Share

cover art for Gemengde gevoelens in Suriname, Toen Was Geluk Heel Gewoon & de quote-quiz

RUBEN TIJL RUBEN - DÉ PODCAST

Gemengde gevoelens in Suriname, Toen Was Geluk Heel Gewoon & de quote-quiz

Ep. 86

Nadat de heren uitvoerig discussiëren over van wie het eerste deepfake porno zal worden gemaakt, steekt Ruben Nicolai van wal over zijn ervaring in Suriname. Niet aangespoord door een uiterst dubieuze advertentie van TUI, maar voor een bijzondere aflevering van De Erfgenaam.

Tijl deelt een persoonlijk verhaal. Deze wordt samengevat door het nummer ‘Toen Was Geluk Heel Gewoon’ van Gerard Cox, geschreven door Haagse komedielegendes Van Kooten en de Bie. Tot slot heeft Ruben van der Meer een quiz voorbereid. Maar liefst 50 quotes van een geheim personage worden door hem opgesomd, weet jij te raden om wie het gaat?


🧢 Heb je niet genoeg gehad, abonneer dan op onze extra content via Petje Af: petjeaf.com/rubentijlruben


🖼️ Volg ons op Instagram en TikTok voor bites uit de aflevering: @rubentijlruben


🎙️ Geproduceerd door: Tonny Media.


📧 Adverteren? Mail naar adverteren@tonnymedia.nl

More episodes

View all episodes

 • 91. Het Europees Kampioenschap, Vanessa en Caipirinhas

  46:30
  Hup Holland Hup! Deze week slaat de oranjekoorts om zich heen in de studio. De heren vieren namelijk het begin van het EK 2024 in Duitsland! Het drietal laat de leeuw niet in z’n hempie staan, en opent hun bloemlezing aan EK-verhalen. Uitgedost in (uiterst vlambare) Oranje merchandise steken de heren van wal. Ruben van der Meer trapt af met een bijzonder verhaal van het EK 2008, waar hij in Zwitserland een lotgenoot vond onder genot van tropische caipirinhas. Ruben Nicolai denkt terug naar het magnum opus van het Nederlands Elftal: het EK 1988. Hij heeft namelijk, door het afzien van een familiebezoek, een cruciale rol gespeeld in de overwinning toentertijd. Leer tot slot hoe Tijl op zijn levenspad mening oranje-held tegenkwam, en hoe hij hier keer op keer een uiterst blijvende indruk achterliet. Fijn EK!🧢 Heb je niet genoeg gehad, abonneer dan op onze extra content via Petje Af: https//petjeaf.com/rubentijlruben🖼️ Volg ons op Instagram en TikTok voor bites uit de aflevering: @rubentijlruben🚅 Zorgeloos met de trein door Europa. Stap je ook in? Laat je inspireren via: https://nsinternational.nl/stapjeookin🎙️ Geproduceerd door: Tonny Media.📧 Adverteren? Mail naar adverteren@tonnymedia.nl
 • 90. Moed en ontroering, Jack Lemmon & Don Quichot

  01:12:01
  Ga lekker zitten in je luie stoel met een hapje en een drankje, want deze week hebben de heren een schitterend repertoire aan bijzondere verhalen voor je. Het drietal oreert eerst over Planet of the Apes. Waarom deze reeks films zowel tijdloze klassieker zijn, als voor sommigen ook gedateerde carnavalsfilms. Tijl vervolgt met een ontroerend verhaal over moed en verlies. Aan de hand van het boek ‘Pé’ neemt hij ons mee in een bijzonder familieverhaal dat zich afspeelt in het Nederlands verzet van de Tweede Wereldoorlog. Ruben van de Meer vertelt ons over een filmlegende: Jack Lemmon. Deze komische acteur, die zijn hoogtijdagen vierde begin jaren ‘60, is een absolute pionier. In geuren en kleuren vertelt Ruben over Lemmons huzarenstukje Irma la Douche. Tot slot neemt Ruben Nicolai ons mee in het verhaal van de fabelachtige Don Quichot en een door tegenslagen geplaagde verfilming van zijn verhaal. Ontdek hoe regisseur en hoofdpersoon ontluisterende gelijkenissen vertonen in deze complete cluster fuck van een filmproductie.🧢 Heb je niet genoeg gehad, abonneer dan op onze extra content via Petje Af: petjeaf.com/rubentijlruben🖼️ Volg ons op Instagram en TikTok voor bites uit de aflevering: @rubentijlruben🚅 Zorgeloos met de trein door Europa. Stap je ook in? Laat je inspireren via www.nsinternational.nl/stapjeookin 🧳 Ontdek nieuwe bestemmingen en reis lichter dan ooit met American Tourister. Bekijk het aanbod op www.americantourister.nl🎙️ Geproduceerd door: Tonny Media.📧 Adverteren? Mail naar adverteren@tonnymedia.nl
 • TAFKAL viert 20-jarig jubileum in Ziggo Dome - Jeroen van Koningsbrugge 2.0

