Share

cover art for 2019: Vil Norge være et lykkeland også i 2050?

Klima og energi

2019: Vil Norge være et lykkeland også i 2050?

Season 1, Ep. 6

Norge og verden må endre seg. Hva betyr det for hvordan fremtiden til Norge ser ut? Med sjeføkonom Øystein Dørum i NHO og kommunikasjonsdirektør Reidar Gjærum i Equinor.

More episodes

View all episodes

 • Ny podkast: Energinasjonen Norge

  00:25
  I vår nye podkast "Energinasjonen Norge", forteller vi spennende historier om personer og hendelser som har vært med å forme Norge som energinasjon. Vi ser tilbake på våre siste 50 år som energiselskap, samtidig som vi ser framover mot et nytt 50-tall, nemlig 2050 og målet om et nettonullutslippssamfunn. Hvordan kan vi bruke kunnskapen, teknologien og kompetansen fra olje- og gassnæringen til å lede an i den globale energiomstillingen? Søk "Energinasjonen Norge" der du lytter til podkast.
 • 9. Det grønne skiftet + hvordan lykkes vi?

  14:35
  For en uke siden kom landene på klimatoppmøtet COP26 fram til en avtale. Men hvordan påvirker egentlig klimaforhandlingene våre sjanser til å lykkes med det grønne skiftet? Med klimaforsker Tore Furevik og Christina Schieldrop, produksjonsdirektør for Gullfaks i Nordsjøen.
 • 8. Det grønne skiftet + hodene

  11:04
  Har vi kunnskapen vi trenger for å løse klimakrisen? Vi har tatt turen til Samfundet i Trondheim, for å snakke med Toril Hernes, prorektor for nyskaping ved NTNU, og Sanne de Jong Helvig, som jobber med fornybar energi i Equinor.
 • 7. Det grønne skiftet + penga

  15:06
  Hvordan skal vi forvalte rikdommen fra olje og gass framover? Vi i Equinor har tatt turen ut på Troll-plattformen sammen med oljefond-sjef Nicolai Tangen og Ulrica Fearn i Equinor for å snakke om pengene og det grønne skiftet.
 • 7. Det grønne skiftet + energipuslespillet

  13:56
  Oljen skal fases ut, men hvilke brikker kan erstatte den? Hør fagsjef i miljøstiftelsen Zero, Stig Schjølset, og Henriette Undrum fra Equinor diskutere hva som er neste steg for energinasjonen Norge.
 • 6. Det grønne skiftet + politikken: Arendalsuka-spesial med lederne i AUF og Unge Høyre

  45:54
  I denne spesialen fra Arendalsuka diskuterer vi de viktigste utfordringene som bådeenergiindustrien og politikerne står overfor i den grønne omstillingen med partilederne avNorges største ungdomspartier, nemlig AUF-leder Astrid Hoem og Unge Høyre-leder OlaSvenneby.
 • 5. Hvordan ble Storbritannia et foregangsland i det grønne skiftet?

  14:02
  På få år har Storbritannia jobbet med å fase ut kull, bygget ut masse fornybar energi og satt seg ambisiøse klimamål. Nå står industrien for tur – men hvilke utfordringer må egentlig løses for å dekarbonisere tung industri? Kan hydrogen og CCS være en del av svaret? Vi møter Henrik Andersen som jobber med lavkarbonløsninger i Equinor.
 • 4. Hva skal Norge leve av i lavutslippssamfunnet?

  12:48
  Bli med til Øygarden og hør hvordan den tradisjonelle olje-, gass- og fiskerikommunen utenfor Bergen nå ligger helt i forkant i det grønne skiftet. Øygarden er sentrum for storsatsningene på karbonfangst, -transport og -lagring gjennom Langskip og Northern Lights. Vi møter ordfører i Øygarden, Tom Georg Indrevik (H), og Geir Grøttveit fra Equinor.  
 • 3. Hvordan ser det grønne skiftet ut – sett fra Nordsjøen?

  12:36
  Hvordan ser egentlig framtiden ut for norsk olje- og gassindustri, og hvilken plass kan «norsk sokkel» ha i det grønne skiftet? Hør del 2 av samtalen mellom bærekraftdirektør i Equinor, Bjørn Otto Sverdrup, og konsernsjef i SINTEF, Alexandra Bech Gjørv.