Share

A song is born - podcasten

En podcast om låtskriveri och kreativitet tillsammans med Fredrik Furu och artistgäster


Latest episode

 • 5. A song is born - #5 - FRIDA ANDERSSON

  01:14:22
  I podcasten "A song is born" möter den finlandssvenska artisten och låtskrivaren Fredrik Furu upp med sina artistkollegor för att ta reda på hur deras låtar föds och hur de ser på kreativitet och skapande. "A song is born" bjuder på en personlig inblick i musikbranschen och artisternas egna reflektioner över sitt yrke. I avsnitt fem får vi träffa vissångerskan Frida Andersson som bland annat berättar om hur viktigt det är att våga gå utanför sin bekvämlighetszon och om vikten av att ha en förstående partner.I säsong ett får vi också träffa ILON, Paul Elias, André Linman och Josefin Sirén."A song is born" produceras av Fredrik Furu för Jugend Kultur r.f i samarbete med Musikutbildning i Finland.

More episodes

View all episodes

 • 4. A song is born - #4 - JOSEFIN SIRÉN

  49:07
  I podcasten "A song is born" möter den finlandssvenska artisten och låtskrivaren Fredrik Furu upp med sina artistkollegor för att ta reda på hur deras låtar föds och hur de ser på kreativitet och skapande. "A song is born" bjuder på en personlig inblick i musikbranschen och artisternas egna reflektioner över sitt yrke. I avsnitt fyra möter vi Josefin Sirén som inom kort släpper sin första fullängdsskiva på Vörådialekt, något hon egentligen inte alls hade planerat. Hör "Vörås Billie Eilish" berätta bl.a. om låten "Klöveråtton" som satte igång processen och om hur det är att jobba med sin bror.I säsong ett får vi också träffa ILON, Paul Elias, André Linman och Frida Andersson."A song is born" produceras av Fredrik Furu för Jugend Kultur r.f i samarbete med Musikutbildning i Finland.
 • 3. A song is born - #3 - ANDRÉ LINMAN

  01:12:09
  I podcasten "A song is born" möter den finlandssvenska artisten och låtskrivaren Fredrik Furu upp med sina artistkollegor för att ta reda på hur deras låtar föds och hur de ser på kreativitet och skapande. "A song is born" bjuder på en personlig inblick i musikbranschen och artisternas egna reflektioner över sitt yrke. I avsnitt tre möter vi André Linman och får höra hur allt började, om den första låten "Rising son" som han skrev som 13-åring och om hur han numera inspireras av Selena Gomez och skriver låttexter när han cyklar. I säsong ett får vi också träffa ILON, Frida Andersson, Paul Elias och Josefin Sirén."A song is born" produceras av Fredrik Furu för Jugend Kultur r.f i samarbete med Musikutbildning i Finland.
 • 2. A song is born - #2 - PAUL ELIAS

  01:02:33
  I podcasten "A song is born" möter den finlandssvenska artisten och låtskrivaren Fredrik Furu upp med sina artistkollegor för att ta reda på hur deras låtar föds och hur de ser på kreativitet och skapande. "A song is born" bjuder på en personlig inblick i musikbranschen och artisternas egna reflektioner över sitt yrke. I avsnitt två möter vi Paul Elias och får höra om bakgrunden till hans låt "Kontula". Paul har också en bakgrund i pojkbandet Satin Circus och drömmer om att få jobba med Phil Collins.I säsong ett får vi också träffa ILON, Frida Andersson, André Linman och Josefin Sirén."A song is born" produceras av Fredrik Furu för Jugend Kultur r.f i samarbete med Musikutbildning i Finland.
 • 1. A song is born - #1 - ILON

  01:01:09
  I podcasten "A song is born" möter den finlandssvenska artisten och låtskrivaren Fredrik Furu upp med sina artistkollegor för att ta reda på hur deras låtar föds och hur de ser på kreativitet och skapande. "A song is born" bjuder på en personlig inblick i musikbranschen och artisternas egna reflektioner över sitt yrke. Först ut är den nya stjärnartisten ILON som förutspåtts en lysande framtid av både media- och musikbranschfolk I Finland. I säsong ett får vi också träffa Frida Andersson, André Linman, Paul Elias och Josefin Sirén."A song is born" produceras av Fredrik Furu för Jugend Kultur r.f i samarbete med Musikutbildning.fi