Share

cover art for Izak bidt

Even Stil

Izak bidt

Season 2, Ep. 6

Izak is net als zijn vader Abraham een vreemdeling op de aarde. Hij is vooral een biddend mens. Bidden helpt echt! Moet je ook doen!

More episodes

View all episodes

 • 9. Susannah Spurgeon: Waar verlang jij naar?

  05:54
  Jezus wil je te eten geven. Luister maar naar dit stukje van Susannah Spurgeon.Dit stukje komt uit het boek: De vreugde van mijn hart, uitg. De Banier.
 • 8. Jakob leeft van genade (deel 2)

  04:42
  In het leven van Jakob ging er nogal wat mis. Maar zijn leven had twee kanten...
 • 7. Jakob zoekt een vrouw (deel 1)

  04:19
  Izak bad om een vrouw. Jakob lijkt vooral zelf op pad te gaan en zijn eigen zaakjes te willen regelen. Maar bidden is toch echt beter dan zelf doen...
 • 5. Waar is jouw thuis? - Over Abraham

  04:11
  Iedereen zoekt, hoe dan ook, voor de toekomst zekerheid. Dat deed Abraham ook. Maar wat was eigenlijk de verwachte toekomst voor die man, die een zwerversbestaan op aarde had?
 • 4. Gehoorzaam volgen

  04:22
  God roept Abraham om te vertrekken uit zijn land. Terwijl de eindbestemming van zijn reis voorlopig onduidelijk blijft. Was dat een gewaagde sprong in het diepe? Alles opgeven en met onbekende bestemming vertrekken, of...? Over je eigen weg gaan, of gehoorzaam Gods stem volgen.
 • 3. Op God hopen

  03:57
  Wat moet je eigenlijk verwachten van dit nieuwe jaar? In een wereld die vol is van ellende, van onrust en oorlog en dreiging van oorlog? Over verschillende manieren van (wel of niet) vooruit kijken.
 • 2. Je bent maar een schaduw

  03:53
  Het jaar 2023 is bijna voorbij. Een jaar lijkt lang. Maar, vind je dat ook niet, dat zo’n jaar eigenlijk best heel snel voorbijgaat? We zijn maar een schaduw, die voorbij gaat...
 • 1. Kerst 2023

  04:14
  Jezus kwam naar deze wereld. Dat is kerst. Dat is het wonder van kerst. Hij is gekomen tot het Zijne. Tot mensen die Zijn eigendom waren. Maar ze hebben Hem niet aangenomen. Dat is het drama van kerst. Maar het wonder is sterker dan het drama.