Share

cover art for Glæden ved musik og dans

Kreativitet og Trivsel

Glæden ved musik og dans

Season 1, Ep. 9

Kan musik og dans skabe mere glæde i børn og unges hverdag? Det er denne podcastepisodes tema og for at besvare det spørgsmål har vært, tonemester og musikkoordinator i Klub Roskilde Øst, Pelle Leth, sammen med psykolog- og adfærdsekspert Henrik Tingleff, inviteret pædagog og medejer af det socioøkonomiske pladeselskab KomplX Records, Charlie Kongsø, samt koreograf og dansefacilitator på egnsteatret Aaben Dans, Thomas Nørskov i studiet. De to gæster har været involveret i skabelsen af SWOP-dansen, hvor børn og unge i forbindelse med den internationale dansefestival SWOP, selv har skabt musik og koreografi til en helt særlig performance. En proces hvor sammenhold og den umiddelbare glæde ved kreativitet var i højsædet.

 

Podcasten er blevet til i forbindelse med projektet Skabertrang – et samarbejde mellem Roskilde Musiske Skole, Roskilde Kulturskole, ungdomsklubberne i Roskilde og egnsteatret Aaben Dans. De drager også erfaringer fra andre musikprojekter der er foregået på i skoler og fritidsklubber i samarbejde med Ishøj Kulturskole, Brøndby Musikskole og Glostrup Musikskole. Podcasten er udgivet af Polyfon - Musikkens fællesskab i Roskilde. Læs mere om podcasten og hør alle afsnit på www.polyfonroskilde.dk.

More episodes

View all episodes

 • 10. Afrunding og konklusioner

  22:28
  I denne episode ser de to værter - musiker, komponist og musikunderviser Anders Hvidberg-Hansen og tonemester, samt musikkoordinator i Klub Roskilde Øst, Pelle Leth - tilbage på hvad de har lært af at lave alle de foregående episoder og det er meget, tør vi godt sige. Som altid har de psykolog og adfærdsekspert Henrik Tingleff med for at sætte det hele i forbindelse med den nyeste psykologiske forskning og sammen ser de også på hvad podcastens konklusioner har af perspektiver for fremtiden for musikpædagogik og musikundervisning.Podcasten er blevet til i forbindelse med projektet Skabertrang – et samarbejde mellem Roskilde Musiske Skole, Roskilde Kulturskole, ungdomsklubberne i Roskilde og egnsteatret Aaben Dans. De drager også erfaringer fra andre musikprojekter der er foregået på i skoler og fritidsklubber i samarbejde med Ishøj Kulturskole, Brøndby Musikskole og Glostrup Musikskole. Podcasten er udgivet af Polyfon - Musikkens fællesskab i Roskilde. Læs mere om podcasten og hør alle afsnit på www.polyfonroskilde.dk.
 • 8. Empati og medfølelse via kreativitet

  26:41
  Kan kreativ udfoldelse være med til at skabe mere empati og medfølelse blandt børn og unge? Det er denne podcastepisodes tema og for at besvare det spørgsmål har vært, musiker og musikunderviser Anders Hvidberg-Hansen, samt psykolog- og adfærdsekspert Henrik Tingleff inviteret billedkunstner og leder af BGK ved Roskilde Kulturskole, Astrid Winslow Hammer, i studiet. Hun har stået i spidsen for et projekt, hvor unge blev tilskyndet til at skabe deres eget ungdomskulturhus i Jyllinge. En proces hvor både unge og voksne lærte meget om hvordan man skaber kreative fællesskaber som unge kan se sig selv og støtte hinanden i. Podcasten er blevet til i forbindelse med projektet Skabertrang – et samarbejde mellem Roskilde Musiske Skole, Roskilde Kulturskole, ungdomsklubberne i Roskilde og egnsteatret Aaben Dans. De drager også erfaringer fra andre musikprojekter der er foregået på i skoler og fritidsklubber i samarbejde med Ishøj Kulturskole, Brøndby Musikskole og Glostrup Musikskole. Podcasten er udgivet af Polyfon - Musikkens fællesskab i Roskilde. Læs mere om podcasten og hør alle afsnit på www.polyfonroskilde.dk.
 • 7. Digital dannelse via kreativitet

