Brood en Spelen

Share

S02 #38 - Fair pay & play (deel 3) met Anne Breure (Kunsten 92) en Arriën Molema (BAM! Popauteurs)

Ep. 38

Fair pay & play (deel 3)


In samenwerking met No Man’s Land hebben we met Brood en Spelen drie afleveringen opgenomen in Studio Pandora over de Fair Practice Code en Fair Pay. Vanuit het persectief van artiesten, organisatoren en beleidsmakers bespreken we het onderwerp. Op 7 december tijdens No Man’s Land is er ook een panel over Fair pay & play met een selectie van de gasten uit de podcast. 


In deze aflevering voert Lars Kelpin een gesprek met Anne Breure (Kunsten 92) en Arriën Molema (BAM! Popauteurs). Na het perspectief van de artiesten en organisatoren besproken te hebben komen we nu uit bij de beleidsmakers. Anne en Arriën proberen vanuit hun organisaties te lobbyen voor betere betaling aan artiesten. De afgelopen periode zijn er successen behaald, o.a. bij de betalingen van de NPO aan muzikanten die optreden in radio- of tv-programma’s. En op dit moment zijn er ook gesprekken gaande binnen de sector om te kijken of het mogelijk is om tot richtlijnen voor honoraria te komen bij optredens van Nederlandse artiesten op podia en festivals. Arriën weet hier het fijne van en geeft ook aan wat de vervolgstappen zouden moeten zijn. Met Anne kijken we naar het bredere karakter van de Fair Practice Code en hoe is andere kunstdisciplines er met deze code wordt omgegaan en hoe we als popmuziek sector hiervan kunnen leren. 

 

Er is muziek van Tamino en WIES.

 

Links uit de uitzending:

https://enternomansland.nl

https://studiopandora.nl

https://www.bampopauteurs.nl

https://www.kunsten92.nl

 

Voor meer info over Brood en Spelen volg je ons online: 


Spotify (met de gedraaide tracks uit de uitzending): 

https://open.spotify.com/playlist/0M7pWD7Tfmx4xgkVJVAAhc?si=XHjpEQo1T96J48ng-NPvkw


Facebook:

https://www.facebook.com/Broodenspelenpodcast


Instagram:

https://www.instagram.com/broodenspelenpodcast/

 

 

 

More Episodes

12/24/2022

S02 #42 - Terugblikken op 2022 (deel 2) met Babs, Jeanne Rouwendaal (WIES) en Tara Wilts (Cloud Café)

Ep. 42
Terugblikken op 2022 (deel 2) met Babs, Jeanne Rouwendaal (WIES) en Tara Wilts (Cloud Café)In de laatste twee afleveringen van dit jaar van Brood en Spelen belt Amber met een aantal van onze favoriete muzikanten voor wie 2022 een bijzonder jaar is geweest. Allereerst met inmiddels vaste gast Babs. Babs studeerde af als producer, verhuisde naar Amsterdam en bracht de EP ‘De Reflectie’ uit, speelde de Popronde helemaal plat en staat op Eurosonic Noorderslag 2023. Daarna is het de beurt aan Tara Wilts. Tara is zangeres en frontvrouw van Cloud Café, winnaar van de Amsterdamse Popprijs 2022. Cloud Café won niet alleen de Popprijs, maar tekende ook een boekingsdeal en een platencontract en zijn ook aangekondigd voor Eurosonic Noorderslag 2023. Tot slot komt Jeanne Rouwendaal aan de telefoon, zangeres van WIES. WIES had een superjaar met een uitverkochte clubtour en shows op grote festivals als Concert at Sea, Best Kept Secret en Pinkpop. Naast de terugblikken is er uiteraard ook muziek van WIES, Cloud Café, Babs en Goldband. Links uit de uitzending:https://www.hetiseenwies.nlhttps://www.babsopdebeat.nlhttps://www.instagram.com/cloud_cafe.band/  Voor meer info over Brood en Spelen volg je ons online: Spotify (met de gedraaide tracks uit de uitzending): https://open.spotify.com/playlist/0M7pWD7Tfmx4xgkVJVAAhc?si=XHjpEQo1T96J48ng-NPvkwFacebook:https://www.facebook.com/BroodenspelenpodcastInstagram:https://www.instagram.com/broodenspelenpodcast/