Share

cover art for Burn-out : Begrijpen, Voorkomen en Balans Herstellen

10 Minuten Gezond

Burn-out : Begrijpen, Voorkomen en Balans Herstellen

Season 1, Ep. 1

🎙️ Burn-out: Begrijpen, Voorkomen en Balans Herstellen


Welkom bij een aflevering van '10 minuten gezond,' de podcast van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. In deze aflevering gaan we  dieper in op een maatschappelijk probleem dat steeds groter wordt: burn-out. Luister hoe expert Ruud Saerens ons inzicht geeft in dit fenomeen en naar hoe we het kunnen begrijpen en voorkomen. Ontdek waarom burn-out niet alleen op de werkvloer voorkomt. Hoeherken je signalen en herstel je de balans?. Werkgevers spelen hierin ook een cruciale rol.


De vijf belangrijkste inzichten:


  • Burn-out is een groeiend maatschappelijk probleem in België, met een toename van arbeidsongeschiktheid van bijna 50% tussen 2016 en 2021.
  • Burn-out wordt gekenmerkt door emotionele, fysieke en psychische uitputting, demotivatie en een gevoel van persoonlijke onbekwaamheid.
  • Het taboe rondom mentale gezondheid moet worden doorbroken, zowel in de privé- als beroepsomgeving.
  • Werkgevers kunnen een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van burn-out door aandacht te besteden aan werkdruk, autonomie en sociale steun.
  • Deterugkeer naar werk na een burn-out vereist maatwerk en het identificeren van stressfactoren en oplossingen.


Wil je meer leren over dit cruciale onderwerp? Abonneer je op onze podcast en blijf op de hoogte van gezondheidskwesties in België.


Luister nu naar de aflevering en laten we samen werken aan een gezondere samenleving. 🎙️​