Share

cover art for Stress på Slotsholmen: En løsning bag lukkede døre (2:2)

Altinget Ajour

Stress på Slotsholmen: En løsning bag lukkede døre (2:2)

Season 6, Ep. 57

Landets departementschefer har skrevet under på fem ”leveregler”, som skal afhjælpe problemerne med stress og hastekultur på Slotsholmen. Zetland-journalist Theis Molin opruller forløbet, som også omfatter et brev fra alle departementernes tillidsrepræsentanter, der aldrig blev sendt.


Vært: Caroline Tranberg

More episodes

View all episodes

 • 71. Vanopslaghs partifæller er vilde med hans nye ide

  17:56
  Alex Vanopslagh vil gøre Liberal Alliance til et "bærende regeringsparti". Altingets politiske reporter, Malte Bruhn, tog til partiets landsmøde for at spørge deltagerne, hvad de synes om den melding og de markante politiske justeringer, der følger med. Svarene kan du høre i dagens afsnit af Altinget Ajour.Gæst: Malte Bruhn, politisk reporter på AltingetVært: Ida Thagesen, podcastredaktør på AltingetProducer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent på AltingetBaggrundslæsningLæs historien fra landsmødet, 'Vanopslagh er i gang med at gøre Liberal Alliance til et magtparti. Og hans partifæller er vilde med det', her. Læs historien fra landsmødet, 'Optimistisk Vanopslagh vil samle borgerlige partier og gøre LA til "et bærende regeringsparti"', her.Læs kommentaren fra Simon Emil Ammitzbøll-Bille, 'Selvfølgelig er Vanopslagh statsministerkandidat. Også selv om han nægter at sige det højt', her.Få et indblik i Liberal Alliances typiske vælger her. 
 • 70. Engang troede vi på uddannelse

  15:22
  Regeringen laver i øjeblikket skelsættende reformer af uddannelsespolitikken. Sådan lyder analysen fra Altingets uddannelsesredaktør, Signe Løntoft, i dagens afsnit af Altinget Ajour, hvor hun giver et indblik i, hvilke konsekvenser, det kan få.Gæst: Signe Løntoft, uddannelsesredaktør på AltingetVært: Ida Thagesen, podcastredaktør på Altinget
 • 69. Kom med til rally i Randers og begravelse af Vejle Fjord

  18:39
  I dagens afsnit af Altinget Ajour skal vi på rundtur i Jylland. Vi skal til begravelse af Vejle Fjord og til Inger Støjbergs rally i Randers. Begge steder er landbruget i centrum, men på to ret forskellige måder.Gæster: Andreas Arp, redaktør for Altinget Fødevarer, og Frida Flinch, klimajournalist på AltingetVært: Ida Thagesen, podcastredaktør på AltingetProducer: Clara Vestergaard Lausen
 • 68. Giver vi milliarder til et forsvar i kaos?

  12:46
  Forsvarschef Flemming Lentfer blev onsdag fritaget for tjeneste. Det er en sag i rækken af sager, der kan få forsvaret til at fremstå som et kaos. I dag ser vi nærmere på den nyeste udvikling på det område, som politikerne vil tilføre 200 milliarder.Gæst: Andreas Krog, redaktør for Altinget ForsvarVært: Ida Thagesen, podcastredaktør på AltingetVi har brugt lydklip fra TV2.
 • 67. Topdiplomat: Nej, Rusland truer ikke Nato militært

  15:03
  "Nogle politikere får det til at lyde som om, Danmark er tæt på en krig igen i dag. At vi skal antage, at Rusland vil mere end Ukraine. Og det synes jeg egentlig er en smule uforståeligt."Sådan sagde tidligere diplomat og direktør for Udenrigsministeriet Friis Arne Pedersen for nylig til Altinget.Det argument kigger vi nærmere på i dagens afsnit af Altinget Ajour.Gæst: Friis Arne Pedersen, tidligere dansk diplomat, direktør i Udenrigsministeriet fra 1997 til 2005 og senere ambassadør i hhv. USA, Kina og TysklandVært: Ida Thagesen, podcastredaktør på AltingetProducer: Emma Klitnæs, podcastassistent Baggrundslæsning:Læs Altingets interview med Friis Arne Pedersen her.Læs debatindlægget fra orlogskaptajn Alexander Witt her.Vi har brugt lydklip fra DR, TV2 og CNN og BBC.
 • 66. Regeringens nye blik på Afrika

  15:02
  Regeringens nye Afrika-strategi skal bevæge sig væk fra ideen om, at det hele er "synd" for Afrika.I stedet skal vi lave aftaler baseret på ligeværd.Hvad betyder det?Det ser vi nærmere på i dagens afsnit af Altinget Ajour.Gæst: Mikala Rørbech, redaktør på Altinget UdviklingVært: Ida Thagesen, podcastredaktør på AltingetProducer: Emma Klitnæs, podcastassistent Baggrundslæsning:Læs reportagen fra kick-off mødet om Afrikaplanen i Den Sorte Diamant her. Læs debatindlægget fra Caritas, 'Regeringens Afrika-plan risikerer at blive elitær og glemme de fattigste', her.Læs debatindlægget fra de to forskere, Rasmus Hundsbæk Pedersen og Lars Buur, 'Ny Afrika-strategi kan ikke kun handle om grøn energi – Danmark må samarbejde om olie og gas', her.Vi har brugt lydklip fra DR og Røde Kors Danmark.
 • 65. Fik du hørt? Holstein om Dragsted: Han er en stærk strateg

  15:53
  FIK DU HØRT: Pelle Dragsted er ny politisk ordfører i Enhedslisten. Og selvom han minder om Villadsen på det politiske plan, så handler det for ham om at pakke sin høflighed til side og “gå til stålet”. Det vurderer Erik Holstein i Ajour, hvor han også ser på Dragsteds lederevner og partiets fremtid.Gæst: Erik Holstein, journalist og politisk kommentator på AltingetVært: Caroline Tranberg, podcastredaktør på AltingetProducer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistentDenne udsendelse blev udgivet første gang den 24. august 2023. 
 • 64. Fik du hørt? Holstein om Vanopslagh: Han duer ikke som statsministerkandidat

  18:29
  FIK DU HØRT: Liberal Alliances Alex Vanopslagh har vundet Altinget kommunikationspris, og formår at kombinere politisk skarphed med humor og selvironi. Men han risikerer en drastisk nedtur, hvis han rækker ud efter statsministerposten, vurderer Altingets politiske kommentator Erik Holstein.Gæst: Erik Holstein, politisk kommentatorVært: Caroline Tranberg, podcastredaktørDenne udsendelse blev udgivet første gang den 4. oktober 2023.
 • 63. Forstå sagen om Moderaternes hemmelige pengedonorer

  11:19
  Moderaterne vil ikke offentliggøre partiets regnskab for 2022 som det eneste parti. Dermed får offentligheden aldrig indsigt i, hvem der har støttet partiets økonomisk i valgåret. Vi følger bare reglerne, lyder det fra partiet. Altingets erhvervsredaktør forklarer, hvordan det hænger sammen, og hvad konsekvenserne af nye regler på området kan blive i dagens Ajour. Gæst: Christoffer Lund-Hansen, erhvervsredaktør på AltingetVært: Mads Outzen, video- og podcastredaktør på Altinget