Share

cover art for Niklas Källner om när han orsakade att Jannes bil rullade utan förare

Oväntat Besök Hos Janne Josefsson

Niklas Källner om när han orsakade att Jannes bil rullade utan förare

Favoriten Niklas Källner bestämmer sig redan i Josefssons trapphus att han kommer säga till om Janne går vilse i anekdotskogen och i den ryms bland annat när Niklas själv faktiskt överraskade Janne så till den milda grad att en handbromsdragning glömdes av.

Det blir ett samtal om hur det är att växa upp i ett religiöst hem, om alla vägar man tar för att hitta en okänd arvinge och ja det blir en del anekdoter från båda parter.


Välkommen hem på Oväntat besök hos Janne Josefsson!


Producenter: Anna Spolander och Erik Thorsell

Klippning och redigering: Micke Solkulle

Ljudtekniker: Rolle Andersson


Produktionsbolag: polpo play

www.polpoplay.com

More episodes

View all episodes

 • Trailer Säsong 3

  00:30
  Den 10 oktober är det säsongspremiär för ”Oväntat besök hos Janne Josefsson”. 10 kända svenskar kommer ringa på Jannes dörr, ta av sig sina skor och tassa in på en kopp kaffe. Kanske är gästen någon Janne känner ytligt, kanske vet han inte ens vem det är eller så är det någon Janne redan har i sin bekantskapskrets. Oavsett så landar vi mer i ett möte mellan två människor och inte i en minutiöst planerad intervjupodcast. En sak är dock helt säkert. Janne kommer lära känna sitt nya pensionerade jag bättre och vem vet…..kanske få några nya vänner på köpet.Producenter: Anna Spolander och Erik ThorsellKlippning och redigering: Kristoffer BeijerLjudtekniker: Rolle Andersson & Kicki OlssonProduktionsbolag: polpo playwww.polpoplay.com
 • Kortversion Ola Serneke

  07:26
  Janne Josefsson frågar i säsongens sista korta avsnitt ut Ola Serneke om vad som egentligen hände när Ola anonymt kommenterade på ett aktiespararforum om börsbolaget Serneke Group.
 • 10. Ola Serneke om det värsta han gjort

  39:45
  En solig Ola tittar förbi Janne och pratar bland annat om bygget av nordens högsta byggnad, om sin kärlek till idrott och om lyckan i att se andra människor lyckliga i det man skapat. Självklart blir det även prat om när han skrev anonymt om sitt bolag på forum och om ångern i det. Vi får veta vad man lär sig av en skandal och varför han röstar på Socialdemokraterna. Han hinner även med att fråga Janne vad han ångrar i denna säsongsavslutning.
 • Kortversion Peter Apelgren

  08:12
  Janne Josefsson får i detta korta avsnitt höra om Peter Apelgrens uppväxt och hur han känner för sin mamma.
 • 9. Peter Apelgren om att sitta på en paradisö och veta att man ska skilja sig

  38:27
  Janne och Peter som nyss åkte tåg tillsammans har ändå mycket att prata om. Till exempel om drivet att smycka innehållet i sina historier för att underhålla och det tråkiga i vardagligt snack om kotletter i matbutiken. Det blir samtal om rädslan för allvar och att behöva bli en figur för att våga fiska efter det ”fula” mörkret i psyket samt om att sitta på en middag och kartlägga alla gäster med ganska elaka glasögon. Peter berättar om sin syn på samhällsutvecklingen och vi får ett LifeHack om hur man närmar sig en katt……även barn. Det återstår att se om Janne närmar sig Åstolkatterna Sonny och Skinkan på samma sätt. Lika många samtal återstår även efter mötet….till exempel om barndomskrigens kiss i sår, bananhusen och om kortedalaungar…..Detta är pilotavsnittet av Oväntat besök hos Janne Josefsson som spelades in 2021.
 • Kortversion Thomas Bodström

  06:15
  Janne Josefsson får höra varför Thomas Bodström brinner för sitt jobb som advokat, varför han brinner för sina klienter och vad han tycker att svenska domstolar gör fel.
 • 8. Thomas Bodström om sin misstro mot lyckliga människor

  44:33
  Äntligen kommer en gäst som Janne direkt vet vem det är och det blir en diskussion om allt från samtyckeslagen till Socialdemokraterna och religösa symboler i skolan. Det blir även samtal om när Thomas var gömd bakom en gardin, om när Janne granskade Thomas pappa och om den orgasmiska lyckan i att göra mål i fotboll. Dessutom får vi reda på varför Thomas aldrig svarar på frågan om han varit otrogen.
 • Kortversion Helena Bergström

  08:43
  Janne Josefsson berättar om en idé till en pjäs vilken påminner en del om verkligheten enligt veckans gäst Helena Bergström. Vidare berättar hon om sin delaktighet i Tystnad tagning under Metoo och livet bakom scenen på Dramaten.
 • 7. Helena Bergström om livet bakom scenen på Dramaten

  37:48
  Som vanligt gissas det på Maria Lundqvist men faktiskt även på veckans gäst. Det blir samtal om Richard Wolffs sista resa till Åstol, om Ingemar Bergman och om Helenas längtan efter barnbarn. En annorlunda middag hos Jan Guillou återges och Janne pitchar en idé till en pjäs. Metoo och pressetik diskuteras. Allt landar dock i kärleken till djur och kan det rentav bli så att Janne är på väg att skaffa tax….med lite påtryckning från Bergström?!?