Share

cover art for Avsnitt 10: Nordic Esport Summit (Content Lab) - Kunal Chopra

Allt Om Esport

Avsnitt 10: Nordic Esport Summit (Content Lab) - Kunal Chopra

Season 1, Ep. 10

Esporten har vuxit sig större och starkare och attraherar idag en målgrupp som är svår att nå ut till. Det finns ett brus i form av exempelvis adblockers och nya preferenser hos målgruppen. Kunal Chopra har under en längre tid haft insikten om att esporten absolut inte är en fluga, esporten är här och nu. Genom Content Labs esportskonferens Nordic Esports Summit kommer besökarna att få ta del av nycklarna till hur man låser upp den här målgruppen och hur just ditt företag kan lära sig om “fenomenet” esport - så ditt företag på ett effektivt och rätt sätt kan nå ut till målgruppen.


Hur uppkom tanken att dra igång Nordens största esportskonferens? Vad är det som särskiljer Content Lab från andra aktörer inom sfären? Vad är det som gör att Content Lab kommer lyckas med sin satsning inom esport? Lyssna på det tionde avsnittet av “Allt om esport” för att veta hur just ditt företag kan lyckas inom esporten!

More episodes

View all episodes

 • 12. Avsnitt 12: GeT_RiGhT - Christopher Alesund

  01:16:22
  Från att ha sovit på betonggolv i samband med lokala esportevent till att resa världen runt och bo på femstjärniga hotell och tävla i några av världens största arenaevent. Så ser resan ut för vår nästa gäst i "Allt om esport"-podden. Christopher "GeT_RiGhT" Alesund är en av de största legenderna i Sverige och världen när det kommer till esport. I veckans avsnitt delar han med sig av sin bakgrund och hur man som annonsör kan jobba med spelare och lag på den absoluta toppnivån.
 • 11. Avsnitt 11: Mediavision - Gunnar Klöfver

  37:37
  Esporten är här och nu. Ett av världens största esportsevent kommer till Stockholm nästa år. Många av de största företagen i världen har insett möjligheterna som finns med en satsning inom esporten. Men den stora massan har fortfarande svårt att förstå sig på vad esport är. Är det inte bara en fluga? Går det att äta esport? Men målgruppen är ju så svår att nå? I detta avsnitt av “Allt om Esport” pratar vi med Gunnar Klöfver från Mediavision som genom deras massiva datainsamlingar har stenkoll på hur målgruppen ser ut och svaret på alla frågor.
 • 9. Avsnitt 9: Female Legends - Lillie Klefelt

  44:29
  ”Många är rädda för att folk ska känna sig kränkta för att man gör en tjejsatsning”Under ett esportsläger träffades de två coacherna Lillie Klefelt och Liza Lind. Under lägret märktes dessa två av en attitydskillnad mellan kvinnliga och manliga esportare. Resan för Female Legends började här genom att en Facebook-grupp startades. Sedan växte föreningen explosionsartat till vad de är idag - Sveriges största esportscommunity för tjejer och icke-binära.
 • 8. Avsnitt 8: Kappa Bar - Klas Bergqvist

  40:11
  Kappa Bar föddes ur en stark vision och höga mål, företaget skulle bli esportfantastens andra vardagsrum. Tack vare ett målgruppsanpassat fokus och hårt arbete har Kappa Bar skapat något unikt och blivit den naturliga plattformen för esportsintresserade som vill ta en bit mat och kolla på esport i ett socialt sammanhang. I åttonde avsnittet av “Allt om Esport” pratar vi med Klas Bergqvist, ägare av Kappa Bar.
 • 7. Avsnitt 7: Fragbite - Viktor Jendeby

  33:11
  "Du behöver inte sälja en datormus för att tala till den här målgruppen!"Fragbite har i princip existerat sen esportens begynnelse och var i början en av aktörerna som var med och byggde upp esporten i Sverige. Idag är Fragbite ett bolag som hjälper kunder nå ut till the unreachables. I sjunde avsnittet av “Allt om esport” pratar vi med Viktor Jendeby, en av världens bästa Counter Strike coacher genom tiderna och även brand manager på Fragbite. Hur har Fragbite utvecklats över tiden för att bli en av de ledande aktörerna till att introducera kunder till esporten? Vilka insikter har Fragbite om esportens utveckling framåt? Lyssna på det sjunde avsnittet av podden “Allt om Esport” tillsammans med Viktor Jendeby, Brand Manager för Fragbite.
 • 6. Avsnitt 6: Wehype - Robin Åström & Gustaf Smith

  41:26
  Influencermarketing har kritiserats på grund av dålig transparens, mätbarhet och struktur. År 2016 startades Wehype AB av Robin Åström, Gustaf- och Emil Smith med målet att förbättra influenceraffären genom en egenutvecklad plattform som erbjuder streamers möjligheten till annonsörsamarbeten - allt in the name of esports. I sjätte avsnittet av podden Allt Om Esport hör vi om WeHypes resa men framförallt hur man som annonsör kan aktivera sig i esporten genom influencermarketing. 
 • 5. Avsnitt 5: HP - Stefan Bergdahl

  30:01
  En av världens största datortillverkare HP gick för några år sen in i esporten, en målgrupp man tidigare aldrig kommunicerat mot där man i princip valde att satsa hela sin konsument pc budget för att bli relevanta. I femte avsnittet av podden ”Allt Om Esport” berättar Stefan Bergdahl, VD för HP Sweden, varför och resultatet kring denna enorma satsning. 
 • 4. Avsnitt 4: Philips - Erica Eliasson

  38:07
  Att köpa en målgrupp är något medieköpare försöker göra varje dag, men vad ger det egentligen för effekt? Går det att köpa målgruppen ”the unreachables”? Teknikjätten Philips är ett av världens största bolag som funnits över 128 år, men med stora muskler kommer ett stort ansvar menar Erica Eliasson, Nordic Marketing Manager på Philips. I fjärde avsnittet av podden Allt Om Esport hör vi hur Philips aktiverade sig i esporten, vilken effekt det gav men även det ansvaret annonsörer bär. Produceras av Fragbite AB i samarbete med Dagens Media.Producent: Daniel Kauppinen (Fragbite)