Share

cover art for Pastoren og Journalisten - Ep. 29 - Er du mer glad i å fortelle hvordan du har det, enn å lytte til andre?

Pastoren og journalisten

Pastoren og Journalisten - Ep. 29 - Er du mer glad i å fortelle hvordan du har det, enn å lytte til andre?

Vi er veldig glad for å ha med oss Jens Petter Jørgensen i denne episoden. Han utfordrer våre visjoner og tanker om hva Guds rike er, og hvordan det vokser.

More episodes

View all episodes

 • Pastoren og Journalisten - Ep. 30 - Er alt utenfor kirken farlig for barn og unge som vokser opp i menighet?

  43:56
  I denne episoden møter vi Sara Louise Emmerhoff, som elsker å snakke om tro. Hun er ansatt i Laget og er aktiv i studentarbeidet i Bergen. Hun møter mange som ikke føler seg hjemme i kirka.
 • Pastoren og Journalisten - Ep. 28 - Hva skjer når en hyrde forlater sin stilling?

  36:39
  Svenske Jacob Langvik er med oss i denne episoden. Han var pastor i en menighet, men begynte å stille spørsmål; ikke bare trosspørsmål, men spørsmål om hva han egentlig drev på med som menighetsleder.
 • Pastoren og Journalisten - Ep. 27 - Hva gjør du som pastor i en tid der så mange forlater menighetslivet?

  47:44
  Vi har med oss Erik Andreassen som er pastor i Misjonskirken Betlehem Oslo. Han er erfaren menighetsleder og samfunnsdebattant.
 • Pastoren og Journalisten - Ep. 26 - Hvordan oppleves det å brenne seg på en menighet?

  50:51
  Mange mennesker har vonde opplevelser og erfaringer fra menigheter. Ann-Kristin Bondevik fra Bergen støtte- og veiledningstjeneste jobber for å hjelpe mennesker med å sette ord på det de har opplevd.
 • 26. Pastoren og Journalisten - Ep. 25 - Lover og regler, hva er rett og galt?

  37:58
  Hva skjer om en ikke greier å leve opp til den kristne standarden? Vil en da gi opp troen for så å gå videre, eller er troen som et DNA i kroppen vår?   Mange mennesker forlater det kristne fellesskapet. Hvorfor er det slik ? Og hva kan vi lære fra de som gjør dette? I podcasten Pastoren og Journalisten møter du pastor Christian Lilleheim, pastor i Salem NLM Bergen og journalist i DAGEN og pastor i Tremorkirken, Eivind Algrøy og pTro-journalist Bjørn Steinar Haugland. Vi vil grave mer i hvorfor mennesker sier kirken og menigheten takk og farvel. Vil du dele din historie med oss? Bruk - pod@ptro.no eller «Pastoren og Journalisten» på Twitter, Facebook og Instagram.
 • 25. Pastoren og Journalisten - Ep. 24 – Flau for å si at jeg er en kristen

  35:28
  Flere og flere unge synes det er flaut å si at en er en kristen. En vil ikke skille seg ut. Å være en kristen er ikke kult. Blir en møtt med fordommer er det enklest å ikke si noe.   Mange mennesker forlater det kristne fellesskapet. Hvorfor er det slik ? Og hva kan vi lære fra de som gjør dette? I podcasten Pastoren og Journalisten møter du pastor Christian Lilleheim, pastor i Salem NLM Bergen og journalist i DAGEN og pastor i Tremorkirken, Eivind Algrøy og pTro-journalist Bjørn Steinar Haugland. Vi vil grave mer i hvorfor mennesker sier kirken og menigheten takk og farvel. Vil du dele din historie med oss? Bruk - pod@ptro.no eller «Pastoren og Journalisten» på Twitter, Facebook og Instagram.
 • 24. Pastoren og Journalisten - Ep. 23 –Akseptert i menigheten

  25:08
  Hvorfor er det lettere å bli akseptert i et verdslig miljø enn i et kristent miljø? Hvorfor har de kristne så høg standard på hvem de tar inn i ungdomsmiljøet? Kan dette føre til at en mister troen?   Mange mennesker forlater det kristne fellesskapet. Hvorfor er det slik ? Og hva kan vi lære fra de som gjør dette? I podcasten Pastoren og Journalisten møter du pastor Christian Lilleheim, pastor i Salem NLM Bergen og journalist i DAGEN og pastor i Tremorkirken, Eivind Algrøy og pTro-journalist Bjørn Steinar Haugland. Vi vil grave mer i hvorfor mennesker sier kirken og menigheten takk og farvel. Vil du dele din historie med oss? Bruk - pod@ptro.no eller «Pastoren og Journalisten» på Twitter, Facebook og Instagram.
 • 23. Pastoren og Journalisten - Ep. 22 – Er baktale blitt en light synd?

  29:16
  En definisjon på baksnakking er at vi sier noe om en annen person til andre som oftest er negativt. Bibelen sier at vi ikke skal baksnakke. Er det da greit å baksnakke i en kristen forsamling?  Mange mennesker forlater det kristne fellesskapet. Hvorfor er det slik ? Og hva kan vi lære fra de som gjør dette? I podcasten Pastoren og Journalisten møter du pastor Christian Lilleheim, pastor i Salem NLM Bergen og journalist i DAGEN og pastor i Tremorkirken, Eivind Algrøy og pTro-journalist Bjørn Steinar Haugland. Vi vil grave mer i hvorfor mennesker sier kirken og menigheten takk og farvel. Vil du dele din historie med oss? Bruk - pod@ptro.no eller «Pastoren og Journalisten» på Twitter, Facebook og Instagram.