Share

cover art for گنج رایگان روزمره را بشناس

رو به روشنی

گنج رایگان روزمره را بشناس

Season 1, Ep. 7

مهمان اپیزود هفتم ما روزنامه‌نگار شناخته شده اجتماعی، سیاسی، فهیمه خضر حیدری است. خانم خضر حیدری پس از خروج از ایران خارج کارش را با رادیو فردا آغاز کرد. در طول سال‌های گذشته او برای رسانه‌های مختلف و همچنین بصورت مستقل کارهای ماندگاری تولید کرده که از بسیار شنیدنی‌هایش می‌توان به مستند رادیویی تابو، پادکست غذایای ایرانی و پادکست صوتی و تصویری یادآر را می‌شود نام برد.

More episodes

View all episodes

  • 12. در گل ماندگان

    38:10
    در این بخش میزبان پریسا، زن ۳۸ ساله مهاجر و ساکن بریتانیا هستم که در ایران حقوق خوانده اما در مهاجرت فیلد کاری و شغلی‌ خود را تغییر داده است. او حالا  به آدم‌ها کمک می‌کند به وسیله گل و متریال سرامیک احساس خود را بروز بدهند؛ استفاده تراپیوتیک از گل موضوع تازه و بسیار شنیدنی است.
  • 11. لذت بردن از زندگی با کیفیت 4K

    29:30
    در اپیزود یازدهم از رو به روشنی میزبان شیرین ناصری هستم. زن مهاجر ۳۵ ساله و ساکن بریتانیا که سال‌ها بعنوان مجری، برنامه‌ساز و تهیه‌کننده در رسانه‌های فارسی فعالیت کرده و حالا علاوه بر اینکه بصورت فری‌لنس کار برنامه‌سازی را ادامه می‌دهد بصورت رسمی مربی سلامت روان و کوچینگ است.
  • 10. تخت پروکروستس

    24:23
    مهمان این قسمت از پادکست رو به روشنی پگاه مدنی، روان‌درمانگر تحلیلی است. پگاه در استانبول زندگی می‌کند و تولیدکننده یکی از پادکست‌های بسیار موفق در زمینه روانکاوی در بستر زندگی روزمره به نام «فاصله» است که شاید یکی از پادکست‌های راهگشا برای کسانی است که توان و امکان کمک تخصصی گرفتن از روانکاو در مسائل روزمره زندگی را ندارند.
  • 9. از ایران تا کانادا با ورزش

    34:21
    مهمان اپیزود نهم ما «نجمه‌تن‌ساز» بوکسور ایرانی ساکن کانادا است که توانسته کلیشه‌های فرهنگی و جنسیتی را در هم بشکند و موانع پیش رویش بعد از مهاجرت را واقعا ناک اوت کند. نجمه علاوه بر ورزش حرفه‌ای، سفیر سلامت روان در انجمن مربیگری کاناداست و به بازیگری و فیلمسازی هم می‌پردازد.
  • 8. تومور مغزی، رقص، داستان و چند چیز دیگر

    32:39
    مهمان اپیزود هشتم ما «سپینود ناجیان»، نویسنده، ویراستار و فیلمنامه‌نویس شناخته شده است. سپینود ناجیان متولد ۱۳۵۰ در تهران است. او در دانشگاه مهندسی عمران خوانده و بعد در رشته کارگردانی سینما ادامه تحصیل داده است. دو مجموعه داستان کوتاه او به نام‌های «سریرا، سیلویا و دیگران»، و «قصه‌هایی که در چمدان جا نشدند» پیش از مهاجرت در ایران منتشر شده‌اند و فیلم بوتاکس که سپینود در نوشتن فیلمنامه آن با کاوه مظاهری همکاری کرد جوایز بین‌المللی بسیاری را از آن خود کرده است.صفحه اینستاگرام سپینود:https://www.instagram.com/spinood/صفحه توییتر سپینود: https://twitter.com/3pnoodپادکست آزند: https://soundcloud.com/azand-magazine
  • 6. ابن‌الوقت باش!

    40:51
    مهمان قسمت ششم ما، «سارا افضلی» است؛ شاعر، هنرمند و روزنامه‌نگاری که چند سال قبل از ایران مهاجرت کرده اما پیوندش با هنر و فرهنگ فارسی قطع نشده است. خانم افضلی دو سال قبل به سرطان مبتلا شد و موفق شد بحران ابتلا به بیماری را پشت سر بگذارد. او می‌گوید من در تمام زندگی و حتی در روزهای سخت بیماری هیچوقت به آینده یا گذشته فکر نمی‌کردم. من دلبسته ادبیات عرفان فارسی بودم و ادبیات عرفان مدام به ما می‌گوید بنده همین لحظه که می‌گذرد باش. ابن‌الوقت بودن چطور برای خروج از سیاهی به مدد سارا افضلی آمد؟مقاله سارا در بی‌بی‌سی درباره سرطان و زنان: https://www.bbc.com/persian/articles/ce9d51gxqzro
  • 5. کوه‌ها پنجه‌های زمین هستند

    25:42
    میهمان قسمت پنجم ما، «علی» است؛ یکی از ده‌ها هزار کسی که در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بازداشت شد. علی یکی از شهروندان ایران است که تا پیش از کشته شدن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد، تمام وقتش را به ورزش و مسابقه می‌گذراند. زندگی معمولی و آمیخته به روزمرگی داشت. مثل خیلی از ما. اما یک روز در میانه اعتراضات به دلایل واهی بازداشت شد. او در اپیزود پنجم رو به روشنی از رنج بزرگ اسارت حرف می‌زند. اسارتی که برای او که با کوه و طبیعت هم‌نشین بود حکم مرگ داشت.
  • 4. یک نجات یافته از سرطان

    29:32
    مهمان قسمت چهارم ما «زهرا باقری شاد» است. چهره شناخته شده‌ای در میان اهالی رسانه و شعر و داستان. زهرا یک کنشگر برابری جنسیتی است و سابقه روزنامه‌نگاری دارد. کسی که عصر مدیا و شبکه‌های اجتماعی برای آموزش و آگاهی در خصوص مصادیق تبعیض و بی‌اثر کردن مفاهیم فرهنگ مردسالاری تلاش‌های زیادی کرده. زهرا حالا به عنوان دانشجوی دکترا در یکی از دانشگاه‌های سوئد در حال تحقیق و پژوهش است و در این بخش روایت مواجهه و نجاتش از سرطان رو با ما به اشتراک گذاشته است.صفحه سرطان نوشت زهرا در اینستاگرام: https://www.instagram.com/chesswithcancer