Share

cover art for Hør den "absolut bedste" tale fra afslutningsdebatten

Altinget Ajour

Hør den "absolut bedste" tale fra afslutningsdebatten

Season 6, Ep. 87

Færøske Sjúður Skaale holdt natten til torsdag en brandtale om Israel, Palæstina og Hamas til Folketingets afslutningsdebat. Statsminister Mette Frederiksen (S) kaldte talen "dagens absolut bedste".


Hør talen i fuld længde i denne særudgave af Altinget Ajour.


Vært: Ida Thagesen, podcastredaktør på Altinget

Producer: Mads Outzen, podcastredaktør på Altinget

More episodes

View all episodes

 • 100. Ambassadør i Paris om fransk valg: Landet kan ikke regeres, hvis den politiske kultur ikke ændres

  22:18
  SÆRUDGAVE: "I Frankrig lever man af uenighed og konfrontation, og selv det man er enige om, kan man være uenige om, bare fordi uenighed er en dyd i det her land. Den politiske kultur kan man ikke bare ændre. Men det kan de jo blive nødt til, for ellers kan landet ikke regeres." Sådan lyder det fra Danmarks ambassadør i Paris, som i anledning af det franske valg har givet et interview til Altingets Europa-analytiker, Thomas Lauritzen. Hør hans analyse af valgets betydning for både Frankrig, EU og Danmark i dagens udgave af Altinget Ajour.Vært: Thomas Lauritzen, Europa-analytiker på AltingetGæst: Michael Starbæk Christensen, Danmarks ambassadør i ParisProducer: Clara Vestergaard Lausen, podcastassistent
 • 99. Margrethe Vestager om sin tid i EU: ”Jeg har ikke sovet i ti år"

  20:59
  SOMMERSERIE: Den tidligere formand for Radikale og nuværende ledende næstformand for Europa-Kommissionen, Margrethe Vestager, fortæller om sit arbejde i Europa, som i høj grad har fokuseret på techgiganter. Derudover deler hun sine drømme og forventninger for fremtiden.Gæst: Margrethe Vestager, ledende næstformand for Europa-KommissionenVært: Ida Elmdal Thagesen, podcastredaktør, Altinget
 • 98. Departementchef: Pas på med at overdrive højredrejningen af EU-valget

  21:43
  SOMMERSERIE: Vi så mange modsatrettede tendenser til EU-valget, lyder det fra departementchef for Udenrigsministeriet, Jeppe Tranholm-Mikkelsen. I dagens afsnit af Altinget Ajour analyserer han valgresultatet.Gæst: Jeppe Tranholm-Mikkelsen, departementchef i UdenrigsministerietVært: Thomas Lauritzen, EU-korrespondent på Altinget
 • 97. Frederik Vad: Ærgerligt, når udlændingedebatten kommer til at handle om mit ordvalg

  20:48
  SOMMERSERIE: Socialdemokratiets Frederik Vad har for alvor sparket gang i en ny bølge af udlændingedebatten. Han er blandt andet bekymret for det, han kalder "herskerattitude". Når han ser tilbage på de seneste måneders debat, er han ærgerlig over, at debatten i højere grad kommer til at handle om hans ordvalg frem for selve problemet. I dagens afsnit af Altinget Ajour dykker vi ned i, hvorfor det mon kan være.Gæst: Frederik Vad, udlændige- og integrationsordfører for SVært: Ida Thagesen, podcastredaktør på Altinget
 • 96. Landbrugsformand om grøn trepart: Vi kan jo blive naturforvaltere

  14:59
  "Det kan være, at nogen har lyst til at have mere skov, have mere græs eller at blive naturforvaltere." Sådan siger formand for Landbrug og Fødevarer, Søren Søndergaard, om den grønne trepart, som landede i denne uge. I dagens afsnit af Altinget Ajour kigger vi nærmere på, hvordan aftalen stiller de danske landmænd.Gæst: Dorte Ipsen Boddum, journalist og redaktør på Altinget FødevarerVært: Ida Thagesen, podcastredaktør på AltingetProducer: Emma Klitnæs, podcastassistent på AltingetBaggrundslæsning:Læs artiklen, 'L&F-formand hørte ikke det polske jubelbrøl efter grøn trepart, som Inger Støjberg gjorde', her.
 • 95. Præst om sexisme-dokumentar: Først tænkte jeg, at det ikke virkede særlig slemt

  15:58
  Da Pia Søltoft først stødte på dokumentaren 'Sexisme i musikbranchen', blev hun forarget over de kvinder, der stod frem. For hun havde da prøvet det, som var meget værre. Men så skiftede hun syn på det. Det uddyber hun i dagens afsnit af Altinget Ajour, hvor hun også forklarer, hvorfor hun synes, kvoter er nødvendige.Gæst: Pia Søltoft, sognepræst i KøbenhavnVært: Ida Thagesen, podcastredaktør på AltingetProducer: Emma Klitnæs, podcastassistentBaggrundslæsning:Læs kommentaren, 'Præst: Først var jeg forarget over kvinderne i sexisme-dokumentar. Da rusen havde lagt sig, slog sandheden mig' her.
 • 94. En usynlig indgang til regeringen er i fremvækst

  13:19
  De danske lobby-bureauer er i fremmarch, og de kan give adgang til regeringen. Hvad betyder deres det for vores demokrati? Det ser vi nærmere på i dagens afsnit af Altinget Ajour.Gæst: Sine Riis Lund, journalist på Altinget EmbedsværkVært: Ida Elmdal Thagesen, podcastredaktør på AltingetProducer: Emma Klitnæs, podcastassistent på Altinget Baggrundslæsning:De er gået fra ingenting til en usynlig og omstridt magtfaktor i dansk politik. Men hvem er lobbybureauerne egentlig? Læs artiklen her.Er svingdøren mellem Slotsholmen og lobbyfirmaer et problem? Læs artiklen her."Svingdøren kalder på mere opmærksomhed": Mere end hver tredje særlig rådgiver har fortid i et lobbyfirma. Læs artiklen her.Se listen: Her er nogle af de folk, der er skiftet mellem Slotsholmen og lobbyfirmaerne. Læs artiklen her.
 • 93. Antal sager om krænkelser i Forsvaret stiger

  11:34
  Forsvaret har i 2023 modtaget et rekordhøjt antal anmeldelser af seksuelle krænkelser. Hvordan kan det være? Det kigger vi nærmere på i dagens afsnit af Altinget Ajour.Gæst: Kirstine Erika Crenzien, journalist på Altinget ForsvarVært: Ida Thagesen, podcastredaktør på AltingetLæs artiklen 'Befamlede bryster og skjult kamera i brusekabinen: Rekordmange anmelder krænkelser i Forsvaret' her.
 • 92. Jakob Nielsens guide til Folkemødet 2024

  20:16
  Programmet til Folkemødet kan fremstå uoverskueligt. Chefredaktør Jakob Nielsen guider dig til, hvad du ikke må gå glip af.Gæst: Jakob Nielsen, chefredaktør, AltingetVært: Ida Thagesen, podcastvært, AltingetVi har brugt lyd fra TV2, DR, LA, Alternativet, Far til fire på Bornholm, Højskolerne, Ministertid og Icona Pop.