  26:52
  Har kreativitet en rolle at spille i forhold til digital dannelse? Det spørgsmål er dagens tema og for at besvare det har vært, tonemester og musikkoordinator i Klub Roskilde Øst, Pelle Leth, sammen med psykolog- og adfærdsekspert Henrik Tingleff inviteret Allan Kristoffersen i studiet. Han er folkeskolelærer i Ishøj og har været en del af projektet Den Elektroniske Skolekoncert, hvor elever har arbejdet med at skabe musik på Ipads via programmet Garageband.Podcasten er blevet til i forbindelse med projektet Skabertrang – et samarbejde mellem Roskilde Musiske Skole, Roskilde Kulturskole, ungdomsklubberne i Roskilde og egnsteatret Aaben Dans. De drager også erfaringer fra andre musikprojekter der er foregået på i skoler og fritidsklubber i samarbejde med Ishøj Kulturskole, Brøndby Musikskole og Glostrup Musikskole. Podcasten er udgivet af Polyfon - Musikkens fællesskab i Roskilde. Læs mere om podcasten og hør alle afsnit på www.polyfonroskilde.dk.
 • 6. Kreativitet og kompetence

  26:37
  Hvilke psykologiske fordele er der ved at indgå i kreative processer? Det spørgsmål er dagens tema, og for at besvare det spørgsmål har vært, musiker og musikunderviser Anders Hvidberg-Hansen sammen med psykologen og adfærdseksperten Henrik Tingleff inviteret de to unge musikskabere Carl Gustav Boas og Malte Ramskov Østerberg i studiet. De to gæster har været en del af Musikstarter-campen i Roskilde, og de fortæller blandt andet om hvad de har lært af at bygge deres eget instrument, som er det instrument som spiller i podcastens jingle. Podcasten er blevet til i forbindelse med projektet Skabertrang – et samarbejde mellem Roskilde Musiske Skole, Roskilde Kulturskole, ungdomsklubberne i Roskilde og egnsteatret Aaben Dans. De drager også erfaringer fra andre musikprojekter der er foregået på i skoler og fritidsklubber i samarbejde med Ishøj Kulturskole, Brøndby Musikskole og Glostrup Musikskole. Podcasten er udgivet af Polyfon - Musikkens fællesskab i Roskilde. Læs mere om podcasten og hør alle afsnit på www.polyfonroskilde.dk.
 • 5. Dans og psykologisk tryghed

  27:03
  Hvordan skaber man psykologisk tryghed for børn og unge, når man beder dem om at skabe noget sammen? Det spørgsmål forsøger denne episode at besvare med udgangspunkt i en danseworkshop, der foregik på egnsteatret Aaben Dans i forbindelse med projektet Skabertrang. Dagens vært, musiker og musikunderviser Anders Hvidberg-Hansen har sammen med psykologen og adfærdseksperten Henrik Tingleff inviteret koreograf og dansefacilitator Thomas Nørskov i studiet. Sammen dykker de ned i metoder og praksisser, der skaber psykologisk tryghed i processer, som kan være præget af både sårbarhed og usikkerhed blandt de deltagende.  Podcasten er blevet til i forbindelse med projektet Skabertrang – et samarbejde mellem Roskilde Musiske Skole, Roskilde Kulturskole, ungdomsklubberne i Roskilde og egnsteatret Aaben Dans. De drager også erfaringer fra andre musikprojekter der er foregået på i skoler og fritidsklubber i samarbejde med Ishøj Kulturskole, Brøndby Musikskole og Glostrup Musikskole. Podcasten er udgivet af Polyfon - Musikkens fællesskab i Roskilde. Læs mere om podcasten og hør alle afsnit på www.polyfonroskilde.dk.
 • 4. Musik og fordybelse