  22:41
  Het is TAFKAL-week van maandag 20 mei tot vrijdag 24 mei: iedere dag een nieuwe podcast met Ruben, Tijl, Ruben, Jeroen en Patrick. In aanloop naar de Ziggo Dome show op 27 en 28 juni blikken de heren terug op hun theatergeschiedenis én vooruit op de TAFKAL Mania-show.Elke podcast staat een ander TAFKAL-lid centraal, waarmee vervolgens een diepte-interview wordt gehouden met gouden anekdotes, feitjes en herinneringen. Alles om jou klaar te stomen voor TAFKAL MANIA.Deze aflevering staat centraal: Jeroen van KoningsbruggeGeproduceerd door Tonny Media.
 • TAFKAL viert 20-jarig jubileum in Ziggo Dome - Ruben van der Meer 2.0

  22:33
  Het is TAFKAL-week van maandag 20 mei tot vrijdag 24 mei: iedere dag een nieuwe podcast met Ruben, Tijl, Ruben, Jeroen en Patrick. In aanloop naar de Ziggo Dome show op 27 en 28 juni blikken de heren terug op hun theatergeschiedenis én vooruit op de TAFKAL Mania-show.Elke podcast staat een ander TAFKAL-lid centraal, waarmee vervolgens een diepte-interview wordt gehouden met gouden anekdotes, feitjes en herinneringen. Alles om jou klaar te stomen voor TAFKAL MANIA.Deze aflevering staat centraal: Ruben van der MeerGeproduceerd door Tonny Media.
 • TAFKAL viert 20-jarig jubileum in Ziggo Dome - Tijl Beckand 2.0

  31:25
  Het is TAFKAL-week van maandag 20 mei tot vrijdag 24 mei: iedere dag een nieuwe podcast met Ruben, Tijl, Ruben, Jeroen en Patrick. In aanloop naar de Ziggo Dome show op 27 en 28 juni blikken de heren terug op hun theatergeschiedenis én vooruit op de TAFKAL Mania-show.Elke podcast staat een ander TAFKAL-lid centraal, waarmee vervolgens een diepte-interview wordt gehouden met gouden anekdotes, feitjes en herinneringen. Alles om jou klaar te stomen voor TAFKAL MANIA.Deze aflevering staat centraal: Tijl BeckandGeproduceerd door Tonny Media.
 • TAFKAL viert 20-jarig jubileum in Ziggo Dome - Ruben Nicolai 2.0

  25:36
  Het is TAFKAL-week van maandag 20 mei tot vrijdag 24 mei: iedere dag een nieuwe podcast met Ruben, Tijl, Ruben, Jeroen en Patrick. In aanloop naar de Ziggo Dome show op 27 en 28 juni blikken de heren terug op hun theatergeschiedenis én vooruit op de TAFKAL Mania-show.Elke podcast staat een ander TAFKAL-lid centraal, waarmee vervolgens een diepte-interview wordt gehouden met gouden anekdotes, feitjes en herinneringen. Alles om jou klaar te stomen voor TAFKAL MANIA.Deze aflevering staat centraal: Ruben NicolaiGeproduceerd door Tonny Media.
 • TAFKAL viert 20-jarig jubileum in Ziggo Dome - Patrick Lodiers 2.0

