Share

cover art for Karoline Astrup: Å søke Gud gjennom yoga

Dokka

Karoline Astrup: Å søke Gud gjennom yoga

Hva skjer når bønn, bibelord og liturgier møter yogaøvelser, pust og meditasjonsteknikker? Kan disse tradisjonene, fra andre religioner, være virkningsfulle også i kristenlivet? Eller bør de egentlig ha noe i et kirkerom å gjøre?


Gjest: Sokneprest og yogalærer Karoline Astrup, som ble ført til både troa og tjenesten gjennom yogapraksis.

More episodes

View all episodes

  • Kaja Schjerven Mollerin: Hva gjør litteraturen, og hvorfor er Marilynne Robinson så bra?

    55:12
    Hva kan litteraturen gjøre for oss, hvorfor er Marilynne Robinson så bra? Vert Åste Dokka snakker med kritiker, forsker og forfatter Kaja Schjerven Mollerin om det å lese.
  • Jørn Øyrehagen Sunde: Magnus Lagabøte og landsloven hans

    53:15
    Kristendom kan sette mange slags spor i et folk og et land, og ett av dem handler om jus. Det er straks 750 år siden Norge fikk Landsloven av 1274, og Magnus Lagabøte er den fromme kongen som stod bak. Jusprofessor Jørn Øyrehagen Sunde har skrevet boka Kongen, lova og landet og samtaler med vert Åste Dokka.
  • Ingunn Aadland: Er Det gamle testamentet gammelt og tilbakelagt?

    49:21
    Hvorfor har kristendommen et jødisk skrift i sin bibel, og hva slags status har det? Er det i det hele tatt ok å kalle Det gamle testamente for Det gamle testamentet? Gjesten er Ingunn Aadland, teolog og bibelforsker ved MF vitenskapelig høyskole, og hun snakker med vert Åste Dokka om denne skriftsamlingens plass i kristendommen.
  • Vemund Blomkvist: Kristendommens originalspråk

    48:46
    Kristendommen kommer til oss gjennom språket. Nærmere bestemt bibelhebraisk og koiné-gresk. Hva slags betydning har det? Vemund Blomkvist er teolog og underviser i gresk og hebraisk på Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Han har viet livet til bibelspråk, og snakker med vert Åste Doka om oversettelse og bibeltekst.
  • Ole Martin Moen: Guds storhet vist i det lille

    53:38
    Filosof Ole Martin Moen har de senere åra blitt kjent fordi han har engasjert seg i kontroversielle saker, som for eksempel dødshjelp, transhumanisme og skolens omsorgssvikt. Men han har også en stor og for noen kanskje overraskende interesse for kristendom. I samtale med Åste Dokka.
  • Olaug Nilssen: Hvor mye skal en familie ofre?

    45:27
    Et menneske har uendelig verdi, sier vi. Men hva skal et menneske koste? I Olaug Nilssens nyeste roman betaler en hel familie sin egen trivsel, helse og trygghet for å kunne leve med sin sønn og bror.Romanen Uønska åtferd setter lyskasteren på et svært ømfintlig tema: psykisk funksjonshemming og seksualitet.Olaug Nilssen snakker med vert Åste Dokka om sin nyeste bok.
  • Monica Isakstuen: Jeg ble ikke prest likevel

    58:22
    I høst har Monica Isakstuen gitt ut sin sjette roman. Men en gang trodde hun at det var prest hun skulle bli. I samtale med Åste Dokka snakker dramatikeren og romanforfatteren om forholdet til kirke og kristendom, men ikke minst om selve forfattergjerningen.
  • Tore Renberg: Jeg var redd for Gud

    52:40
    Når religiøse får makt, kan det gå riktig ille. Slik ser det i alle fall ut i Tore Renbergs nye roman, Lungeflyteprøven. Den handler om 1600-tallets Tyskland, men den snakker også inn i vår tid. Tore Renberg forteller om sitt forhold til kristendom, religion og makt.
  • Ingunn Folkestad Breistein: Har frikirkene et problem?

    48:30
    Har frikirkeligheten et imageproblem, eller har den et problem? Gjest Ingunn Folkestad Breistein og vert Åste Dokka snakker om kirkeforståelse.Breistein er professor i kirkehistorie ved Ansgar teologiske høyskole, og enn så lenge rektor samme sted.