Share

cover art for Sunn mat VS sunnvasking av mat

Life Hacks med Forbrukerrådet

Sunn mat VS sunnvasking av mat

Season 5, Ep. 8

Vet vi egentlig hva vi spiser, eller blir vi lurt av sunnvaskede produkter? Undersøkelser som Forbrukerrådet har gjort viser at de aller fleste ønsker å spise sunt. Universitetet i Agder har publisert en undersøkelse som viser at spesielt unge kan for lite om sunt kosthold. Hva kan vi gjøre for å opplyse om hvor man finner de beste kostholdsrådene?


I studio hører du Anine Medin, førsteamanuensis i ernæring ved Universitetet i Agder, Aysha Grönberg, klinisk ernæringsfysiolog og seniorrådgiver i Forbrukerrådet, og programleder Helen Mehammer.

More episodes

View all episodes

 • 14. Russefeiring på sitt beste – unngå knute på tråden

  29:59
  Russetiden er for mange tidenes avslutningsfest for 13 års skolegang. Planleggingen starter ofte tidlig, noe som mange tvilsomme aktører også vet. Hvordan kan man som russ planlegge godt nok og faktisk få en herlig russefeiring uten å føle seg rundlurt? Og hvordan kan foreldrene være en god støtte for russen?For å snakke om beste praksis for både russ og foreldre hører du ingeniør, værmelder og vert for podkasten Russemamma, Eli Kari Gjengedal. Du hører også eksperter på forbrukerrettigheter Berit Aamodt, jurist fra veiledningstjenesten, og forbrukerjurist Thomas Iversen. Programleder er Helen Mehammer.
 • 13. 5 minutter om depositumskonto

  03:29
  Hva slags bankkonto skal vi bruke når vi skal betale inn depositum i forbindelse med å leie bolig? Svaret får du av jurist i veiledningstjenesten Berit Aamodt og forbrukerjurist Thomas Iversen. Programleder er Helen Mehammer.
 • 12. Trening med mening – rettigheter, motivasjon og ulike treningsformer

  26:42
  Det er dyrt å være støttemedlem på et treningssenter. Men må man være medlem på et treningssenter for å trene? Og hvordan kan vi jobbe med motivasjonen for å få gode treningsrutiner i hverdagen?Svaret på dette og flere andre nyttige ting får du av NRKs treningsguru Yngvar Andersen, jurist Berit Aamodt, og forbrukerjurist Thomas Iversen. Programleder er Helen Mehammer.
 • 11. 5 minutter om strøm

  05:06
  Er det mulig å bytte strømavtale selv når man leier bolig, og hvilke avtaler er de beste? Svaret får du av jurist i veiledningstjenesten Berit Aamodt og forbrukerjurist Thomas Iversen. Programleder er Helen Mehammer.
 • 10. Hjelp, vi er på påskeferie!

  19:28
  Ferie skal i utgangspunktet være kos, men så fort vi skal ut på reise, leie en hytte eller teste det kule skianlegget oppstår det ofte noen utfordringer. Hva gjør vi da?I denne episoden hører du programleder Maren Van Buren Struksnæs, forbrukerjurist Thomas Iversen, og jurist i veiledningstjenesten Berit Aamodt.
 • 9. 5 minutter om kjøreskole

  03:50
  Hva er viktig å tenke på når du har bestemt deg for å ta lappen? Svaret får du av Berit Aamodt, jurist fra veildningstjenesten og forbrukerjurist Thomas Iversen. Programleder er Helen Mehammer.
 • 7. 5 minutter om trådløse ørepropper og hodetelefoner

  02:50
  Hvor lenge kan du klage på et par trådløse ørepropper eller hodetelefoner? Og nytter det i det hele tatt å klage?I studio hører du Berit Aamodt, jurist i Forbrukerrådets veiledningstjeneste, forbrukerjurist Thomas Iversen, og programleder Helen Mehammer.
 • 6. Togkalkulatoren – vit hva du har krav på

  23:04
  Vet du hva du har krav på dersom toget er forsinket eller kansellert? I mange tilfeller har du rett på refusjon. Forbrukerrådet har lansert togkalkulatoren som skal hjelpe deg med å finne ut av hva du har krav på og hvordan du skal gå frem for å få tilbake penger.Gjest i denne episoden er kommunikasjonsdirektør i Jernbanedirektoratet, Ruth Høyland Jønsrud. Og som vanlig hører du jurist fra veiledningstjenesten, Berit Aamodt, forbrukerjurist Thomas Iversen, og programleder Helen Mehammer.