Share

cover art for Elbilpodden #81, slik skal ladeoperatøren gjøre lading i utlandet enklere

Elbilpodden

Elbilpodden #81, slik skal ladeoperatøren gjøre lading i utlandet enklere

Norge er blant de beste i klassen på antall elbiler per innbygger, og vi vet også endel om ladeinfrastruktur. Men hva med lading i utlandet? Får du ladet elbilen din på utenlandsferie, og kan vi lære noe av andre land? Trenger du et lass av apper og ladebrikker?

Ladeoperatøren Mer er kjent for mange, og konsernsjef Kristoffer Thoner i Mer Group forteller hvordan selskapet med oppkjøp av andre selskaper skal gjøre lading enklere og bedre både i Norge og når du er på utenlandsferie. Men - det er ingen enkel oppgave, avslører Thoner.

More episodes

View all episodes

 • 94. Elbilpodden #94, Er det trygt å bruke Easee ladestasjon?

  18:20
  Hvorfor får ladestasjonen fra Easee kritikk, og bør du slutte å bruke den umiddelbart? Programleder Anette Berve har invitert NAFs ladeekspert, Jan Tore Gjøby, og bilteknisk rådgiver Tom Andre Nilsen for å svare på dette og flere spørsmål om Easee. NB: Episoden ble spilt inn før Easee ble pålagt salgsforbud.
 • 93. Elbilpodden #93, Slik gikk verdens største elbiltest

  42:51
  Verdens største elbiltest er over for denne gang! I denne Elbilpodden-episoden, som ble spilt inn direkte like etter at siste bil gikk tom for strøm, snakker vi om hvem som imponerte og skuffet i rekkeviddetesten. Du får også høre om noen ganske spesielle hendelser vi opplevde underveis.
 • Elbilpodden – en liten oppdatering før elbiltesten!

  00:47
  Vi er snart tilbake med en ny sesong av denne podcasten! Tirsdag 31. januar kl 16.30 sender vi direkte fra Skur 13 i Oslo. Da er vi direkte inne fra siste forberedelser til NAF og Motors store elbiltest, som vi kjører 1. februar.Tune in på https://nye.naf.no/elbil/elprix eller hør opptaket her etterpå.
 • 92. Elbilpodden #92, Hvorfor ser vi ikke flere elektriske motorsykler?

  28:29
  Det er mer enn bare personbilmarkedet som elektrifiseres, men utviklingen av elektriske motorsykler går ikke like raskt. Hva er egentlig på vei ut på markedet av elektriske tohjulinger? Vi spør NAF MC-leder Jan Harry Svendsen og NAFs ladeekspert Jan Tore Gjøby.
 • 91. Elbilpodden #91, Uno-X om ambisiøse ladeplaner

  23:49
  Med synlig prising og kortbetaling fra dag én har Uno-X inntatt lademarkedet som en av de billigste ladeoperatørene. Vi snakker med daglig leder Jens Haugland i Uno-X Norge om de ambisiøse planene til den nye ladeoperatøren.
 • 90. Elbilpodden #90, er elbilfordelenes tid omme?

  20:02
  Det blir både vektavgift og moms på elbil fra neste år, i tillegg til at det åpnes for at elbiler må betale mer i bompenger. Er dette begynnelsen på slutten for elbilfordelene? Forbrukerrådgiver Anette Berve inviterer pressesjef i NAF, Ingunn Handagard og leder for kommunikasjon og politikk i NAF, Geir Arne Servan i studio for å diskutere neste års statsbudsjett og kikke litt i spåkula for årene fremover.
 • 89. Elbilpodden #89, dette er årets beste bilkjøp

  28:30
  Motor har pekt ut hva de mener er det beste bilkjøpet i 2022. Kun én elbil hindrer Volkswagen ID.Buzz fra å nå helt til topps.
 • 88. Elbilpodden #88, Hva skjer med Toyota bZ4X?

  27:08
  - Vi vet mer om dette enn de andre gjør, sa Toyota i desember 2021. Så hvorfor har Toyota bZ4X fått oppsiktsvekkende dårlige resultater i flere nylige tester? Programleder Anette Berve inviterer Jan Tore Gjøby, rådgiver for lade- og batteriteknologi i NAF, Tom Andre Nilsen, teknisk rådgiver i NAF og Øivind Monn-Iversen fra Motor i studio for å diskutere "Toyota-gate".
 • 87. Elbilpodden #87, blir det omkamp om vektavgiften?

  23:41
  SV lagt frem sitt alternative budsjettforslag, hvor de ønsker å skrote vektavgiften på nybil. Men hva skjer egentlig nå? Blir det vektavgift på elbil? Og hvor mye makt sitter egentlig SV med? Elbilpoddens Anette Berve diskuterer med kommentator i TV 2, Aslak Eriksrud og NAFs myndighetskontakt Thor Egil Braadland.