  27:54
  Het is TAFKAL-week van maandag 20 mei tot vrijdag 24 mei: iedere dag een nieuwe podcast met Ruben, Tijl, Ruben, Jeroen en Patrick. In aanloop naar de Ziggo Dome show op 27 en 28 juni blikken de heren terug op hun theatergeschiedenis én vooruit op de TAFKAL Mania-show.Elke podcast staat een ander TAFKAL-lid centraal, waarmee vervolgens een diepte-interview wordt gehouden met gouden anekdotes, feitjes en herinneringen. Alles om jou klaar te stomen voor TAFKAL MANIA.Deze aflevering staat centraal: Patrick LodiersGeproduceerd door Tonny Media.
 • 89. Respect, The Beekeeper & Steve Martin

  01:06:44
  Na het bijpraten over typerende manchetknopen als cadeau en the rise of ADO, haalt Ruben van der Meer een eerder gesprek terug waarin de heren speculeren over de laatste woorden van Jezus aan het kruis. Een onderwerp waarbij een grote groep zich al gauw tegen de schenen geschopt voelt vanwege het gebrek aan respect. En precies dat kleine woordje met aanzienlijke betekenis neemt Ruben vandaag onder de loep. Wat betekent respect nou echt en misvatten wij soms de oorspronkelijke betekenis? Waarom willen we respect afdwingen en hoe verdienen we het? Ruben legt het jullie in een liefdevol betoog uit. Nicolai probeert op zijn beurt de andere heren hun kostbare tijd te behoeden. De chronisch kalende Jason Stathem speelt in de nieuwe film ‘The Beekeeper’. Een film waarin alle cliches de revue wel passeren. Eigenlijk moet je hem zien om Rubens woord verder te verkondigen (of zijn irritatie is al voldoende). Tijl benoemt de man die, volgens vele, stand-up comedy opnieuw uitvond: Steve Martin. Na het bekijken van zijn documentaire schaalt Tijl hem als een van de beste comedians van de 20e eeuw en loopt langs een aantal spraakmakende sketches.🧢 Heb je niet genoeg gehad, abonneer dan op onze extra content via Petje Af: petjeaf.com/rubentijlruben🖼️ Volg ons op Instagram en TikTok voor bites uit de aflevering: @rubentijlruben📍 Speel thuis ook mee met Bestemming X. Zet jouw X op de kaart en raad waar de kandidaten aan het einde van elke aflevering zijn op rtl.nl/bestemmingX. Elke vrijdag om 20.00 op RTL 4.🧳 Ontdek nieuwe bestemmingen en reis lichter dan ooit met American Tourister. Bekijk het aanbod op www.americantourister.nl🎙️ Geproduceerd door: Tonny Media.📧 Adverteren? Mail naar adverteren@tonnymedia.nl
 • 88. High maintenance, Hamilton & Food for Thought

  01:10:38
  In aanloop van het weekend waarin we hen herdenken die ons ontvallen zijn en onze vrijheid vieren, checken Ruben Tijl en Ruben in een zonovergoten tuin bij elkaar in. Ruben van der Meer oreert de serie High Maintenance. Een echte must see als je een voorliefde hebt voor storytelling en graag op het verkeerde been wordt gezet. Tijl kwam vol bewondering uit de musical Hamilton. Dochterlief heeft hem meegenomen in een muzikale reis waarin Tijl voor eventjes in de spiegel keek. Vol ontwaarding start Ruben Nicolai zijn ontdekking over ons hedendaagse voedsel, maar eindigt opgelucht als hij ook hoort over de oplossingen. Eindstand wordt de luisteraar nog getrakteerd op een lesje Japanse keuken. Umami!🧢 Heb je niet genoeg gehad, abonneer dan op onze extra content via Petje Af: petjeaf.com/rubentijlruben🖼️ Volg ons op Instagram en TikTok voor bites uit de aflevering: @rubentijlruben🎙️ Geproduceerd door: Tonny Media.📧 Adverteren? Mail naar adverteren@tonnymedia.nl