Share

cover art for LIVE podkast fra Arendalsuka: Nå har du trafikkstasjonen i lomma!

Snakk i vei

LIVE podkast fra Arendalsuka: Nå har du trafikkstasjonen i lomma!

Season 4, Ep. 4

I dag har Vegvesenet godt over 40 digitale løsninger som sparer samfunnet for over 300 millioner. Nå kan du nesten gjøre alt fra PC eller mobilen din.

Men er det noen oppgaver som fortsatt krever fysiske kundebehandlere? Thorstein Trogstad, leder for brukertjenester i sør og Bodil Rønning Dreyer, direktør for Trafikant og kjøretøysdivisjonen i Statens vegvesen er med i LIVE podkast fra Arendalsuka. Programleder Frida Gunnestad Johansen.

More episodes

View all episodes

 • 6. Slik står du på teoriprøven!

  22:33
  Hvordan stå på teoriprøven på bil?To erfarne og tidligere trafikklærere gir sine aller beste råd.
 • 5. Er vi rigget for en ny "Hans"?

  20:32
  Ekstremværet "Hans" har ført til store vannmasser. Hus og kjellere har vært under vann – det ble både stengte og ødelagte veier. Har vi veier som er godt nok og rusta til en våtere og villere vær fremtiden? Guro Skogen Grøndalen, geotekniker og skredfaglig rådgiver og Asbjørn Stensrud, seksjonssjef drift, Øst i Statens vegvesen er gjester i podkasten.
 • 3. LIVE podkast fra Arendalsuka: 30 år med nasjonale turistveier, har det funket?

  14:41
  De nasjonale turistveiene er 18 utvalgte vegstrekninger som går gjennom landskap med unike naturkvaliteter, langs kyst og fjord, fjell eller foss. Strekningene skal være et godt alternativ til hovedvegene og kjøreturen i seg selv skal være en god opplevelse. De nasjonale turistveiene har blitt kalt et lokomotiv for norsk bygdeturisme og lokalt reiselivsindustri, hvordan skjedde det? Gjester er Silje Myhre Amundsen, leder for de nasjonale turistvegene, Per Arne Tuftin, direktør Norsk reiseliv og Anne Marit Bjørnflaten (Ap), statssekretær   Dette er en Live podkast fra Arendalsuka.  
 • 2. LIVE podkast fra Arendalsuka: Kult og trygt – hva slags utstyr kjører du tryggest i egentlig?

  19:10
  Det er krav til hjelm når du kjører MC på veien, ellers er det ingen krav til klær.  Men i en ulykke så vil gode verneklær kunne forhindre alvorlige skader – og kanskje til og med dødsfall? Olaf Olstad, sekretariatsleder, Norsk MC-Forhandlerforening, er gjest i episoden som er spilt inn LIVE fra scenen under Arendalsuka.
 • 1. LIVE podkast fra Arendalsuka: Den farlige svingen - hvordan kjøre trygt på MC?

  22:45
  Høsten som nå er rett rundt hjørnet kan være flott for motorsyklister på veiene. Men løv fra trær og grus som skylles inn over veibanen av høstregn, kan også gjøre veiene glatte. Og særlig i den farlige svingen der veldig mange utforkjøringsulykker med motorsykkel skjer skjer. Lasse Haslie, ved opplæringskontoret som har ansvaret for føreropplæring i Statens vegvesen med et spesielt fokus på trafikksikkerhet på motorsykkel er gjest.
 • 17. Virker det å si at å kjøre er det eneste du skal gjøre?

  21:35
  Trafikksikkerhetskampanjer skal få deg til å oppføre deg i trafikken! Kampanjene er noe Statens vegvesen bruker godt med tid, ressurser og penger på.De er en veldig viktig del av trafikksikkerhetsarbeidet vårt og skal påvirke deg til å opptre trafikksikkert på de norske veiene. Kampanjene har nullvisjonen som sitt grunnleggende budskap – de skal hindre at liv går tapt eller noen skader seg hardt i trafikken. Men virker de? I studio er Rita Aarvold, som jobber med de nasjonale trafikksikkerhetskampanjene i Statens vegvesen.
 • 16. Ikke kjeft på de som jobber langs veien - vi har ingen veiarbeidere å miste!

  17:05
  Har du noen gang kjeftet på de som jobber langs veien, fordi du er svett og lei av å stå i kø i stekende sol på vei til hytta? Og kanskje du ikke fulgte skiltet som stod at du skulle sette ned farta fordi det er vegarbeid der? Vi er nå inne i høysesongen for arbeid som skal utføres langs vegene våre. Samtidig som det er mange trafikanter som skal ut på vegene i sommer. I studio hos programleder Frida Gunnestad Johansen er Guro Ranes, direktør for trafikksikkerhet og Gunnar Eiterjord, Seksjonssjef, Drift og vedlikehold Øst i Statens vegvesen .
 • 15. Nå skal lastebiler lade langs veien de og!

  14:13
  Ladestasjoner for tungbiler, som er lastebiler og busser, er et viktig tiltak for å redusere utslipp fra veitrafikk! Det finnes jo mange ladepunkter for de elektriske personbilene, men ladepunktene for tungbil har latt vente på seg. Statens vegvesen har nettopp overlevert en utrullingsplan for ladestasjoner langs riksvei for de tunge kjøretøyene. I studio er Stein Brembu, som har jobbet med ladeinfrastrukturen for tunge kjøretøy i Statens vegvesen, Sigve Aasebø, seniorrådgiver med kunnskap om utviklingen av elektrifiseringen og markedet og Cecilie Knibe Kroglund, Statssekretær, Samferdselsdepartementet.