Share

cover art for De Zwolle special

RUBEN TIJL RUBEN - DÉ PODCAST

De Zwolle special

Ep. 36

Knus bij elkaar bespreken de heren, op de A28 richting Zwolle in hun al afgeschreven Lama-tourbus, de aanloop naar hun eerste optreden sinds lange tijd! En dat is er niet zomaar één: tussen de schuifdeuren in een willekeurig huis in Zwolle treden ze met TAFKAL op voor winnares Janneke en haar vrienden. Onder leiding van Ruben Nicolai schetsen de heren onderweg hoe hun trouwe fans door de ‘fake versoepelingen’ gedupeerd zijn en blikken ze na hun voorstelling terug op de plezierige avond. Deze keer geen dobbelsteen maar wel dezelfde dosis humor!

Geproduceerd door: Tonny Media.

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

More episodes

View all episodes

 • TAFKAL viert 20-jarig jubileum in Ziggo Dome - Jeroen van Koningsbrugge 2.0

  22:41
  Het is TAFKAL-week van maandag 20 mei tot vrijdag 24 mei: iedere dag een nieuwe podcast met Ruben, Tijl, Ruben, Jeroen en Patrick. In aanloop naar de Ziggo Dome show op 27 en 28 juni blikken de heren terug op hun theatergeschiedenis én vooruit op de TAFKAL Mania-show.Elke podcast staat een ander TAFKAL-lid centraal, waarmee vervolgens een diepte-interview wordt gehouden met gouden anekdotes, feitjes en herinneringen. Alles om jou klaar te stomen voor TAFKAL MANIA.Deze aflevering staat centraal: Jeroen van KoningsbruggeGeproduceerd door Tonny Media.
 • TAFKAL viert 20-jarig jubileum in Ziggo Dome - Ruben van der Meer 2.0

  22:33
  Het is TAFKAL-week van maandag 20 mei tot vrijdag 24 mei: iedere dag een nieuwe podcast met Ruben, Tijl, Ruben, Jeroen en Patrick. In aanloop naar de Ziggo Dome show op 27 en 28 juni blikken de heren terug op hun theatergeschiedenis én vooruit op de TAFKAL Mania-show.Elke podcast staat een ander TAFKAL-lid centraal, waarmee vervolgens een diepte-interview wordt gehouden met gouden anekdotes, feitjes en herinneringen. Alles om jou klaar te stomen voor TAFKAL MANIA.Deze aflevering staat centraal: Ruben van der MeerGeproduceerd door Tonny Media.
 • TAFKAL viert 20-jarig jubileum in Ziggo Dome - Tijl Beckand 2.0

  31:25
  Het is TAFKAL-week van maandag 20 mei tot vrijdag 24 mei: iedere dag een nieuwe podcast met Ruben, Tijl, Ruben, Jeroen en Patrick. In aanloop naar de Ziggo Dome show op 27 en 28 juni blikken de heren terug op hun theatergeschiedenis én vooruit op de TAFKAL Mania-show.Elke podcast staat een ander TAFKAL-lid centraal, waarmee vervolgens een diepte-interview wordt gehouden met gouden anekdotes, feitjes en herinneringen. Alles om jou klaar te stomen voor TAFKAL MANIA.Deze aflevering staat centraal: Tijl BeckandGeproduceerd door Tonny Media.
 • TAFKAL viert 20-jarig jubileum in Ziggo Dome - Ruben Nicolai 2.0

  25:36
  Het is TAFKAL-week van maandag 20 mei tot vrijdag 24 mei: iedere dag een nieuwe podcast met Ruben, Tijl, Ruben, Jeroen en Patrick. In aanloop naar de Ziggo Dome show op 27 en 28 juni blikken de heren terug op hun theatergeschiedenis én vooruit op de TAFKAL Mania-show.Elke podcast staat een ander TAFKAL-lid centraal, waarmee vervolgens een diepte-interview wordt gehouden met gouden anekdotes, feitjes en herinneringen. Alles om jou klaar te stomen voor TAFKAL MANIA.Deze aflevering staat centraal: Ruben NicolaiGeproduceerd door Tonny Media.
 • TAFKAL viert 20-jarig jubileum in Ziggo Dome - Patrick Lodiers 2.0

  27:54
  Het is TAFKAL-week van maandag 20 mei tot vrijdag 24 mei: iedere dag een nieuwe podcast met Ruben, Tijl, Ruben, Jeroen en Patrick. In aanloop naar de Ziggo Dome show op 27 en 28 juni blikken de heren terug op hun theatergeschiedenis én vooruit op de TAFKAL Mania-show.Elke podcast staat een ander TAFKAL-lid centraal, waarmee vervolgens een diepte-interview wordt gehouden met gouden anekdotes, feitjes en herinneringen. Alles om jou klaar te stomen voor TAFKAL MANIA.Deze aflevering staat centraal: Patrick LodiersGeproduceerd door Tonny Media.
 • 89. Respect, The Beekeeper & Steve Martin

