Share

cover art for Mieke Noët

Support Me, in het nederlands

Mieke Noët

Season 1, Ep. 3

Mieke Noët is verpleegkundig oncocoach. Ze werkt al 19 jaar met kankerpatiënten in het AZ Nikolaas. Ze vertelt openhartig over haar ervaringen met kankerpatiënten, en vooral met de naasten die zich dag in dag uit voor hen inzetten.

More episodes

View all episodes

 • 9. Ann Sarlet

  26:00
  Ann Sarlet is 58 jaar. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen die nog thuis wonen. Op 1 januari 2017, de feestelijkheden waren nog volop aan de gang, werd ze met spoed opgenomen in het ziekenhuis.Een aantal dagen later, na verschillende onderzoeken, werd bij haar een endeldarmkankervastgesteld. Haar job bij de sportdienst van Brugge heeft ze tijdelijk moeten stopzetten.In deze podcast vertelt Ann welke invloed kanker heeft op je leven en die van je naasten.
 • 8. José Terras

  21:08
  José Terras is 72 jaar oud en is opgegroeid in Ronse. Hij heeft twee dochters en vijf kleinkinderen waar hij heel trots op is. Hij werkte lang als mekanieker en daarna jarenlang als onderwijzer.Zo’n tien jaar geleden is zijn vrouw overleden aan de ziekte van Alzheimer. Tijdens die moeilijke, zware periode zijn het vooral zijn kleinkinderen die hem hebben rechtgehouden.Hij moest op diezelfde steun rekenen om ook zijn eigen ziekte, kanker, het hoofd te bieden.
 • 7. Luc Pollet

  23:27
  Luc Pollet is 71 jaar en woont in Brugge. In de projectontwikkeling is Luc altijd een succesvolle man geweest.Tien jaar geleden had Luc plots problemen met zijn stoelgang. Hij ging op bezoek bij de dokter en hij werd vrijwel onmiddellijk geconfronteerd met het loodzware verdict: darmkanker.Zijn wereld stortte in en hij moest het toen vooral hebben van zijn familie en vrienden omdeze donkere periode door te komen.
 • 6. Muriel Deraedt

  23:03
  Murielle Deraedt, een thuisverpleegster van 54 jaar, werd tien jaar geleden getroffen door kanker. Artsen gaven haar nog maximaal drie jaar om te leven maar ze vocht en gaf de strijd nooit op. Omringd door haar familie en haar collega’s is ze de strijd aangegaan. Ze geniet nu volop van haar kleinzoon en van de mooie dingen des leves.
 • 5. Ronny Goegebuer

  29:29
  Ronny Goegebuer is 61 jaar en werkte tot voor kort als commercieel directeur in een staalfabriek. In 2014 verandert zijn leven: hij krijgt te horen dat hij aan darmkanker leidt. Zijn leven wordt overhoop gegooid. Hij moet zijn dagelijks leven aanpassen en zich in functie van die ziekte organiseren.
 • 4. Chris Logghe

  25:15
  Chris Logghe is 61 jaar en is actief binnen verschillende projectontwikkelingen. In 2012 kreeg ze te horen dat haar man aan een dikkedarmkanker leidt. Hun wereld viel stil. Jarenlang heeft ze haar man ondersteund, tot hij uiteindelijk helemaal kon genezen. Ze strijdt nu zo hard als ze kan voor de belangen van de mantelzorgers.
 • 2. Willem Lybaert

  26:46
  Willem Lybaert is 45 jaar en werkt als oncoloog. Hij is verbonden aan het AZ Nikolaas, het AZ Lokeren en ook het UZ Antwerpen. Deze vader van twee is getrouwd. Zijn focus is dikkedarmkanker, neuro-endocriene tumoren en hoofd-halskanker.
 • 1. Stefan Gijssels

  23:16
  Stéphane Gijssels is 62 jaar en beschrijft zichzelf als een overlevende. In 2015 kreeg deze hooggeplaatste kader in een farmaceutisch bedrijf te horen dat hij aan een uitgezaaide dikkedarmkanker leidt. Zijn overlevingskansen werden geschat op 2 à 10 procent