Share

cover art for DUPLO-treinen, huizen en groenten

Steengoed

DUPLO-treinen, huizen en groenten

Ep. 22

In Steengoed gaat het deze keer over dubbel zo grote blokken: DUPLO! Wie is er niet groot mee geworden? En als je denkt dat er over dit speelgoed voor de allerkleinsten weinig te melden is, niets is minder waar. We duiken in de geschiedenis, de vele naamsveranderingen die DUPLO heeft moeten ondergaan, hoe ze het konijn uit het logo ooit compleet misbruikt hebben voor een lugubere set en we beleven uiteraard een trip down memory lane als we de DUPLO-sets uit begin jaren negentig bespreken.


Besproken sets en ander shownotes kun je vinden op steengoed.show.

More episodes

View all episodes

 • 23. Ruben Nicolai en de Zeven Geiten

  37:22
  De lente komt eraan en daarmee ook weer heel veel LEGO® nieuws! Van sprookjesachtige sets die ons hebberig maken tot iconische sets die we een tikkeltje kinderachtig vinden. We bespreken ze weer allemaal in onze maandelijkse nieuwsaflevering. Ook duiken we vol de geruchtenmolen in. Het lijkt er namelijk op dat er nog veel meer IP sets aan gaan komen. Maar of we dat nou zo’n goed idee vinden...Besproken sets en ander shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 21. Easter eggs in LEGO® sets - met Peter De Smet

  36:49
  Opnieuw een aflevering met een extra blokje: we spraken met de Vlaamse LEGO®-expert Peter De Smet. En Peter is echt een felroze blokje. Hoe dat zit, hoor je in deze aflevering over Easter eggs in LEGO®-sets. Want soms ben je nietsvermoedend aan het bouwen en dan blijkt dat de ontwerper van de set een klein cadeautje voor je verstopt heeft. Na deze aflevering ga je tijdens het bouwen altijd op je hoede zijn. Vrolijk Pasen!Besproken sets en ander shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 20. Peppa Pig en Pharrell in een telefooncel

  31:17
  Het LEGO®-nieuws kwam afgelopen maand van alle kanten, dus het werd tijd om weer een nieuwsaflevering op te nemen. Peppa Pig, Pharrell Williams, R2-D2. Er komen heel wat grote namen langs. Daarnaast behandelt Mark in sneltreinvaart een enorme hoeveelheid veelbelovende Harry Potter sets, is Nelleke enthousiast over een niet bijster fraaie Space-set en gaat Elger een foodtruckfestival organiseren.Besproken sets en ander shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 19. Uit de categorie voertuigen: vliegende objecten

  27:42
  Tijd voor een kaartje uit het LEGO® kwartet. Mag ik van jou in de categorie voertuigen: vliegende objecten? Want daar zijn er al veel van uitgebracht in de rijke geschiedenis van onze favoriete blokjes. Nelleke komt tot de schokkende conclusie dat ze nog nooit een vliegend object heeft gebouwd, maar Elger en Mark duiken diep in de ruimtevaart, vliegtuigen, helikopters, sets die zorgen voor veel jeugdsentiment en de bizarre vliegende objecten uit LEGO DREAMZzz.Besproken sets en ander shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 18. Spijkerbroeken, opbergdozen en Happy Meals

  36:22
  De wereld van LEGO® is groter dan alleen de blokjes. Daarom duiken we deze aflevering dieper in de samenwerkingen. En dan niet die met Disney, Star Wars en Harry Potter, maar de samenwerkingen waar geen sets uitkomen. Die leiden tot verrassende zaken zoals spijkerbroeken, opbergdozen en Happy Meals.Besproken sets en ander shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 17. Niet kweken, maar bouwen: de Botanical Collection

  28:12
  Het waren deze sets die Nelleke weer aan het bouwen kregen: de Botanical Collection. In deze aflevering bespreken we deze bijzondere en populaire lijn van LEGO®. Niks voor Mark, dus je hoort vooral Nelleke vertellen en Mark woordgrappen maken. Elger heeft ook wel een mening want die moet naar al die sets kijken die overal en nergens in zijn huis staan. Want hoewel deze sets niet altijd het leukst zijn om te bouwen, is er wel veel Nice Part Usage én zijn het geweldige display pieces. Je kunt er zelfs heel goed je huis mee verkopen.Besproken sets en ander shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 16. Polaroid, das mien merk

  31:08
  Gelukkig nieuwjaar! Dat je komend jaar maar vele mooie uren door mag brengen met het bouwen van LEGO®. Er komt gelukkig genoeg moois aan, zoals je kunt horen in onze nieuwsaflevering. We bespreken de nieuwe sets die ons opvielen of het tofst lijken om te bouwen (en Elger bespreekt er stiekem 30!). We gaan tot slot ook nog in op de geruchten rondom een pratende bruine drol waar we wat minder enthousiast over zijn. Veel luisterplezier en de allerbeste wensen voor 2024.Besproken sets en ander shownotes kun je vinden op steengoed.show.
 • 15. Adventskalender 2023 reviews: Van Zweinsveldtafereel tot ijssculptuurmaker

  34:25
  Alle vakjes zijn open! Afgelopen maand hebben we iedere dag minibuilds en minifigs mogen bouwen uit onze LEGO® Adventskalenders. Mark had die van LEGO® City en bij Elger en Nelleke stond Harry Potter in de kast. En stiekem ook LEGO® City, maar daar hebben we het verder niet meer over. We bespreken wat we dit jaar vonden van de thema's en de inhoud. We bespreken ook de LEGO® Friends, Star Wars en Avengers kalenders, want die hebben we nauwlettend in de gaten gehouden. Zijn het aanraders of meer iets om op 25 december weer weg te geven?Besproken sets en ander shownotes kun je vinden op steengoed.show.