Share

cover art for Zlatan slutar, pojke död efter hissolyckan och unga tar nya typer av droger

Nyhetsshowen

Zlatan slutar, pojke död efter hissolyckan och unga tar nya typer av droger

Kalle Berg pratar om att en tårögd Zlatan Ibrahimovic igår meddelade att han avslutar sin karriär.

Linnea Rönnqvist berättar att den femårige pojke som skadats allvarligt efter en hissolycka nu har avlidit.

Och så kommer reporter Filip Lyrheden och pratar om tramadol och HCC, två nya droger som unga tar i allt större utsträckning.

More episodes

View all episodes

 • Förbud mot koranbränningar i Danmark, fastlimmad man och fredagsquiz!

  01:31:29
  Kalle Berg beger sig till Danmark i dagens program och pratar om att landet har förbjudit bränningar av Koraner i offentliga miljöer, och om jakten på en man som misstänkts för omfattande bedrägerier som nu har gripits.Fanny Wijk pratar om en man som limmade fast sig i ett bord på Göteborgs tingsrätt i protest mot att landets domstolar dömer fredliga klimataktivister. Hon pratar också om en svensk snus-succé i USA.I veckans fredagsquiz möter Fanny GP:s reporter Karin Jansson.I bakvagnen får vi besök av Linnea Rönnqvist som snackar upp Nobelfesten som hon är inbjuden till! Dessutom ringer vi upp ena halvan av popbandet Junior Brielle som spelar i Göteborg i helgen.
 • Polischefen besviken på Majornaföräldrar, ADHD-ökningen och yogasektledare inför rätta

  01:28:15
  Fanny Wijk pratar om att polischefen Max Olsson är besviken på uppslutningen bland föräldrar i Majorna, efter en inbjudan till ett informationsmöte om ungdomar och kriminalitet.Hon berättar också det vi vet om skjutningen i Bryssel igår, där en svensk kvinna skadades.Kalle Berg tar oss med på ett utrikessvep till senaten i USA, en nedlagd korruptionsenhet i Slovakien och Venezuelas försök att annektera delar av grannlandet Guyana.Och så kommer Sara Lundqvist, överläkare inom barn och ungdomspsykiatri på Sahlgrenska, och pratar om möjliga orsaker till att andelen barn med ADHD-diagnos ökat med 50 procent de senaste tre åren.Dessutom har vi med oss utrikesreporter Alexandra Turku som berättar mer om ledaren för en yogasekt i Frankrike som nu ställs inför rätta misstänkt för bland annat våldtäkt och kidnappning.--Programledare: Kalle Berg och Fanny WijkNyhetsuppläsare: Isabella PerssonProducent: Emelie HagbardAnsvarig utgivare: Christofer AhlqvistNyhetsshowen är en livesänd podd från Göteborgs-Posten.
 • PFAS dom, play-kris, och Karin de Frumerie om att gestalta Monica Zetterlund

  01:29:22
  Kalle Berg pratar om den uppmärksammade PFAS domen som kom igår där Högsta domstolen slår fast att de som fått i sig PFAS via dricksvattnet har rätt till skadestånd. Han pratar också om det historiskt låga Pisa-resultatet för svenska elever. Och reaktionerna som kommit på detta. Ina Lundström ger oss en stor genomgång av krisen för strömningsjättarna. Är TV branschens guldålder över nu? Programmet gästas av Karin de Frumerie som nu spelar Monica Zetterlund i pjäsen ”Monicas vals” på Göteborgs Stadsteater. Vi pratar med henne om hur man gestaltar en legend.  Dessutom i bakvagnen: Quiz-upprop i Umeå, gangsterrap och barndans förväxlades, GTA och Göteborgs mest julpyntade gata. 
 • Svensk skola utan tillstånd i Thailand, 3x hackning och unikt BB öppnar i Göteborg

  01:23:30
  Fanny Wijk pratar om en Expressen-granskning där en svensk skolan i Thailand bedrivit verksamhet utan tillstånd, men själva säger de att de inte är någon skola.Hon pratar också om Moderaternas nya strategi för att nå väljarna som sviker – nämligen tjejer i storstäder.Linnea Rönnkvist berättar om tre olika hackerattacker som uppmärksammats den senaste tiden – bland annat en mot Svenska kyrkan som gör att ingen i Göteborg kan gravsättas just nu.Och så kommer samhällsredaktör Hannah Zahr och pratar om BB Gårda som snart öppnar i Göteborg, Sveriges första barnmorskeledda privata förlossningsavdelning.Dessutom: P3 Guld-nomineringar, Kalle Anka i fara och Rizz är årets ord.
 • Razzior mot hbtq-rörelsen i Ryssland, snuthatets dag och gettolagen i Danmark

