Share

AlwaysFacingIt.com

Ett ledarskapskoncept för samtidens män


Latest episode

 • AlwaysFacingIt - 2:3 Vägen tillbaka från alkoholmissbruk.

  32:39
  En dag sade Jonas kropp ifrån; han hade kollapsat på gatan på grund av fruktansvärda abstinenssmärtor. Inte långt efter gjorde även hans vänner samma sak, de hade fått nog av hans missbruk. Det blev början på en lång resa som började med acceptans och att ta ansvar för sina handlingar, till att idag stötta och hjälpa andra som precis tagit sina första steg till att bli nyktra alkoholister. Om du har frågor att ställa till Jonas, så kommer hans mail att finnas på vår öppna Telegram kanal som ni finner via hemsidan och chattjänsten Telegram

More episodes

View all episodes

 • 2. AlwaysFacingIt - 2:2 Sorgearbete efter en skilsmässa.

  32:15
  En skilsmässa är bland det emotionellt jobbigaste man kan gå igenom. När det dessutom involverar ens barn så förlorar man inte bara sina närmaste utan även ens identitet och visioner för framtiden. Vem är man utan dem man älskar?Paul gick många år igenom en förnekelsefas, en slags Peter Pan tillvaro, där fokus var på självutveckling och att utforska världen och sin identitet. Det avgörande ögonblicket som fick Paul att slutligen möta sin sorg var på sin födelsedag, när hans son gav honom en present som bekräftade vad han blivit - inte en far, utan en kompis. Det blev en vändpunkt. Allt sedan dess har han aktivt jobbat för att bearbeta förlusten men viktigast av allt; axla ansvaret som en närvarande far.
 • 1. AlwaysFacingIt - 2:1 Att förlora en förälder - och vinna den tillbaka.

  30:31
  AlwaysFacingIt´s andra säsong består av en blandning av poddar och vloggar - Säsongstemat är män, manlighet och svåra livsresor som tangerar "Hell and back".Vi går alla igenom svåra perioder i våra liv, ibland levande helveten. Syftet med podden är inte att jämföra smärtor eller sticka offerkoftor, utan snarare vara en inspiration för dem som befinner sig på sina egna resor och som förhoppningsvis kan finna insikter, kraft och råd i de berättelser som lyfts fram.Avsnitt 1: Att förlora en förälder är något som vi alla tyvärr måste möta en dag, men hur går man vidare när man vet att personen fortfarande finns, om än utom upplevt räckhåll och hur överbryggar man det avståndet efter en lång tid? Rabii tog kontakt med sin far efter inte sett eller pratat med honom på 17 år.En berättelse om en lång resa bort från det mest trygga och värdefulla - men som till sist ledde till insikt och mod att komma hem och ta tag i sina närmaste relationer.
 • 10. AlwaysFacingIt - 10. Integritet, kraftfullhet, lycka.

  19:25
  I det 10:e och sista avsnittet för säsongen försöker vi knyta ihop säcken i ett samtal om integritet i sitt varande, kraftfullhet och vad lycka kan vara. Välkomna.
 • AlwaysFacingIt - 9. Krishantering - en del av ditt personliga ledarskap.

  26:42
  Vi bjuder på ett ganska fullmatat avsnitt om det viktiga ämnet personlig krishantering. Vi försöker mana till en mer mänsklig syn på krisen som något naturligt - och som är en viktig källa till självacceptans och lärande. Det blev vårt längsta avsnitt hittills förbi vår ansats om 15 minuter - vi ber om ursäkt för det men givet ämnets vikt släpper vi igenom :) Välkommen att prata om detta på Zoom på söndag kl 17.
 • AlwaysFacingIt - 8. Din närmaste relation - kvinna/partner.

  13:33
  I vårt undertema "Val i livet" pratar vi om vår viktiga nära relation med en kvinna eller partner. Ett ämne som såklart är väldigt stort. Vi berör det medvetet kortfattat - och har en mer personlig och djupare ansats i ämnet på Zoom-mötet och i vår Mansgrupp.
 • 7. AlwaysFacingIt - 7. Jobb och karriär, en del av livsvalen.

  15:21
  Podd 7 och det andra avsnittet på temat val. Vi pratar jobb, karriär och vikten av personligt ledarskap i relation till detta.