Popmuzik Popcast

 • I samtal med Ida Schönbeck

  54:39
  Popmuziks Popcast är tillbaka med en ny härlig intervju. I detta avsnitt träffar du Ida Schönbeck från Göteborg som du bland annat hört i bloggen när hon släppt singlar som Filmnegativ, Camel Blå och Rundgång. Just nu pluggar Ida på Songwriters Academy Of Sweden i Örnsköldsvik och släpper musik på egen hand samt hjälper andra artister att skriva låtar. I avsnittet berättar Ida om sin musikaliska resa, om artister och album som betytt mycket för henne, samt om musiken hon släppt. På det hela blir det ett härligt samtal med många skratt, där artisten och musiken får stå i centrum. Du hittar fler poddintervjuer från Popmuzik i din poddapp och i bloggen får du dagligen nya musiktips.
 • I samtal med Lotta Wenglén

  01:09:41
  Just nu är Lotta Wenglén aktuell med EP:n Startdust & Debris. I samband med att Lotta besökte Göteborg träffades vi för en poddintervju där hon berättade mer om arbetet med EP:n och låtarna. Vi pratar bland annat om hur det är att driva eget skivbolag och studio, samt om musik som inspirerat Lotta genom åren. Hur hon kom in på att skriva musik till teater och filmer, samt om hennes mest streamade låt Hon é blå från Blådårar 2, en låt som fått ett uppsving nu under Fotbolls-VM. Som vanligt blir det ett öppenhjärtligt och avslappnat samtal om och med personen bakom musiken. Trevlig lyssning. 
 • I samtal med Glashus

  01:07:07
  När Iona Köhler Alvén och Mattias Norén i Glashus var här i Göteborg för att fira stadens 400-års jubileum besökte de även mig för en kopp kaffe och poddintervju. Här snackar vi om hur de träffades för första gången. Vad de gjort innan Glashus. Hur det är för dem att jobba från London och Stockholm och då ändå få möjlighet att ses lite då och då. Om magiska konsertminnen och framtiden för duon. Det blir med andra ord ett härligt samtal med många skratt som du definitivt inte får missa. Trevlig lyssning.
 • I samtal med Josefin Solberg

  59:35
  I veckans popcast träffar du Josefin Solberg som just nu är aktuell med EP:n Nr.IIUnder samtalet berättar Josefin om album som betytt mycket för henne, om sin uppväxt. När hon bodde i Australien och spelade musik där samt om arbetet med sina egna låtar.Som vanligt här i podden blir det ett öppenhjärtigt samtal där artisten får stå i centrum.Trevlig lyssning.
 • I samtal med Jaded Jane

  01:15:22
  I veckans poddinterju träffar du Axel Olsson som är personen bakom artistnamnet Jaded Jane. Ett musikprojekt Axel inledde tillsammans med sin bror Adam men som han nu driver i egen regi. Under intervjun berättar Axel om uppväxten i Hammarkullen här i Göteborg och hur musiken kom in i hans liv. Om album som inspirerat honom. Hur det blev när han sökte musiklyckan i USA tillsammans med sin bror. Samt om senaste singeln Dreamer. Det blir som alltid i denna intervjuserie ett närgående och öppenhjärtligt samtal där vi får höra Axels musikresa genom åren. Trevlig lyssning.
 • I samtal med Sarah von Reis

  01:13:15
  Sarah von Reis är just nu aktuell med debut-EP:n Melancholia High Season, som bland annat innehåller singlarna All my ghosts och Only lovers left alive. Då Sarah kommer från Göteborg bestämde vi oss för att ses för ett poddsnack nästa gång hon var i stan. Här pratar vi om saknaden till den forna hemstaden och uppväxten på Hisingen. Vi får höra henne berätta om sin tid i gruppen Dolly Style, som verkligen var en berg- och dalbana, samt om den ganska påfrestande och ytliga tiden hon spenderade i Los Angeles tillsammans med sitt EX. Men det blir också en hel del om sång och musik. Musik som inspirerat henne genom åren. Om att gå på musikallinje utan att egentligen gilla musikaler. Om arbetet med sina egna låtar. Hennes politiskt engagemang, samt att hitta och acceptera sig själv. På det hela blir dagens intervju ett engagerande samtal där vi får följa Sarahs resa som artist och person. Trevlig lyssning.
 • I samtal med Emil Löfström / O!Dorian

  58:28
  Med singlarna Going to the Mecca och Straigt har Emil Löfström verkligen lyst upp det regnbågsfärgade dansgolvet med sin BWO-inspirerade pop under artistnamnet O!Dorian. I veckans poddintervju träffar du sångaren som ursprungligen kommer från Dals-Ed i Dalsland. Här får du höra hans resa från mobbad kille i skolan till eftertraktad frisör och nu även popartist. Hur musiken blev stor del av hans liv och kärleken till Eurovision, där han bland annat har en egen podd som heter Eurovision Legends. För oss berättar Emil mer om musik som inspirerat honom genom åren, samt arbetet med O!Dorian och vad vi kan förvänta oss av hans nya musikprojekt. Trevlig lyssning. 
 • I samtal med EBBA

  01:00:25
  EBBA från Göteborg är inte helt okänd för Popmuzik-läsaren. Hennes singlar Vinnare och Kommer aldrig vara vi har vi tidigare skrivit om här i bloggen. Nu är EBBA aktuell med EP:n Dopamin, som samlar hennes tidigare singlar med två helt nya låtar - Dopamin och Över dig. Jag bjöd hem EBBA så hon kunde berätta mer om sin musikresa, hur hon ganska nyligen började skapa och spela in musik och de samarbeten som vuxit fram där. Men också om hennes bokningsbolag Kolibrigruppen, som främst jobbar med att boka spelningar här utmed västkusten. Som vanligt blir det ett härligt inspirerande samtal där du får lära känna personen bakom artistnamnet. Trevlig lyssning.
 • I samtal med Donnie Castle

  57:39
  Den Göteborgs-baserade hyperpop-artisten Donnie Castle har varit på min radar sedan han släppte debutalbumet Incompetent Souls 2014. Efter debuten har han skapat sig ett namn för sig som artist och producent och fick bland annat en stor hit med singeln Oooh 2017 när Flume tipsade om honom för sina följare. 🚀Jut nu är Donnie Castle aktuell med albumet Shadow Work: The father of Antipop, Pt. 1. Här får vi en mix av elektro och grunge i första hand och Donnie har med sin nya musik bland annat släppt den rånarluva som varit del i hans image under 10-talet. I podden berättar Donnie Castle om sin resa som artist, om arbetet med sin musik och inspiration. Men också om med- och motgångar, samt om sin mer konstnärliga sida som målare och om framtiden. 🎨Det blir som vanligt ett öppenhjärtligt samtal där artistens berättelse får stå i centrum. Trevlig lyssning. 
loading...