  01:29:13
  Kalle Berg pratar om att det i helgen har genomförts razzior mot gayklubbar i Moskva efter att högsta domstolen i Ryssland i förra veckan beslutade att klassa hbtq-rörelsen som en extremist organisation.Linnea Rönnqvist pratar om evenemanget ”Snuthatets dag” som planeras att gå av stapeln på Lucia i Viktoriahuset.Sen blir det COP28 svep. Linnea pratar om att Sultan al-Jaber inte vill medverka i ”alarmistiska” samtal. Kalle berättar om Nelson Mandelas barnbarn Ndileka Mandela, som menar att det råder ett nytt slags apartheidsystem i världen där fattiga länder drabbas av klimatkatastrofer på grund av de rika ländernas utsläpp.Sen kommer Alexandra Turku och pratar om den danska ”gettolagen” som allt fler svenska politiker blickar mot.Isabella Persson ger oss en uppdatering kring det senaste från kriget mellan Israel och Hamas och markoffensiven som kan gå in i en ny fas.Dessutom i bakvagnen: Göteborgs nya skyskrapa, Caroline Seger slutar i landslaget, psykologens sura tips och Sveriges inte så unika historia.
 • Hur bra är årets julkalender? Fredagsquiz, helgsvep och Hooja!

  01:32:02
  Kalle Berg pratar om att Läkemedelsverket har ändrat sig. Nu ska man kunna sälja nässprayen Naloxon, receptfritt på svenska apotek. Nässprayen är ett läkemedel som används vid överdoseringar av opioider. Han pratar även om att Elon Musk har blivit intervjuad av ”main stream media” och varit både cool och ful i mun. Linnea Rönnqvist pratar om det nya lagförslaget där Polisen ska kunna få porta personer från stadsdelar för att stävja gängkriminalitet. Hon reder också ut de senaste turerna kring det omstridda cykelgaraget vid station Haga. Sen blir det fredagsquiz där Linnea ställs mot GP:s liveredaktör Love Hansen Siilin. Dessutom blir det Nyhetsshowens kanske mest fullmatade bakvagn någonsin! Helgsvep med Frida Rosengren, recension av årets julkalender och vi ringer upp till Hooja och DJ Mårdhund inför deras spelning på Trägår’n ikväll. 
 • Snö och kyla, Sverige fick inte OS (igen) och Annelie Moran om COP28

  01:26:26
  Fanny Wijk pratar om snön och kylan som har dragit in över Göteborg. Hon pratar även om att européer lägger astronomiska summor på piratkopierade lyxmärken. Kalle Berg rapporterar om att Sverige inte får anordna vinter-OS 2030. Den svenska ansökan lyckades inte att ta sig vidare till nästa omröstningsomgång utan fick se sig slagen av både Frankrike och Salt Lake City. Programmet gästas av GP:s klimatreporter Annelie Moran som berättar om de viktigaste punkterna inför COP28 som inleds i Dubai under torsdagen. Dessutom i bakvagnen: Ny film om Priscilla, Varmboga och SD nekar att Jimmie blivit uppsträckt av Ulf. 
 • Sossarnas självkritik, svindyr tavla räddad och gängkriminalitet i centrum

  01:28:41
  Kalle Berg pratar om att Socialdemokraterna kritiserar sin egen invandringspolitik i en ny rapport.Han berättar också om att Finland nu stängt sista gränsen mot Ryssland, för att förhindra den vad de kallar den ryska hybridkrigföringen med att skicka migranter till finska gränsen.Ina Lundström går igenom alla turerna kring Rembrandt-tavlan “Batavernas trohetsed” vars tillvaro på Nationalmuseum varit hotat.Och så kommer chefen för Polisen city Max Olsson och berättar om utredningen kring skjutningen på Pressbyrån och hur man jobbar för att stävja gängkriminaliteten i centrala Göteborg.Dessutom: Flashback 40 år, tjej-Hitler och hur många komiker tål Sverige?
 • Tesla-stämningar, Kinas klimatsatsning och SiS-hemmen inifrån

  01:24:15
  Andreas Johnson pratar om att Tesla nu stämmer Transportstyrelsen och PostNord, efter att fackförbundens strejk gjort det omöjligt att få ut registreringsskyltar.Fanny Wijk pratar om en ny prognos som spår att Kinas utsläpp kommer minska under 2024, efter stora satsningar på förnybar energi. Detta är positiva nyheter då Kina står för en tredjedel av alla utsläpp i världen. Hon pratar också om kulturvärldens reaktioner på att debutanten Andrev Waldens bok Jävla karlar igår vann Augustpriset.Och så kommer reporter Eric Hilmersson och berättar om situationen på landets SiS-hem efter en kraftig ökning av kriminellt belastade barn samt en rad spektakulära rymningar.Dessutom: 12 vidriga kryp, spansk AI-influencer och Bad street boys.