover

  20:11
  Ibland behöver man springa bara för att hitta en plats att vara sig själv. I det här avsnittet av ASICS-podden så får du följa Ulrica Nordqvist, vi följer Ulricas utveckling från första löparrundorna till att bli en riktig Run lover – en löpare som finner glädje i varje möjlighet att få springa. I det här avsnittet hör vi också experter från ASICS som berättar om hur idrottandet och livet går ihop.