  01:06:44
  Na het bijpraten over typerende manchetknopen als cadeau en the rise of ADO, haalt Ruben van der Meer een eerder gesprek terug waarin de heren speculeren over de laatste woorden van Jezus aan het kruis. Een onderwerp waarbij een grote groep zich al gauw tegen de schenen geschopt voelt vanwege het gebrek aan respect. En precies dat kleine woordje met aanzienlijke betekenis neemt Ruben vandaag onder de loep. Wat betekent respect nou echt en misvatten wij soms de oorspronkelijke betekenis? Waarom willen we respect afdwingen en hoe verdienen we het? Ruben legt het jullie in een liefdevol betoog uit. Nicolai probeert op zijn beurt de andere heren hun kostbare tijd te behoeden. De chronisch kalende Jason Stathem speelt in de nieuwe film ‘The Beekeeper’. Een film waarin alle cliches de revue wel passeren. Eigenlijk moet je hem zien om Rubens woord verder te verkondigen (of zijn irritatie is al voldoende). Tijl benoemt de man die, volgens vele, stand-up comedy opnieuw uitvond: Steve Martin. Na het bekijken van zijn documentaire schaalt Tijl hem als een van de beste comedians van de 20e eeuw en loopt langs een aantal spraakmakende sketches.🧢 Heb je niet genoeg gehad, abonneer dan op onze extra content via Petje Af: petjeaf.com/rubentijlruben🖼️ Volg ons op Instagram en TikTok voor bites uit de aflevering: @rubentijlruben📍 Speel thuis ook mee met Bestemming X. Zet jouw X op de kaart en raad waar de kandidaten aan het einde van elke aflevering zijn op rtl.nl/bestemmingX. Elke vrijdag om 20.00 op RTL 4.🧳 Ontdek nieuwe bestemmingen en reis lichter dan ooit met American Tourister. Bekijk het aanbod op www.americantourister.nl🎙️ Geproduceerd door: Tonny Media.📧 Adverteren? Mail naar adverteren@tonnymedia.nl
 • 88. High maintenance, Hamilton & Food for Thought

  01:10:38
  In aanloop van het weekend waarin we hen herdenken die ons ontvallen zijn en onze vrijheid vieren, checken Ruben Tijl en Ruben in een zonovergoten tuin bij elkaar in. Ruben van der Meer oreert de serie High Maintenance. Een echte must see als je een voorliefde hebt voor storytelling en graag op het verkeerde been wordt gezet. Tijl kwam vol bewondering uit de musical Hamilton. Dochterlief heeft hem meegenomen in een muzikale reis waarin Tijl voor eventjes in de spiegel keek. Vol ontwaarding start Ruben Nicolai zijn ontdekking over ons hedendaagse voedsel, maar eindigt opgelucht als hij ook hoort over de oplossingen. Eindstand wordt de luisteraar nog getrakteerd op een lesje Japanse keuken. Umami!🧢 Heb je niet genoeg gehad, abonneer dan op onze extra content via Petje Af: petjeaf.com/rubentijlruben🖼️ Volg ons op Instagram en TikTok voor bites uit de aflevering: @rubentijlruben🎙️ Geproduceerd door: Tonny Media.📧 Adverteren? Mail naar adverteren@tonnymedia.nl
 • 87. 16 oktober, de visdeurbel & trio's voor Jorden

  51:53
  Onze heren zijn weer in de ether! Dit keer vanuit een schilderachtige setting; de zonovergoten tuin van Tijl. Vrolijk blikt het drietal terug op een bijzondere dag voor Tijl, namelijk 1 april. Waar hij vroeger als een goaltjesdief áltijd raak schoot met zijn grappen, blijkt het tegenwoordig steeds lastiger om mensen te behagen met een ouderwetse poets. Misschien brengt een geheel nieuwe dag mogelijkheden?Vervolgens leidt Ruben van der Meer ons naar een uiterst serieus onderwerp: de visdeurbel. Dit innovatieve hoogstandje bevordert niet alleen de migratie van vissen, maar dient ook als visitekaartje voor Nederland op de internationale streamingsmarkt. En alsof dat nog niet genoeg is, teaset Ruben Nicolai een fascinerende twist op het spel Thirty Seconds, die hij zal delen in de volgende backstage.🧢 Heb je niet genoeg gehad, abonneer dan op onze extra content via Petje Af: petjeaf.com/rubentijlruben🖼️ Volg ons op Instagram en TikTok voor bites uit de aflevering: @rubentijlruben🎙️ Geproduceerd door: Tonny Media.📧 Adverteren? Mail naar adverteren@tonnymedia.nl
 • 86. Gemengde gevoelens in Suriname, Toen Was Geluk Heel Gewoon & de quote-quiz

  01:12:54
  Nadat de heren uitvoerig discussiëren over van wie het eerste deepfake porno zal worden gemaakt, steekt Ruben Nicolai van wal over zijn ervaring in Suriname. Niet aangespoord door een uiterst dubieuze advertentie van TUI, maar voor een bijzondere aflevering van De Erfgenaam.Tijl deelt een persoonlijk verhaal. Deze wordt samengevat door het nummer ‘Toen Was Geluk Heel Gewoon’ van Gerard Cox, geschreven door Haagse komedielegendes Van Kooten en de Bie. Tot slot heeft Ruben van der Meer een quiz voorbereid. Maar liefst 50 quotes van een geheim personage worden door hem opgesomd, weet jij te raden om wie het gaat?🧢 Heb je niet genoeg gehad, abonneer dan op onze extra content via Petje Af: petjeaf.com/rubentijlruben🖼️ Volg ons op Instagram en TikTok voor bites uit de aflevering: @rubentijlruben🎙️ Geproduceerd door: Tonny Media.📧 Adverteren? Mail naar adverteren@tonnymedia.nl