Säljpodden

Share

Hur du lyckas med Google idag – Michael Wahlgren

Sökordsoptimerings- och sökordsannonseringsföretaget Pineberry's grundare Michael Wahlgren gästar Säljpodden för att berätta hur du lyckas med din försäljning och marknadsföring med Google.
Michael grundade Pineberry 2007 och är nu mycket ute och föreläser och sprider kunskap om hur du ska nyttja Google på bästa sätt för att öka din synbarhet och på så sätt visa att du finns. Allt för att kunna lyckas bättre med din försäljning och marknadsföring.
Han berättar hur sökordsoptimeringen har utvecklats och vad du ska tänka på när du bestämmer dig för att du vill synas på Google. Vad du behöver fundera på gällande vilka sökord du vill synas med, vilka saker du ska ha med på din hemsida och hur du bygger länkar som gör att din sida rankas högre.
Vi pratar om vad Google letar efter på din sida och hur du blir relevant för den som letar efter just det som du vill att folk ska se. Michael berättar steg för steg hur du ska tänka för att få så mycket träffar som möjligt. Han ger också ett väldigt bra svar på de som undrar om någon ens klickar på alla annonser på Google!
Google Adwords pratar vi mycket om och sedan det nya annonsformatet ETA kom i höstas, så finns det en hel del att ta tag i för dig som har Google Adwords och det börjar bli lite bråttom att göra förändringarna!
“Guldläge på nätet” och “Bygg en pengamaskin” är titlarna på de två böcker som Michael har skrivit ihop med två andra personer och som tar upp SEO i den första boken och Adwords i den andra. Båda finns att köpa på Pineberrys hemsida eller där du köper böcker på nätet.
Vi pratar också en del om Pineberry Academy där de har ett antal utbildningar om SEO och Adwords. Du som lyssnar på Säljpodden anger ordet Säljpodden när du anmäler dig till någon av deras utbildningar så erhåller du 500 kr i rabatt!
Här följer några länkar till Pineberry och Michaels böcker:
https://www.pineberry.com/

https://www.sokmotorkonsult.se/ (deras blogg, Sveriges största om sök. Här finns även populära gratisverktyg)

https://www.sokmotorkonsult.se/sokpodden (Sökpodden)

https://www.pineberry.com/academy/ (Alla deras utbildningar)

http://xn--guldlgepntet-kcben.se/ (Guldläge på nätet, där det går att köpa boken)

https://www.byggenpengamaskin.se/ (Bygg en pengamaskin, där det går att köpa boken)

/Mattias

More Episodes