Share

Affärsjuridikpodden

Spelreglerna för framgångsrika affärer


Latest episode

 • Spelregler för hållbar affärsverksamhet

  53:34
  Vad är en hållbar affärsverksamhet? Hur kan Earth4All-modellen användas för att förstå hur E’t, S’t och G’t i ESG hänger ihop och påverkar planeten och samhället? Dessa är några av frågorna som dissekeras i detta avsnitt av Affärsjuridikpodden, där Cirios David Frydlinger och David Collste från Stockholm Resilience Center diskuterar övergången till hållbar affärsverksamhet. Utgångspunkten är David Frydlingers nyutgivna bok “Spelregler för hållbar affärsverksamhet - lagar, kontrakt och moral”, med förord av Johan Rockström.

More episodes

View all episodes

 • Student Edition: Vad gör man i de olika verksamhetsgrupperna?

  28:29
  Hur stor skillnad är det egentligen på arbetet inom olika juridiska inriktningar? Det är säkert en fråga som du som är juridikstudent har ställt dig många gånger.I detta avsnitt av Affärsjuridikpodden får du träffa Cirios studentråd i form av våra biträdande jurister Selma Didriksson Fröjd, Jonathan Jademyr Zazzi och Vilma Elm, samt Cirios HR-generalist Gabriella Johansson. Tillsammans ger de en bra bild av hur arbetsdagen ser ut inom M&A, Bank & Finans samt Cirios Specialistgrupp.
 • 35. Digitala tillgångar och kryptovalutor på den nya finansmarknaden

  44:26
  Digitala tillgångar och kryptovalutor är på väg att förändra de finansiella marknaderna i grunden, men vilken funktion har de egentligen bortom spekulationen? Hur fungerar exempelvis smarta kontrakt och vad kan en token användas för? I detta avsnitt av Affärsjuridikpodden träffar Cirios Emma Dansbo och Peter Högström tech-investeraren Hanna Raftell, partner på Metaverse Nordic Powerhouse och blockchain-specialisten Mateo Florez som ansvarar för digitala tillgångar på Trust Anchor Group. Tillsammans ger de en spännande genomgång av nästa digitala revolution.
 • EUs New Deal For Consumers

  34:51
  Visste du att det inte längre är tillåtet att sälja en vara i befintligt skick och att fristen för den omvända bevisbördan förlängts från 6 månader till 2 år? Det är bara två exempel på hur ny lagstiftning har stärkt konsumenternas ställning under det senaste året.I detta avsnitt av Affärsjuridikpodden gästas Cirios Hanna Tilus och Daniel Lander av Ida Mazzenga, som är Head of Legal B2C på Telia. Tillsammans ger de dig en mycket initierad inblick i den nya konsument- och marknadsföringslagstiftning som är en del av EUs New Deal For Consumers.
 • Student edition: Första tiden på byrå

  23:48
  Plötsligt är dagen inne, som du har kämpat för i flera år på juristprogrammet. Du har fått jobb på en affärsjuridisk byrå och ska äntligen få testa vad du går för. Men hur är det egentligen att ta klivet in i hetluften och börja arbeta på Cirio?I detta avsnitt av Affärsjuridikpodden träffar Cirios HR Generalist Gabriella Johansson två av våra Associates: Anna Hellström och Karin Sandvall. De berättar mer om hur man hittar sin inriktning, om rotationsprogrammet och om skillnaden mellan studier och att jobba som jurist.Du hittar avsnittet där poddar finns.
 • 32. Hinder mot hållbara investeringar i energibranschen

  31:13
  Nästan alla bedömare är ense om att klimatkrisen är ett akut hot mot vårt sätt att leva och hela vår existens. Så frågan är varför det inte görs fler gröna investeringar i energisektorn? I detta avsnitt av Affärsjuridikpodden träffar du Fredrik Morfeldt, Maria Hanbo och Elisabeth Heimer från Cirios energigrupp, som dagligen brottas med exakt denna typ av frågor. De diskuterar tillståndsprocesser, artskydd, okynnesöverklaganden, skillnaden mellan förnyelsebara och fossilfria energislag och mycket mer.
 • 31. Student Edition 2023

  16:55
  En av de bästa sakerna med att studera för att bli jurist är alla fina möjligheter till praktisk erfarenhet av yrket under studietiden, som sommarnotarier och kvällsassistenter. I detta student-avsnitt av Affärsjuridikpodden får du träffa vår HR Koordinator Gabriella Johansson som intervjuar två av våra duktiga kvällsassistenter, Linn Gårdevall och Marc Linderoth. De läser båda på juristprogrammet i Uppsala och tillbringar 2 kvällar/veckan hos Cirio. Här berättar de mer om hur det är att arbeta med skarpa ärenden på en byrå.  Du hittar avsnittet där poddar finns.