  28:25
  Kan musik hjælpe børn og unge med at genfinde fordybelsen? I denne episode af podcasten 'Kreativitet og trivsel' har vært, musiker og musikunderviser Anders Hvidberg-Hansen sammen med den faste husekspert, psykologen og adfærdseksperten Henrik Tingleff, inviteret den unge musikskaber Louise Sophie Søeborg og projektleder på projektet Musikstarter i Roskilde, Pelle Leth, i studiet. Sammen dykker de ned i hvad et projekt som Musikstarter kan gøre for unges trivsel og deres evne til at fordybe sig, samt hvorfor det overhovedet er en vigtig ting at kunne. Podcasten er blevet til i forbindelse med projektet Skabertrang – et samarbejde mellem Roskilde Musiske Skole, Roskilde Kulturskole, ungdomsklubberne i Roskilde og egnsteatret Aaben Dans. De drager også erfaringer fra andre musikprojekter der er foregået på i skoler og fritidsklubber i samarbejde med Ishøj Kulturskole, Brøndby Musikskole og Glostrup Musikskole. Podcasten er udgivet af Polyfon - Musikkens fællesskab i Roskilde. Læs mere om podcasten og hør alle afsnit på www.polyfonroskilde.dk.
 • 3. Musik og trivsel blandt børn og unge

  29:53
  Kan musik øge trivslen blandt børn og unge? Det er spørgsmålet i denne episode af podcasten. For at besvare det spørgsmål har vært, tonemester og musikkoordinator i Klub Roskilde Øst, Pelle Leth, og psykolog samt adfærdsekspert, Henrik Tingleff, inviteret musiklærerne Olivia Axelsen og Jonas Elwin i studiet til en snak om deres arbejde med at åbne musikken op for børn og unge. Sammen står de for at arrangere Musikmagnet-aftener i Roskilde, hvor børn og unge mødes i uformelle rammer for at spille musik sammen. Podcasten er blevet til i forbindelse med projektet Skabertrang – et samarbejde mellem Roskilde Musiske Skole, Roskilde Kulturskole, ungdomsklubberne i Roskilde og egnsteatret Aaben Dans. De drager også erfaringer fra andre musikprojekter der er foregået på i skoler og fritidsklubber i samarbejde med Ishøj Kulturskole, Brøndby Musikskole og Glostrup Musikskole. Podcasten er udgivet af Polyfon - Musikkens fællesskab i Roskilde. Læs mere om podcasten og hør alle afsnit på www.polyfonroskilde.dk.
 • 2. Musik og sunde relationer

  29:53
  Kan musik skabe sunde relationer blandt børn og unge? Det er denne podcastepisodes tema og for at besvare det spørgsmål, har vært, tonemester og musikkoordinator i Klub Roskilde Øst, Pelle Leth, og psykolog samt adfærdsekspert Henrik Tingleff inviteret de to pædagoger Charlie Kongsø og Wail Alkhaldi i studiet. Begge gæster har arbejdet intensivt med at skabe fællesskaber gennem konkrete projekter med musikken som udgangspunkt.  Podcasten er blevet til i forbindelse med projektet Skabertrang – et samarbejde mellem Roskilde Musiske Skole, Roskilde Kulturskole, ungdomsklubberne i Roskilde og egnsteatret Aaben Dans. De drager også erfaringer fra andre musikprojekter der er foregået på i skoler og fritidsklubber i samarbejde med Ishøj Kulturskole, Brøndby Musikskole og Glostrup Musikskole. Podcasten er udgivet af Polyfon - Musikkens fællesskab i Roskilde. Læs mere om podcasten og hør alle afsnit på www.polyfonroskilde.dk.