Share

cover art for 3. Mitä on todellinen rohkeus?

Aamukahvilla

3. Mitä on todellinen rohkeus?

Season 1, Ep. 3

Jaksossa keskustellaan rohkeudesta ja uskaltamisesta – mitä rohkeus on, tarkoittaako se kaikille samaa ja onko rohkea ihminen usein myös tyhmä? Jakson vieraana kuullaan videobloggaaja ja esikoiskirjailija Sita Salmista, joka kertoo kuuntelijoille omasta rohkeudestaan ja siitä, kuinka hän on oppinut uskaltamaan enemmän.

More episodes

View all episodes

 • 76. 76. Kesäminä on paras minä!

  56:01
  Tämä jakso on silkkaa kesäfiilistelyä. Puhutaan juontaja-vaikuttaja Laura Haimilan kanssa parhaista jätskeistä ja grilliruoista, puhutaan festareista ja kesätapahtumista. Jutellaan intohimoisesti siitä, mistä saa ostettua parhaita herneitä, mikä on mökki-lyfessä parasta ja miksei hotellin Marianne-karkkeja kannata syödä. Jaksossa nauretaan paljon ja räkäisesti ja vinkkaillaan, mitä kesällä ainakin kannattaa tehdä.Tämä on 9. tuotantokauden vika jakso. Seuraava tuottari alkaa elokuussa 2024. Kiitos näistä jaksoista! Ihanaa kesää. <3
 • 75. 75. Vinkkejä parempaan työelämään

  01:11:20
  Miten saada työelämään vähän ryhtiä ja selkeyttä? Kuinka tehdä työelämästä parempaa? Työnohjaaja Tarja Muntherin kanssa käydään läpi kuuntelijoiden esittelemiä, keskenään tosi erilaisia työelämän haasteita ja mietitään, mikä niihin voisi auttaa ja miten päästä niistä eteenpäin. Henriikka on käynyt viimeisten kuukausien ajan työnohjauksessa ja avaa omia työelämänsä oivalluksia ja löytöjä.
 • 74. 74. Piha- ja puutarhakauden startti

  55:52
  (Mainos jakson alussa: Fiskars) Kevät on täällä, samoin uusi piha-, puutarha- ja kasvimaasesonki! Puutarhasiantuntija Johanna Vireahon kanssa jutellaan, mihin aiotaan keskittyä tänä kautena meidän puutarhoissa, miten pitää onnellisuus mukana pihatouhuissa ja miten lisätä ekologisuutta ja luonnon monimuotoisuutta puutarhaan. Entä jos haluaa lähestyä hommaa nautiskelun ja helppouden kautta, niin mitä oikein voisi tehdä? Henriikka jakaa ajatuksiaan kasvimaan sapattivuodestaan, ja Johanna kertoo guruna vaikka mitä kivoja vinkkejä. Jakso sopii kaikille taitotasosta huolimatta on hallussa tai haaveissa sitten pari yrttiä parvekkeella tai villi ja vallaton maalaispiha.
 • 73. 73. Kuuntelijoiden kysymykset 2/2

  38:09
  Mikä on isoin riski, jonka olet elämässäsi tehnyt? Paljonko käytät rahaa aamupaloihin? Miltä julkisuus tuntuu? Mitä kadut? Mihin kaupunkiin muuttaisit, jos olisi pakko valita yksi. Konsepti on tuttu: Kuuntelijat kysyvät, Henriikka vastaa valmistautumatta.
 • 72. 72. Kuuntelijoiden kysymykset 1/2

  01:03:39
  Uskotko Jumalaan? Miten riidellä rakentavasti? Mihin rakastuit puolisossasi? Mitä et ikinä antaisi anteeksi? Tämä jakso on pyhitetty kuuntelijoiden jättämille kysymyksille, joihin Henriikka valmistautumatta vastaa.
 • 71. 71. Takaisin juurille

  49:56
  (Mainos jakson alussa: Paulig Mundo)Valokuvaaja ja toimittaja Meeri Koutaniemen kanssa keskustellaan juurtumisesta ja juurista. Juuria on monenlaisia: on sukujuuria, henkisiä juuria, maantieteellisiä juuria… missä koemme juuremme olevan ja miksi? Voiko juuret olla monessa paikassa samaan aikaan? Mikä juurtumiseen vaikuttaa ja tarvitaanko siihen fyysistä paikkaa? Henriikka kokee juurensa olevan ainakin Kainuussa, vaikka ei ole koskaan asunut siellä. Toisaalta samaan aikaan, juurettomuutta tuntien hän kadehtii niitä, joilla juuret on syvällä tietyssä paikassa. Meeri kertoo, miksi kokee juuriensa olevan Kuusamossa, koulukiusaamisesta huolimatta, ja miksei ole koskaan pystynyt juurtumaan suurkaupunkeihin. Voiko ihminen juurtua yhtä lailla luontoon kuin vaikka museoihin?
 • 70. 70. Somesäännöt aikuisille

  49:06
  Tässä jaksossa aiheena on aikuisten somenkäyttö ja kannattaako aikuisten tehdä somesääntöjä. Sometohtori Suvi Uski jakaa ajatuksiaan 15 vuoden sometutkimuksen kokemuksellaan. Mikä riivattu somessa niin koukuttaa, miten sen käytön saisi omaan hallintaan ja miten pysyä niissä luoduissa somesäännöissä? Henriikka kertoo omista konkreettisistä stepeistään täysriippuvaisesta kohti terveempää somesuhdetta, ja Suvi kertoo uusinta tietoa tutkimuskentältä. Somen pimeimmät nurkat nostetaan syyniin miettien, miten löytää terve suhde sosiaaliseen mediaan.Pssst! Se app, jonka nimi unohtui nauhoituksissa on "ScreenZen".
 • 69. 69. Kuinka jaksaa paremmin arjessa?

  01:06:42
  (Jakso kaupallisessa yhteistyössä Ruokaboksin kanssa)Tässä ratkotaan yhtä jokapäiväisen elämän olennaisinta palapeliä, kun pohditaan keinoja siihen, kuinka jaksaa paremmin arjessa. Ruokaboksin yrittäjä ja toimitusjohtaja Juhana Rintala kertoo rakastavansa päiväunia, mutta on huono nukkuja. Henriikka taas nukkuu, mutta hyppelehtii valveilla ollessaan ylikierroksilla minkä ehtii. Millä tavoin kumpikin löytää arjesta rauhaa, mikä lataa akkuja? Mikä luo kummallekin hyvinvoivan arjen perustaa? Jaksossa innostutaan hehkuttamaan silmää ja sieluja, kettuillaan lempeästi ja kehotetaan ihmettelemään.
 • 68. 68. Lisää levollisuutta, kiitos

  58:32
  Levollisuus on nykyajan suuri aarre, oikeaa luksusta. Mikä sitten tekee meistä nykypäivänä niin älyttömän levottomia ja miten elämäänsä voisi löytää lisää mielenrauhaa ja levollisuutta? Levollisuusvalmentaja Mirkka Tikkasen kanssa jutellaan, kuinka kuormitus näkyy kehossa, kuinka hermostoaan voi oppia tunnistamaan ja millaisin pienin askelin lähteä kohti rauhaa. Tämä jakso toimii myös erinomaisesti rentoutumisnauhana, sillä Mirkan ääni on täydellinen ASMR-ääni!