Share

cover art for Eftersnack under Trygg & Säker 2023 med Jonas Trolle, CVE

Trygg & Säker Podcast

Eftersnack under Trygg & Säker 2023 med Jonas Trolle, CVE

Season 1, Ep. 4

Vår eminente programledare Gunnar Oesterreich pratar med Jonas Trolle, Chef, Center mot våldsbejakande extremism (CVE), i ett eftersnack under konferensen Trygg & Säker 2023.


Vad innebär salladsbarsextremismen? Hur hamnar någon i extremismens kretsar? Och hur gör vi för att förhindra att någon hamnar i våldsbejakande extremism?

More episodes

View all episodes

 • 8. Jonathan Lundberg, Journalist och författare, om internets mörkare sidor

  34:19
  Jonathan Lundberg, Journalist och författare, specialiserar sig på internets mörkare sidor och yttrandefrihet. Hur skapar vi ett tryggt och säkert internet? Hur pratar vi med barn och unga om innehållet de möter på nätet, utan att låta som alarmistiska vuxna? Hur gör vi internet till en mer demokratisk plats? Vår eminente programledare Gunnar Oesterreich leder samtalet.
 • 7. Emelie Kullmyr, Polisområdeschef, Storgöteborg, om brottsförebyggande arbete

  25:58
  Ta del av eftersnack under konferensen Trygg & Säker 2023 när vår lysande programledare Gunnar Oesterreich samtalar med Emelie Kullmyr, Polisområdeschef, Storgöteborg. I detta avsnitt får vi ta del av ett samtal om det brottsförebyggande arbetet - vad behöver vi göra för att vända utveckligen? Hur ser arbetet ut i Göteborg? Vilka utmaningar har funnits, och hur har de lyckats ta sig igenom dem?
 • 6. SOS Alarm om deras arbetssätt för ett tryggare Sverige

  39:53
  I detta avsnitt får vår programledare Gunnar Oesterreich sällskap av Johan Modigh, Chef Krisberedskapsavdelningen, SOS Alarm och Andreas Norrby, Marknadsanalytiker, SOS Alarm. Vad gör SOS Alarm och hur fungerar det? Hur har utveckligen sett ut?
 • 5. Joseph R. Nugent, NYPD, delar med sig av framgångar och lärdomar

  41:45
  I detta avsnitt får vi internationellt besök av Joseph R. Nugent, NYPD – Retired Lieutenant. Lyssna till eftersnacket från konferensen Trygg & Säker 2023 där vi får lära känna Josephs bakgrund inom NYPD och lyssna till hur Svenskar kan lära sig från New York citys misstag. Hur ska vi bete oss för att vara säkra i New Yorks tunnelbanesystem? Hur gjorde NYPD för att minska brotten och öka tryggheten? Vad innebär Broken windows theory och hur gör vi för att implementera den? Programledare är som vanligt den lysande Gunnar Oesterreich, som ställer frågorna vi vill ha svar på.
 • 3. Lise Tamm, Chefsåklagare, Åklagarmyndigheten.

  39:10
  I detta avsnitt pratar Gunnar Oesterreich med Lise Tamm, chefsåklagare. Hon har retat gallfeber på ex-ministrar och polischefer. Men hon har också fått mycket hejarop för sin tydlighet kring samhällets oförmåga att möta det grövre våldet.
 • 2. Camilla Tjernberg, Utvecklingschef i Frölunda och Tynnered, Bostadsbolaget.

  40:30
  I det här avsnittet av Trygg & Säkers Podcast pratar Camilla Tjernberg om vilket arbete som görs i utsatta bostadsområden i Göteborg. Polisinsatser är viktiga för att skapa trygghet, men det brottsförebyggande arbetet är än viktigare.Så vad kan man göra för att skapa social trygghet? Vad är viktigast att jobba med? Hur samarbetar offentliga och privata aktörer? Och hur går det praktiska arbetet till egentligen?
 • 1. Johan Höglund, Chef för Nationella Taktiska Rådet.

  40:22
  Först ut att gästa podden är Johan Höglund, Chef (tidigare verksamhetsutvecklare) på Nationella Taktiska Rådet som är en del av NOA (Nationella operativa avdelningen). I det här avsnittet skall vi prata om ett högaktuellt ämne, nämligen hur vi i ett tidigt stadium kan förhindra att barn och ungdomar dras in i kriminalitet.Hur kan vi upptäcka att någon befinner sig i riskzonen? Vilken samverkan behövs mellan olika aktörer? Och framförallt, när vi tidigt ser faran, vad kan man göra?